Parašė tivoli
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo bažnyčia
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Parašė Andas Rodyti pranešimąVisai nėr tas pastatas sunkus, iš vis lengvas atrodo lyg čia ir turėjęs būt.. O dar kai baltai nudažys išvis "dings"
Comment
-
Parašė agnette Rodyti pranešimąYpatingo grožio šoninė siena, praktiškai be langų ir durų. Nesuprantu kaip bus apšviestas interjeras, nebent lubos bus stiklinės. Betono luitas ir tiek:
Atvaizdas
O dėl apšvietimo žinai tokį dalyka elektra? Tu man parodyk bažyčią, su didžiuliais vitrininiais langais. Tai kiek kainuos šildymas? Elektra apšviesti tikrai pigiau bus, nei mokėti už šildymą.
Comment
-
Parašė Andas Rodyti pranešimąPala, o tai aplink kokie pastatai? Barokiniai ar gotikiniai? Paaugsi - suprasi, kad kartais minimalizmas tikrai daug gražiau, nei koks neskoningas visko prikišimas naudojant pigiausias priemones ir lieviausius dizainerius už turimą biudžetą, kuris buvo tik 10mln...
O dėl apšvietimo žinai tokį dalyka elektra? Tu man parodyk bažyčią, su didžiuliais vitrininiais langais. Tai kiek kainuos šildymas? Elektra apšviesti tikrai pigiau bus, nei mokėti už šildymą.
Comment
-
Parašė Bensons Rodyti pranešimąMan irgi ta betonine siena visai nepatinka. Nežinau iki kiek reikia paaugti, kad suprasti jos groži. Manau, minimalizmas yra gerai, kol jis netampa absurdisku primityvizmu. Gal kai projektas bus baigtas, atrodys geriau, bet dabar galiu pasakyti, kad Akropolio architektūra geresne, nera ten tokio tuščio ploto, kaip šitoj betoninej sienoj.
Comment
-
Parašė Andas Rodyti pranešimąNuo 17-18 val bus ta šviesa.
Nedarys gi visiškai be langų... Nusikalbat kaip reikiant..
Comment
-
Parašė tivoli Rodyti pranešimąŽinoma, šalyje, kur saulės šviesa 17-18 h šviečia tik 5 mėnesius per metus
Andai kodėl tu taip aštriai atsakinėji šioje temoje? Gal prisidėjai prie projektavimo?You've got one life! Live it!
Comment
-
Parašė fredis Rodyti pranešimąAndai kodėl tu taip aštriai atsakinėji šioje temoje? Gal prisidėjai prie projektavimo?
Comment
-
Parašė Andas Rodyti pranešimąNeprisidėjau, bet jei būčiau prisidėjęs būčiau pilnai palaikęs šitą sprendimą. Visgi statoma tokiame rajone, kur naktimis girtaujama ir tikrai kažkas pasimėgaudamas išdaužtų didžiulį vitražą 100%
Juk tivoli kalbėjo apie pastatą esantį kairėje ir kad tuos didelius langus šioje foto saulė neapšviečia, o priešais bažnyčia aukšta, tiksliau tie langai į betono sieną. Aš tai taip supratau nes man tas krinta į akis ir man sprendimas dėti tokius langus, kai nei vaizdo nei saulės, tai kam jie?You've got one life! Live it!
Comment
-
Parašė fredis Rodyti pranešimąhttp://www.miestai.net/forumas/showp...4&postcount=96
Juk tivoli kalbėjo apie pastatą esantį kairėje ir kad tuos didelius langus šioje foto saulė neapšviečia, o priešais bažnyčia aukšta, tiksliau tie langai į betono sieną. Aš tai taip supratau nes man tas krinta į akis ir man sprendimas dėti tokius langus, kai nei vaizdo nei saulės, tai kam jie?
Comment
-
Parašė orangen Rodyti pranešimąČia tinka patarlė: nerodyk kvailiui pusės darbo Kaip jūs galit vertint dar nebaigtą pastatą be apdailos ir nesusipažinę su jo funkcija? Arba pas jus aukštas lygis. Tada atsiprašau.You've got one life! Live it!
Comment
-
Parašė fredis Rodyti pranešimąTai parodyk tas pastato funkcijas
Comment
-
Parašė Andas Rodyti pranešimąKunigų poilsis? darbas? mokymaisi? Kiek tau metų? Gal nemanai, kad atidarys ten restoraną?
Orangen, tam forumas ir yra skirtas diskutuoti apie apie statybų eigą ir architektūrą. Kol kas tai matoma plika akimi klaida. Kieno tai darbas ar užsakovo dalis, ar architekto - jau reikia analizuoti. Gal tai bus ištaisyta galutiniame projekte kai priduos pastatą (nors įdomu kaip ištaisyti galima tai), bet dabartinė realybė yra tokia.
Šis sprendimas yra nelogiškas. Užtektų Bažnyčios sparną (kaip suprantu ten zakristija) atitolinti keliasdešimt metrų gal, ir nebūtų tokios problemos. Ir nereikia čia įsižeisti ir rodyti ambicijas, jei nesugebam kalbėti argumentų kalba, o vienintelis argumentas - stato vadinasi gerai ir gražu, svarbu tik pastato. Nereikia ieškoti toli panašių pavyzdžių Vilniuje, Kaune ar kitur...Čia reikia diskutuoti ir apie architekto klaidas, arba kaip ilestmort mėgsta kalbėti - galbūti ir apie "užsakovo dūdelę", kas kaltas dėl šio "nonsenso".
Comment
-
Parašė Andas Rodyti pranešimąĮ kurią pusę tu ten tolinsi keliasdešimt metrų?
Comment
-
Parašė tivoli Rodyti pranešimąArčiau bažnyčios, aišku...Ne nu, logika. Juk atitolinti nuo bažnyčios. Minėjau, juog pakeisti kažką tokioje statybų stadijoje neįmanoma.
Dėl metų mano andai nepergyvenk, jų pakanka. Aš tiek daug nerašysiu kiek tivoli. Bet tu man papasakok, kas ten bus kur tie langai tokio dydžio? Kunigų miegamasis ar ten salė kokia bus? Aš nežinau, jeigu tu žinai tai pasakyk ir dar gerai jei patalpų brėžinį įmestum, tai tada niekas tris kartus neklaus, ok?You've got one life! Live it!
Comment
-
Andai, labai įdomiai atsakinėji prie ko čia metai komentatorių? Pats ūgtelėjai tai visi kiti aplinkui snargliai pasidarė? Nesolidu
O dabar rimčiau... Kiek suprantu labai gerai su projektu susipažinęs man klausimas vienas toks yra Ar fasadai bus vienspalviai ar bus žaidžiama su atspalviais (nešneku apie salotinę ir panašias spalvas) Tas kruonio baseino fragmentas (siena į Akropolio pusę) turi įdomiai išdėstytus langus prie kurių įmanomą pritaikyt keletą spalvų.
P.s. daugumai... Liaudis, juk tai bažnyčia tarp sovietinių daugiaaukščių. Mano asmenine nuomone labai kvailai atrodytų tokio tipo kaip Gugenheim'o paveiksliukas vilniuje ar kažkas panašaus į Šv. Onos bažnyčią. Kas dėl šviesos patekimo į šalia esantį pastatą... įdomu būtų pamatyti kiek realiai jos patenka ir skaičiavimus... manau langų dydis yra toks koks yra būtent dėl šios priežasties, jog reikėjo padidinti dienos šviesos patekimą į patalpas (žodžiu pritempta iki reikalavimų)
VTas kas valdo informaciją - valdo pasaulį...
Comment
-
Parašė agnette Rodyti pranešimą
Ko čia nervinatės dėl to atstumo, kuris tikrai nėra toks jau mažas. Mažas būtų pvz 6 m. Pastatas visuomeninis - parapijos namai, o ne gyvenamasis, kuriam reiktų skaičiuoti insoliaciją. Pagal planą tam plote atrodo bus kažkas panašaus į kiemą, sutvarkytas gerbūvis, gal medeliai.
Šiauliuose matyt perdaug tuščių erdvių, pripratot ir norit pastatus po laukus išmėtyt
p.s. keisčiausia kad vitrininiai langai įvardijami kaip arkitekto klaida. Gal ten kaip tik vestibiulis, iš kurio norisi atsiverti į šventorių ir bažnyčią?
na, jei pasikabinėt prie architektūros, mane būtent nervuoja tie kvadratiniai langeliai ant plastiškų fasadų, o ne stiklo elementai, kurių galėtų būti daugiau.Paskutinis taisė toshas; 2009.03.03, 22:35.
Comment
Comment