Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
AE. Dubajus / Dubai
Collapse
X
-
Parašė John Rodyti pranešimąNu va, priėjom iki aerialinių foto postinimo. Tai geriau papostink gatvės lygio dieninių nuotraukų iš street view. Naktį iš aukštai ir Dhaka ar Islamabadas kietai žiūrisi.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Nu va ir pripažinai, kad atrodo "cool"
- 1 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąNu va, priėjom iki aerialinių foto postinimo. Tai geriau papostink gatvės lygio dieninių nuotraukų iš street view. Naktį iš aukštai ir Dhaka ar Islamabadas kietai žiūrisi.
Beryšio foto šiaip. Išsiliejusi.. Nepavyko viduramžių barbarų net i fokusą paimt.
Comment
-
Parašė MarkWood Rodyti pranešimą
O pas mus bobutės kaime žudomos dėl dešimt eurų.
Kaip tai susiję su urbanistika?
- 2 patinka
Comment
-
Svetimų tautų ir kultūrų miestus stengiuosi vertinti tik ar man patinka, jei taip, tai kuo patinka ir kuo nepatinka miestas. Subjektyviai. Bet niekada neteigsiu, kad jų sprendiniai yra visiškas šūdas, ir sukurti atsilikusiu mentalitetu. Aš su jais istorijos negyvenau, smėlio negrėbsčiau, ir košės kartu nevalgiau. Jei kažkam yra labiau priimtinas tiesus kelias, o ne vingiuotas; blizgučiai, o ne minimalistinė architektūra, -tegu. Aš esu svečias, ir turiu teisę manyti kitaip. Bet nuo to kitaip manančių ir gyvenančių nepradedu vadinti neišmaneliais barbarais. Ir iš jų tikiuosi to paties.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė MarkWood Rodyti pranešimąBet nuo to kitaip manančių ir gyvenančių nepradedu vadinti neišmaneliais barbarais. Ir iš jų tikiuosi to paties.
Dubai sentences Norwegian woman who reported rape
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-23381448
- 1 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Aha, čia tik šiaip "kitoks manymas". Persekioti ir įkalinti seksualinės prievartos aukas.
Dubai sentences Norwegian woman who reported rape
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-23381448
Bet panašu, kad diskutuoti apie miesto architektūrą ir planavimą - beprasmiška.
- 1 patinka
Comment
-
Baisi istorija.
Bet panašu, kad diskutuoti apie miesto architektūrą ir planavimą - beprasmiška.
- 1 patinka
Comment
-
Arabai tiesiog yra panašaus atsilikusio mentaliteto žmonės kai rusai. Abi tautos yra stepių/dykumų džigitai ir sureikšmina savo automobilius, blizgučius ir stato miestus su keliolikos juostų gatvėmis. Kai kas visiškai priešingo racionaliai, praktiškai ir saikingai Europos civilizacijai.Post in English - fight censorship!
- 1 patinka
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąArabai tiesiog yra panašaus atsilikusio mentaliteto žmonės kai rusai. Abi tautos yra stepių/dykumų džigitai ir sureikšmina savo automobilius, blizgučius ir stato miestus su keliolikos juostų gatvėmis. Kai kas visiškai priešingo racionaliai, praktiškai ir saikingai Europos civilizacijai.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Bijau, kad čia būtų didelis rusų nuvertinimas. Nors jiems ir sunkiai sekasi, bet turiu nuojautą, kad Maskvoje ar kokiame Jekaterinburge turbūt visgi sugebėtum ramiai nueiti iš bet kurios miesto vietos į bet kurią kitą be didesnių sunkumų. O ir viešuoju turbūt nuvažiuoti nekiltų jokių problemų. Kad arabai turi savo Varlamovą su milijonine auditorija irgi labai abejoju.
Abiejose kultūrose dar paplitęs ir durnai agresyvus vairavimas.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Kalbant apie Arabijos miestus yra tekę būti Riade, Dohoj ir Muskate. Muskate gan trumpai buvau ir daug nevaikščiojau todėl daug negaliu pasakyt, Dohoj yra tokia graži krantinė palei persijos įlanką, nuo jos matosi įspūdinga dangoraižių siena. Pati krantinė labai nebloga, bet nuėjus pasivaikščiot tarp dangoraičių ten gatvės lygy tikrai nejauku, greitkeliai ir daugiajuosčiai keliai. Riadas išvis kažkokia skylė. Visas miestas padalintas į greitkelių kvadratus per kuriuos net nėra kaip pereiti pėsčiom.
Miestai, pas arabus, kyla greitai, bet jie pritaikyti automobiliams ne žmonėms. Patys kalti, turi pinigų kaip šieno, viską statė nuo nulio, bet jiem svarbiau parodyt blizgesį ir prabangą, o ne funkcionalumą ir protą.
Aišku, kadangi arabai turi pinigų kaip šieno, tai yra ir įspūdingos architektūros.
MarkWood
Kai buvau Dohoj kaip tik statė to pačio architekto projektuotą nacionalinį muziejų (Jean Nouvel). Buvau I.M. Pei'aus islamiško meno muziejuj.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąArabai tiesiog yra panašaus atsilikusio mentaliteto žmonės kai rusai. Abi tautos yra stepių/dykumų džigitai ir sureikšmina savo automobilius, blizgučius ir stato miestus su keliolikos juostų gatvėmis. Kai kas visiškai priešingo racionaliai, praktiškai ir saikingai Europos civilizacijai.
Bevystant Dubajų , architektai turbūt nespėdavo net antros linijos pabaigti piešti , kai pastatatai jau stovėdavo.
Beje, įnirtingai besiorentuodami į futurizmą bei pasaulio stebinimą didingais pastatais , ir patys Dubajaus vystytojai jau pastebėjo, kad trūksta mieste elementariausio žmogiškumo.
https://worldurbanplanning.com/city-...sterplan-2020/
Comment
-
Parašė MarkWood Rodyti pranešimąAbu Dabio temos neradau, tai bandau postinti čia.
Pastatas, užimantis kvapą.
Louvre Abu Dhabi
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
MarkWood
Kai buvau Dohoj kaip tik statė to pačio architekto projektuotą nacionalinį muziejų (Jean Nouvel). Buvau I.M. Pei'aus islamiško meno muziejuj.
Beje įdomu, ar pasaulinio garso architektai, projektavę artimuosiuose rytuose, irgi priskiriami žemo mentaliteto barbarams?
Comment
-
Sunku patikėti,kad lyginame iš dalies eksperimentinį miestą, kurio populiacija per kelis dešimtmečius išaugo nuo beveik nulio, iki 3 mln., ir Europos civilizaciją.
Bevystant Dubajų , architektai turbūt nespėdavo net antros linijos pabaigti piešti , kai pastatatai jau stovėdavo.
Beje, įnirtingai besiorentuodami į futurizmą bei pasaulio stebinimą didingais pastatais , ir patys Dubajaus vystytojai jau pastebėjo, kad trūksta mieste elementariausio žmogiškumo.
https://worldurbanplanning.com/city-...sterplan-2020/
https://goo.gl/maps/Gh5Hb37fhfFuTBLX9Paskutinis taisė index; 2020.11.20, 00:39.Post in English - fight censorship!
Comment
Comment