Pats gražiausias ir jaukiausias miestas po Kauno
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
FR. Paryžius / Paris
Collapse
X
-
Parašė Balboa Rodyti pranešimąPrisipažinsiu be Eifelio bokšto nieko Paryžiuj nežinau. Kol kas nuotraukos padaro gerą įspūdį.
Kiek girdėjau prancūzai nelabai mėgsta kalbėti angliškai (kartais atvirai ignoruoja anglakalbius). Ar tai tiesa? O gal tu prancūžiškai moki? Pats ten norėčiau kada nulėkti, tik nežinau ar išeitų susikalbėti...
O šiaip, kad parodytum kad nesi durnas arogantiškas turistas, užtenka mokėti vieną sakinį - Je ne parle pas français, parlez-vous anglais?
Comment
-
Parašė JohnDrisciau nesutikti
Pamacius viska is virsaus uzgniauzia kvapa. Turiu omeny gatviu planavima ir ivairiu objektu isdestyma. Neitiketina, kad visa tai pavyko igyvendinti (ir ne dabar, o turbut pries gerus 100 metu ar seniau). Ir viskas vardan vieno dalyko - grozio. Jau nekalbant apie begalybe nuostabiu Art Nouveau pastatu. Na tiesiog, kaip sakoma, "miestas muziejus". Kazi ar ka nors ispudingesnio sia prasme pamatytum kitur.
Žodžiu, man tai miestas, kuris gražus ne architektūra
Comment
-
Parašė enigma Rodyti pranešimąKai pasižiūri, galva ima suktis. Kiekvienas pastatas - tai atskira istorija... Miestas muziejus.
Comment
-
įdomu, kodėl Paryžius toks plokščias? gi prie upės; mes įpratę, kad miestas formuojasi kalvotame upės slėnyje...
antra - labai juokingi raudoni kaminukai (?) 27 nuotr.
trečia - ai, kažkaip bet koks nr. 24 komentaras panašus į rasistinį;]
beje, galvoju, kodėl taip į Vilnių (ar bet kurį mūsų senamiestį) nepanašu. ėgi stogai ne raudonų čerpių, o pilkos skardos.
Comment
-
Ką galiu pasakyti, JE T'AIME PARIS Tai vienas puikiausių miestų ne tik Europoje, bet ir pasaulyje! O Europoje Paryžius beveik neturi lygių ( na mano subjektyvia nuomone išskyrus galbūt Romą, Veneciją, Vieną, Londoną ir Amsterdamą)... Bulvarų, gatvių struktūra, art noveau, Monmartre, Sen Deni ir t.t.
Laukiu vasaros, tada aplankysiu šį meno kūrinį! Mano kursokė, žiemą aplankiusi Paryžių, jau pasiryžusi kraustytis į Prancūziją, galvą jai susuko Paryžius! Būkite atsargūs
Beje, Ačiū John už nuotraukas!
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąTai miestas, kuris 19 amžiaus pabaigoje savanoriškai sunaikino visą savo senąją architektūrą (viena kita bažnyčia, rūmai ir Lotynų kvartalas nesiskaito), kad jos vietoje viską perstatytų ir perplanuotų naujai, pagal to meto modernumo supratimą.
Populiarus mitas, bet tik mitas.
Aš iš dalies suprantu tuos, kurie per 2d. bėgte su ekskursija perbėga per "pagrindinius" Paryžiaus objektus, kuriuose daug pompastikos, masteliai nesuvokiami mūsų protui , kur viskas oficialu ir per daug prabangu. Na o bet tačiau dažnai užtenka pasukti už kampo, o dar geriau bent kelias dienas pagyvent ir atsiveria visai kitas vaizdas - jaukus, šiltas, judrus, vietom gerokai prišnerkštas, žodžiu malonus miestukasIt's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Gražūs vaizdai. Paryžius nuostabus miestas, bet kalbant apie grožį Europoj sakyčiau yra tikrai daug nenusileidžiančių, o gal ir lenkiančių miestų. Lauksiu nuotraukų iš trečio "aukšto", nes kaip tik ten nekėlė tuo metu kai aš buvau (dėl stipraus vėjo ar dar kažkokių priežasčių).
La Defense iš toli atrodo neblogai, tuo tarpu gatvės lygis sakyčiau šiek tiek apleistas.
Comment
-
Parašė JohnDrisciau nesutikti
dėl bokšto tai taip -tai buvo tik pirmas įspūdis, juo tikrai negalima nesižavėti. tačiau pats miestas....... gal ir patogiai jis išplanuotas, gal dar kažkas ten gerai apgalvota, na bet nejutau aš jame tos išreklamuotos dvasios.
iš kitos pusės turiu sutikti, kad pamatyti tai reikia.
yra miestai, į kuriuos patekus pirma mintis: - tai mano miestas! nereikia jokių planų, jokios info ką reikia pamatyti, pačios kojos išveda ten kur reikia, kur yra kažkas įdomaus ir t.t. .asmeniškai man tai Viena, Barcelona, Tbilisis.
yra neutralūs miestai - jokių emocijų, dauguma aplankytų.
ir priešiški miestai - kur tiesiog jautiesi svetimas, ir nori kuo greičiau iš ten ištrūkti. Juose gali būti perliukų, kuriais negali nesižavėti, tačiau.... iš mano aplankytų tokių buvo du: Paryžius ir Ordžonikidzė (dabar Vladikaukazas)
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimą
Populiarus mitas, bet tik mitas.
http://en.wikipedia.org/wiki/Haussma...ation_of_Paris
Comment
-
Na Paryžiaus "hausmanizacija" iš esmės susidėjo iš keliolikos naujų gatvių nutiesimo (kurių dalis buvo tiesiamos priemiesčių dykrose), ar kai kurių senų patiesinimo. Vykdant rekonstrukciją iš tiesų teko išgriauti nemažai senų pastatų, tačiau teigti, kad liko tik "viena kita bažnyčia, rūmai ir Lotynų kvartalas" yra mažų mažiausiai neteisinga. Tuo nesunku įsitikinti vaikštant po ParyžiųIt's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
Comment