Interviu su Baltarusijos fotografu Vladimiru Sutiaginu. Kalbino Valerij Vedrenko
Владимир Федорович Сутягин: трепетная фотография
- Aš ne kartą fotografavau Krėvą. Bet, kai pamačiau Jūsų nuotraukas, jos labai "užkabino". Žiūrėjau ir taip ir anaip. ir galvojau - kaip taip buvo galima nufotografuoti?
- Šią pilį aš žinojau seniai ir važinėjau visais metų laikais. 1999 metais oro temperatūra keitėsi kelis kartus per dieną - ryte šaltis, vakare atodrėkis... Keletas smarkių oro pokyčių per kelias dienas... Aš atvažiavau į Krėvą - šerkšnas, rūkas; pilis atrodė kaip užburta. Ir visa tai padarė gamta. Padariau 3 nuotraukas - triptiką, grįžau į Minską ir viskas ištirpo.
Vladimir Sutiagin. Krėvos pilis žiemą. 1999 Владимир Федорович Сутягин. Крево. Стены старого замка. 1999
Buvau prieš kelias savaites, tai atrodė gana klaikiai, kai vietiniai pilies plytas naudoja...tvartų statyboje ar dar kur nors buityje. Visiškai užmiršta Baltarusijos vadžios ši pilis. nors ko norėti...Lydos pilyje įrenginėja...viešbutį...
Puikus statytojų darbas - net ir dabar, praėjus tiek šimtmečių, stebina likusieji fragmentai kurių dar nespėjo išnešioti vietiniai savo reikmėms, Kas po akmenį, kas po plytą...
Comment