Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

SK. Rytų Slovakija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Kapitalistinė architektūra.

Comment

Dar šiek tiek senosios architektūros.

Comment

Upė ar upelis, kurio pavadinimo tiksliai negaliu įvardint.

Comment

Tiesiog Popradas.

Comment

Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
            Kai prieš kelis metus buvau Slovakijoj, tai Poprade ir jo apylinkėse buvo baisiai daug čigonų.. Net nejauku kartais būdavo kažkaip. Įdomu, ar ten pastovūs gyventojai, ar gal keliaujantys čigonai... Pats miestas visai patiko. Nors man ir visa Slovakija kažkokia artima ir miela... Buvau joje jau gal kokius 4 kartus
            Čigonų iš ties daug, bet aš kažkaip nebuvau priešiškai prieš juos nusistatęs ir jokių nemalonių incidentų neįvyko. O ko nors paklausus netgi geranoriškai atsakydavo.

Comment

Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
              Upė ar upelis, kurio pavadinimo tiksliai negaliu įvardint.
              Atvaizdas
              Jei gerai pamenu, tai ta upė ir vadinasi Poprad.

Comment

Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                Jei gerai pamenu, tai ta upė ir vadinasi Poprad.
                Žinau, kad ten teka tokia upė, bet ši buvo labai siaura, todėl nusprendžiau nespėlioti.

Comment

Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                  Čigonų iš ties daug, bet aš kažkaip nebuvau priešiškai prieš juos nusistatęs ir jokių nemalonių incidentų neįvyko. O ko nors paklausus netgi geranoriškai atsakydavo.
                  Aš irgi nesu priešiškai nusiteikęs Tiesiog mes ilgiau Poprado apylinkėse buvome, tai buvo momentų, kai nejauku būdavo mums keliems turistams kokiam kaimelyje eiti tarp kokių 40 čigoniukų paauglių... O jie nebūtų čigoniukai, dar bėga iš paskos, kažko prašinėja...

Comment

Truputi papildysiu Čikupako pasakojimą apie Bardejovą. Radau ten tokią įdomią vietą

Comment

Nors ir nesu Bitlų gerbėjas, o ir neypač man jie ir patinka, bet toks skvėrelis be galo įdomus ir vertas pagarbos bei dėmesio.

Comment

Parašė oranger Rodyti pranešimą
                        Spišský Hrad

Spišo pilis (slov. Spišský Hrad) – senovinis pilių kompleksas pastatytas XI-XII a. sandūroje, didžiausias tokio tipo pilių kompleksas Vidurio Europoje.
                        Pastatytas XI-XII a. sandūroje, tačiau iki XVIII a. pilis buvo aktyviai plečiama bei vystoma to meto kilmingųjų poreikiams. Pilis stovi 200 m aukštyje virš ją supančios aplinkos ant dolomito uolos. Istorikai mano, kad pirmieji gyventojai čia apsigyveno dar prieš 40 000 metų.

Pradedu šešiomis pilies nuotraukomis iš tolumos.

Comment

Interjeras įdomus taip pat kaip ir eksterjeras. Viduje veikia muziejus ir netgi mažytė gotikinė koplytėlė. Iš čia taipogi bus tik septynios nuotraukos, nes mano fotoaparatas nėra labai patikimas ten kur yra menkesnis apšvietimas.

Pagrindinė salė, kurios sienose įėjimai į atskirus kambarėlius, kuriuose pilna įdomių eksponatų.

Viename iš jų ir minėtoji koplyčia

Kankinimų kambarys.

Autentiškas viduramžių kambarys.

Autentiški viduramžių karių šarvai ir ginklai.

Comment

Toliau pasivaikščiokime po pilies vidinę teritoriją. Įdomu, kad pilyje buvo filmuojami toki filmai kaip: Dragonheart, Phoenix, Kull the Conqueror, The Lion in Winter, The Last Legion

Paskutinis taisė Čikupakas; 2012.03.08, 18:23.

Comment

Pilis skirstoma į tris "lygius": žemutinį kiemą, vidurinį kiemą ir aukščiausią įtvirtinimą.

Paskutinis taisė Čikupakas; 2012.03.08, 18:36.

Comment

Aukščiausias pilies taškas. 634 m. virš jūros lygio.

Stambesnio sudėjimo žmogui kiltų problemų įlipti į šį bokštą.

Comment

Jei gaučiau galimybę keliauti laiku, pirmasis "taškas" į kurį nusikelčiau būtų va tokia pilis savo klestėjimo metu Įspūdinga!

Comment

Ačiū už fotografijas, teko čia lankytis, tikrai labai įdomu
                                    DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

Comment

Sveiki. Keletas paskutinių mėnesių ganėtinai intensyvūs buvo, tad nelabai turėjau laiko kada įkelti paskutines nuotraukas iš Spiš pilies. Šįkart nuotraukų aprašymų nebus. Tiesiog panoramos paspoksojimui.

Comment

Comment

koniec

Comment

Working...
                                          X