Kadangi paskutinį kartą Londone teko lankytis maždaug prieš metus, kai Shard'o dar beveik nesimatė, nuvykus ten prieš porą savaičių miesto panorama mane gerokai nustebino
/\ The Shard jau tapo aukščiausiu ES pastatu, bet ne Europos. Aukščiausias Europoje - Maskvoje statomas Mercury City Tower. Tai ir rekordas skirtingame kontekste skirtingai atrodo.
Upon completion, it was the tallest building in Scandinavia, the tallest residential building in the EU and the second tallest residential building in Europe, after the 264‑metre (866 ft) Triumph Palace in Moscow.
Šiandien UK laikraščiai mirgėjo ir margėjo straipsneliais apie Shard'ą. Kai kurie paminėjo, kad tai aukščiausias EU pastatas, bet kai kurie tiesiog minėjo "Europą". Realybė ta, kad bent jau UK EU=Europa. Rusija? Ten, kur yra Putinas, banditai ir Litvinenkos žudikai... su "Europa" neturi nieko bendro.
Įdomu, ar tie visi į UK gerai investuojantys oligarchai kaip Antonovas už kuriuos UK kryžium gula irgi su Europa neturi nieko bendro?
...Realybė ta, kad bent jau UK EU=Europa. Rusija? Ten, kur yra Putinas, banditai ir Litvinenkos žudikai... su "Europa" neturi nieko bendro.
Žurnalistinis metodas norint pabriežti kažkokį įvykį, ieškomi kutu įvykių, kurie gali paveikti norimo rezultato, minusai. Teko gyventi Budapešte, tai vietiniai sakė, kad pas juos seniausias metropolitenas Europoje, o į mano pastabas kad Londone jis statytas dar seniau, akimirksniu reagavo, kad Londonas ne Europoje, o tik saloje.... ar ne juokinga?
Panašu, jog pagrindinis tikslas buvo pastatyti aukštą pastatą, kuris nebūtų ikona. Aukštis geras, o išpildymas - vidutiniškas, labai įprastas fasado sprendimas.
Ačiū už nuotraukas, Jonai.
Tai kad kaip tik ne. Architektūrine išraiška, medžiagomis ir, pagaliau, architekto vardu, primena nebent brangius Kinijos dangoraižius.
Na matai cia jau skonio reikalas. Tau primena brangius dangoraizius, keliem zmonem pasisakiusiem sioje temoje jis baisus ir primena pchenjano boksta, as tuo tarpu esu kazkur per viduri tarp siu nuomoniu Naktinese nuotraukose jis atrodo neblogai, taciau dienoje - kraupokai.
Comment