Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Šiauliuose steigs krepšinio centrą

    Vakar Šiauliuose lankėsi Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas ir generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Vizito tikslas — aptarti krepšinio centro steigimo Šiauliuose galimybes.

    Šiaulių savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje V. Garastas sakė, kad krepšinio centrai jau įsteigti Vilniuje ir Marijampolėje. LKF užsibrėžusi šalyje įsteigti iš viso penkis tokius centrus, tačiau kol kas bus apsiribota trimis. Būtent trečiąjį centrą planuojama steigti Šiauliuose jau nuo šio rudens. „O ko laukti? Krepšininkai ne bulvės. Taip greitai neišauginsi“, — nukirto V. Garastas.

    Didžiausias krepšinio centro dėmesys bus skiriamas merginų krepšininkių ugdymui. Centre bus ugdoma iš pradžių 17 būsimųjų krepšininkų, iš kurių 12 — merginos. Sportininkų amžius — 15— 16 metų.

    Sportininkai treniruosis du kartus per dieną, jie bus aprūpinami maisto papildais, vitaminais. Iš kitų miestų atvykę busimieji krepšininkai bus apgyvendinami. Krepšinio centre turėtų būti ugdomi krepšininkai iš šiaurės Lietuvos.

    V. Garastas pažymėjo, jog norint išauginti gerus krepšininkus ir išlaikyti juos Lietuvoje, ir Šiauliuose reikia gerų trenerių. Todėl darbui krepšinio centre bus ieškoma patyrusių ir charizmatiškų specialistų.

    Nors šiuo metu Šiaulių sporto mokyklose apie 500 moksleivių lanko krepšinio užsiėmimus, tačiau jau kuris laikas neatsiranda naujų ryškių žaidėjų. Tikimasi, kad tokių sportininkų pavyks išugdyti krepšinio centre. Tačiau, pasak spaudos konferencijoje dalyvavusio „Šiaulių“ trenerio Antano Sireikos, tam reikės laiko ir kantrybės.

    Adomas Klimavičius, „Šiaulių“ krepšinio klubo direktorius, viliasi, kad kada nors tiek “Šiaulių“, tiek moterų krepšinio komandos “Rūta“ pagrindą sudarys savi žaidėjai ir žaidėjos.

    „Kai seniau komandoje žaisdavo kuršėniškiai, radviliškiečiai, šiauliečiai, į rungtynes ateidavo krepšininkų uošviai, tėvai, simpatijos... Ir privalėjai gerai žaisti, nes tave visi pažinojo“, — šmaikštavo A. Klimavičius.
    www.skrastas.lt
    http://v3rsus.lt

    Comment


      Moters ir vaiko klinika jau laukia atidarymo

      http://www.skrastas.lt/?data=2009-08...&id=1251299557
      W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
      Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
      Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

      Comment


        Atrodo kad tai jau trečias atidarymas

        Comment


          Parašė dolfis Rodyti pranešimą
          Atrodo kad tai jau trečias atidarymas
          Tikėkimės, kad trečias kartas nemeluos

          Comment


            Medelyno mikrorajone planuojama statyti prekybos centrą
            Šiauliuose, Medelyno mikrorajone planuojama statyti prekybos centrą. Šalia gyvenantys žmonės nepatenkinti tokia kaimynyste, kadangi sumažės jų turto vertė. Pastabų sklypo Birutės gatvėje 49-ni detaliojo plano rengėjams turėjo ir savivaldybės architektai.
            Didžiuliame daugiau kaip 44-rių arų sklype, Birutės gatvėje 49-ni turėtų iškilti prekybos centras. Medelyno gyventojai, kurie daugelį metų čia gyveno ramiai, be triukšmo, baiminasi permainų.
            Žmonės sako, kad sumažės jų turto vertė, nebeliks jokio privatumo. Sklypas, kur dabar iškils prekybos centras, yra lomoje. Tikėtina, kad statybininkai atveš žemių ir pakels sklypo pagrindą. Esančios tvoros nebeteks reikšmės. O į Birutės gatvės 51-ąjį namą vedantis kelias atsidurs lomoje.
            Dar viena problema - projektuotojai numatė per mažus atstumus nuo prekybos centro sklypo ribos iki gyventojų sklypų. Tuomet savo 13-kos arų sklype Stanislava Andrijauskienė nebegalės statyti antrojo namo.
            Sklypo projektuotojai turės atsižvelgti į gyventojų pastabas ir dar kartą visuomenei pristatyti prekybos centro detaliojo plano projektą.
            infosiauliai.lt

            Comment


              Žaidynės "Sportas visiems" keliauja į Šiaulius
              Praėjusią savaitę Šiauliuose ir Vilniuje viešėjo tarptautinės asociacijos "Sportas visiems" (TAFISA) generalinis sekretorius Wolfgang Baumann. Svečias pasirašė sutartį su Kūno kultūros ir sporto departamentu, kad penktosios pasaulio žaidynės "Sportas visiems" būtų organizuojamos 2012 metais Šiaulių regione.

              Neabejoja žaidynių sėkme
              "2012 metų žaidynės - svarbus įvykis Lietuvai, kadangi į šį sporto ir kultūros forumą susirenka apie penkis tūkstančius sportininkų bei keliolika tūkstančių svečių iš viso pasaulio. Tai - puiki proga šaliai sustiprinti savo įvaizdį pasaulyje", - sakė vidaus reikalų viceministras, "Sporto visiems" darbo grupės vadovas Algimantas Vakarinas. W. Baumann pabrėžė vertinąs Lietuvos Vyriausybės supratimą ir palaikymą 2012 m. žaidynes surengti Lietuvoje. "Ir profesionalus, ir olimpinis sportas yra labai svarbus, bet socialiniu požiūriu prioritetas turėtų būtų masinis sportas", - sakė jis. TAFISA generalinis sekretorius Šiauliuose lankėsi nebe pirmą kartą, turėjo progų stebėti kompleksinius sporto bei kultūros renginius, labai gerai įvertino jų organizaciją. Jo nuomone, mieste ir regione yra visa, ko reikia tokiam renginiui surengti. Šiaulių meras Genadijus Mikšys įžvelgė visokeriopą naudą: "Ko gero, daugelis yra girdėję, jog neseniai Kaune vykę Europos jaunimo lengvosios atletikos bei Europos jaunučių krepšinio čempionatai buvo itin naudingi ir finansiškai - ir miestui, ir verslininkams, ir paslaugų tiekėjams, nekalbant apie pagyvėjimą mieste, gerą vardą ir įvaizdį."

              Repeticijai - treji metai
              Iki 2012 m. žaidynių Šiaulių regione yra numatyta nemažai tarptautinių sporto renginių. Jau rugsėjo 12-13 d. Šiaulių arenoje vyks ketvirtosios FILA (Tarptautinės imtynių federacijos) pasaulio imtynių žaidynės. Kitų metų birželį vyks pasaulio dirbančiųjų sporto žaidynės, 2011-aisiais bus surengtos Europos neolimpinių sporto šakų žaidynės, Europos krepšinio čempionatas (vienerios grupių varžybos vyks ir Šiauliuose). Pasak Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Gintaro Jasiūno, iki "Sporto visiems" žaidynių bus siekiama sutvarkyti ir paruošti sporto bazes. Lengvosios atletikos manieže pradėti darbai bus tęsiami kitąmet. Ketinama suremontuoti sporto rūmus "Šiauliai".

              Naujas "SBA idėjų namams" salonas mieste
              Mažmeninės baldų prekybos tinklo "SBA idėjos namams" baldų ir namų dekoro salonas Šiauliuose atidarytas gyvybingame priemiestyje, Dainų kaime. Salonas užima 2000 kv. m prekybinį plotą, dalį jo, apie 650 kv. m. ketinama išnuomoti interjero ir apdailos medžiagų bei buities prekių prekybos bendrovėms. Naujajame "SBA idėjų namams" salone šiauliečiai suras atnaujintas virtuvės baldų kolekcijas, didelį svetainės, jaunuolio, miegamojo, prieškambario, valgomojo, virtuvės ir biuro baldų pasirinkimą, skirtingų aksesuarų namams - nuo stalo serviravimo reikmenų, kilimų, pagalvėlių, patalynės iki pintų ar popierinių dėžučių daiktams bei kitų būtiniausių namų atributų. Pusę salono asortimento sudarys lietuviška SBA baldų grupės gamintojų produkcija, pasaulyje pripažinta kaip geros kokybės gaminiai iš natūralių medžiagų, pusę - Danijos, Italijos, Belgijos, Lenkijos, JAV ir kitų šalių kompanijų gaminiai.

              Ir pora foto atnaujinimu iš mano archyvo:

              Avitelos ir SBA idėjos namams



              Didždvario gimnazija



              Ir pabaigai, užsidarė Bruklino ledo arena.

              Gal kas žinot kas įsikurs arenos vietoje?
              Paskutinis taisė zaraza-Šiauliai; 2009.08.31, 11:32.

              Comment


                Brukline atsidarys vaikų atrakcionai kažkokie
                http://www.bruklinas.net/index.php?id=350&promo_img=889

                Comment


                  Gal kas žinot ar jau atsidarė Hesburgeris prie vairo gamyklos?

                  Comment


                    Parašė marius93 Rodyti pranešimą
                    Gal kas žinot ar jau atsidarė Hesburgeris prie vairo gamyklos?
                    dar lyg ir ne, bet ant dienų
                    Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                    Comment


                      090901 turėjo atsidaryt..

                      Comment


                        Parašė orangen Rodyti pranešimą
                        090901 turėjo atsidaryt..
                        jau veikia
                        Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                        Comment


                          Bendrasis planas

                          Visus planus galima rasti įėjus į Šiaulių m. Bendrojo plano tinklapį.Bus 7 schemos.

                          Comment


                            Planas Čia

                            Comment


                              Šiaulių miesto savivaldybė rado nuomininką sklypui Metalistų 6L
                              Šiaulių miesto savivaldybė, surengusi aukcioną, rado nuomininką sklypui Metalistų 6L. Verslininkas turės įsipareigoti, kad per metus bus pradėtos multifunkcinio komplekso su sale rankiniui statybos.
                              Šiaulių rankininkai turės specialią salę, pritaikytą treniruotėms, tarptautinėms varžyboms su tūkstančiu vietų žiūrovams. Tokia viltis atsirado šiandien vienam verslininkui atsiliepus į savivaldybės rengtą sklypo Metalistų gatvėje 6L aukcioną. Šiame sklype numatytas multifunkcinis sporto ir pramogų kompleksas, pritaikytas rankinio sportui. Beveik 55 arų sklypas bus išnuomotas verslininkams 99 metams, nes du mėginimai parduoti sklypą pernai ir šiemet buvo nesėkmingi.
                              Pradinė vieno aro nuomos kaina - trys tūkstančiai 29 litai metams.
                              Aukciono laimėtojas, beje ir vienintelis dalyvis, turės įsipareigoti, kad per 12 mėnesių išnuomotame sklype pradės komplekso statybas. Sėkmės atveju šiauliečiai rankininkai turės specialiai jiems pritaikytą salę, tinkamo tarptautinėms varžyboms dydžio. Mat dabar rankininkai treniruojasi „Šiaulių sporto rūmuose, kurių salę dalijasi keletas komandų, tad jauniems sportininkams tenka iš treniruočių važinėti ir vėlyvais vakarais. Kadangi Šiaulių miesto savivaldybė į naujo sporto komplekso statybą savų pinigų įdėti neketina, jai teks su verslininkais derėtis dėl sportininkų naudojimosi salė.
                              infosiauliai.lt

                              Comment


                                kaip su "seniais" Tilžės g? Nieko nevyksta? 'Vaivorykštė' nubluko?

                                Comment


                                  Parašė gytisl Rodyti pranešimą
                                  kaip su "seniais" Tilžės g? Nieko nevyksta? 'Vaivorykštė' nubluko?
                                  Mačiau praeitą savaitę buvo derinama nuolatinėj statybų komisijoje. Jau matyt rado projektų vadovą

                                  Comment


                                    Mieste stabdomi projektai

                                    Šiaulių miesto savivaldybė dėl lėšų trūkumo šiemet ir kitąmet įgyvendins tik tuos investicinius projektus, prie kurių lėšomis prisideda europiniai fondai. Kiti sumanymai atidedami geresniems laikams.

                                    Planai pagilinti Talkšos ežerą ir įrengti ilgesnę irklavimo trasą atidedami, nors jau yra parengtas techninis šių darbų projektas. Reikalingų 100 milijonų litų Šiaulių miesto savivaldybė neturi ir artimiausiais metais neturės. Kurį laiką užšąldomas ir Menų fabriko projektas buvusiame "Elnio" fabrike, Baltų parko plėtra Salduvėje kol kas liks "popieriuje", mokyklų sporto salių remonto teks palaukti. Visų šių sumanymų niekas neremia, o vienas pats miestas nepajėgus jų finansuoti. Prioritetas bus teikiamas tiems projektams, kurie įgyvendinami kartu su ES ir kuriems yra parengta techninė dokumentacija.

                                    Dar šiemet ar kitų metų pradžioje bus pradėti įrengti savarankiško gyvenimo namai Rėkyvoje, remontuojamas Visuomenės sveikatos centras ir Psichikos centras, bus renovuojamos keturios mokyklos, taip pat teikiamos paraiškos Išradėjų gatvės tęsiniui ir Industrinio parko plėtrai. Išimties tvarka už miesto pinigus bus tvarkomas tik vienas kitas objektas, pavyzdžiui, stadiono tvora.

                                    Comment


                                      Žaliūkių malūnui šiauliečiai uždėjo sparnus (nuotraukos)
                                      http://www.lrytas.lt/-12562142031255...nuotraukos.htm

                                      Tiesiog džiugu, kad atsigaus net 2 Šiaulių kultūriniai objektai.

                                      Comment


                                        Vizija - prikelti naujam gyvenimui

                                        Eva JAGMINAITĖ

                                        Magistro laipsnį Vilniaus Gedimino technikos universitete apgynęs buvęs šiaulietis, jaunas architektas Tadas Černiauskas Šiaulių miesto savivaldybėje pristatė savo magistro darbą - Ch. Frenkelio menų fabriko galimybių studiją. Vaikinas pasiūlė buvusio fabriko teritorijoje įkurti koncertų, repeticijų, šokių sales, restoraną, viešbutį, galerijas. Vizijoje numatyta ir požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Magistrantas sako, jog kurdamas šią viziją rėmėsi užsienio pavyzdžiu, nes kitose šalyse įprasta ne beatodairiškai saugoti kultūrinio paveldo pastatus, bet juos transformuoti į naujus lankytinus objektus.

                                        Žino, ko reikia Šiauliams

                                        Vilniaus Gedimino technikos universiteto dėstytojas šiaulietis doc. dr. Julius Gajauskas, pavasarį paskatinęs miesto vadovus išklausyti magistrantės galimybių studiją apie troleibusų linijos galimybes Šiauliuose, šįkart atvyko su magistro laipsnį apgynusiu T. Černiausku, savo darbą skyrusiu Šiauliams. "Pats šį darbą recenzavau ir radau keletą konstrukcinių klaidų, tačiau architektūriniu požiūriu šį darbą vertinu labai gerai", - sako dėstytojas.

                                        Pats magistrantas sako dvidešimt metų augęs Šiauliuose, todėl žino, jog labiausiai miestui reikalingi kultūros objektai. "Vieta įkurti kultūrinę zoną - pasakiška, ideali. Esu nuomonės, kad kultūriniams objektams nebūtina veržtis į miesto centrą, juolab kad greta Ch. Frenkelio fabriko yra ežeras, parkas, - dėsto jaunasis architektas. - Pirmas mano iškeltas uždavinys - sukurti koncertų salę, nes ji reikalinga kiekvienam miestui. Šalia stovėtų galerija, restoranas, viešbutis bei administracinės patalpos."

                                        "Vertinu ir gerbiu tai, kas čia buvo sukurta anksčiau ir turi savo istoriją, todėl stengiausi minimaliai ką nors keisti ir griauti. Bet esu nuomonės, kad tam tikros aukos turėtų būti padarytos, todėl pasirinkau kai ką nugriauti ir pastatyti naujus pastatus, - teigia jaunasis architektas. - Kai kur keičiamos tik vidinės pertvaros, įrengiama laiptinių ašis." Vienas galimybių studijos privalumų tas, kad visi siūlomi objektai galėtų būti įkurti atskirai, pavyzdžiui, pirma galėtų būti įrengtas, vėliau salės, galerija, rūbinės, restoranas.

                                        Viziją įgyvendinti galima

                                        Miesto valdininkai sako, kad mintis įkurti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę yra gera, tačiau sunkiai įgyvendinama dėl greta esančio Prūdelio, mat fabrikas įkurtas pelkėtoje vietoje. Tarybos nariui Kazimierui Šaviniui iškart užkliuvo tai, kad vizijoje siūloma nugriauti dabar stūksantį esą miestą reprezentuojantį pastatą, senojo fabriko sieną, tačiau kitiems miesto valdžios atstovams sukurti naują, modernų traukos objektą vietoje seno, tarybiniais metais statyto pastato patiko. Pats architektas sako linkęs remtis užsienio šalių pavyzdžiais, kur įprasta senuose objektuose sukurti modernius.

                                        Pastato sąmatinės vertės vaikinas sako neskaičiavęs, tačiau teigia, jog konstrukcijos siūlomos paprastos, medžiagos - pigios, todėl įgyvendinti šią viziją mano esą realu. "Tai ne Gugenheimas", - paklaustas apie vizijos įgyvendinimo galimybes teigė magistrantas.
                                        Savininkai mato problemų

                                        Vienas "Elnio" fabriko pastatų savininkų Arūnas Šulcas sako, kad jam jaunojo architekto galimybių studija paliko įspūdį, bet įgyvendint tokią viziją gali neleisti paveldosaugininkai.

                                        "Konkrečių nurodymų šiam paveldui nėra, bet tai yra saugotinas objektas. Mūsų architektai dažnai bijo, neva jei jau kas nors prisilies, tai būtinai sugadins. Seni objektai neturi būti mirtinai saugomi, juk šiek tiek renovavus, jiems suteikiama nauja šiuolaikinė meninė vertė, pastatas prikeliamas naujam gyvenimui", - teigia T. Černiauskas.

                                        "Paveldosaugininkai irgi yra žmonės. Jie, manau, mato, kad yra dvi išeitys: arba pastatas lieka toliau trūnyti, arba jis taps miesto puošmena ir naujuoju miesto gyventojų traukos objektu. Reikėtų ieškoti kompromisų", - sako A. Šulcas.

                                        Pasak vicemerės Daivos Matonienės, iki šiol prioritetu laikytas Ch. Frenkelio fabriko renovacijos projektas staiga iškrito iš patvirtintųjų devyneto. "Esame dešimti, t. y. rezerviniame sąraše - pirmi. Planuojame susitikti su ūkio ministru ir aptarti atrankos kriterijus, nes mums kilo abejonių", - teigia vicemerė.

                                        Comment


                                          Parašė zhalcius Rodyti pranešimą
                                          Vizija - prikelti naujam gyvenimui

                                          Eva JAGMINAITĖ

                                          Magistro laipsnį Vilniaus Gedimino technikos universitete apgynęs buvęs šiaulietis, jaunas architektas Tadas Černiauskas Šiaulių miesto savivaldybėje pristatė savo magistro darbą - Ch. Frenkelio menų fabriko galimybių studiją. <..>
                                          http://www.a-d.lt/555

                                          Comment

                                          Working...
                                          X