Idomu idomu
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaulių Arena
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Šiaulių arenai gali prireikti biudžeto pinigų
Šiaulių miesto savivaldybėsadministracijos direktorius Genadijus Mikšys neatmeta galimybės iš miesto biudžeto remti būsimos Šiaulių arenos veiklą.Lenkų savivaldybės panašioms arenoms išleidžia nuo vieno iki trijųsu puse milijono litųper metus.Projekto galimybių studijoje teigiama, kad arena nebusnuostolinga. Bet Savivaldybės administracijos vadovui abejonių kilo susipažinus su lenkų ir čekų patirtimi. Šiose šalyse miesto politikai ir valdininkai praėjusią savaitę apžiūrėjo tris veikiančias arenas.
Pasak G. Mikšio, su 18 tūkstančių vietų Prahos arena 5 tūkstančių vietų Šiaulių arenos negalima lyginti. Prahos areną statė privatūs investuotojai. Ji kainavo 250 milijonų litų. Susirūpinti šiauliečius privertė Lenkijos Vroclaveko ir Bygdošč miestų arenų veikla. Abi lenkų arenos statytos iš valstybės ir savivaldybių lėšų ir valdomos savivaldybių.
Vroclaveko arena - 4 tūkstančių vietų. Joje vyksta tik sporto renginiai. Savivaldybei arenos išlaikymas kainuoja 3,5 milijono litų per metus. Bygdošč miesto, kuriame gyvena per 400 tūkstančių gyventojų, arena yra 5 tūkstančių vietų. Ji kainavo 65 milijonus litų. Bygdošč savivaldybė arenai išlaikyti skiria 1 milijoną litų per metus.
Lenkijoje yra pastatytos aštuonios arenos. Lietuvoje ketinama statyti penkias arenas, o gyventojų yra daug mažiau nei Lenkijoje.
Pasak G. Mikšio, Šiaulių projekto privalumas, kad Savivaldybei nereikia imti paskolos arenai statyti - ji gauna Europos Sąjungos paramą. Pagal projekto įgyvendinimo sąlygas numatoma, jog areną valdys ne Savivaldybė, o jos parinktas operatorius - arenos valdytojas.
Paramos teikimo sąlygos yra tokios, kad arena negali uždirbti didelių pelnų, kitaip gautas paramos lėšas tektų grąžinti. Taip pat keliamas reikalavimas penkerius metus po statybos arenos neprivatizuoti.
Pagal dienraštį "Šiaulių kraštas"
Comment
-
Gal kas girdejo kokie rangovai isrinkti? Buvo rasoma jog uz 50 mln. litu, kuriuos savivaldybe tikisi gauti is ES fondu, ne viena statybos bendrove dirbti nesutiks. Penki konkurse dalyvave rangovai aren siulo pastatyti uz 87- 90 mln. litu. Todel reikia dar apie 30 mln. litu... Arena projektavusio kauniecio E. Miliuno studija apskaiciavo, kad projektaigyvendinti kainuos 75 mln. litu.
Tai wat, tokios stokeles
Comment
-
Parašė SinoukuGal kas girdejo kokie rangovai isrinkti? Buvo rasoma jog uz 50 mln. litu, kuriuos savivaldybe tikisi gauti is ES fondu, ne viena statybos bendrove dirbti nesutiks. Penki konkurse dalyvave rangovai aren siulo pastatyti uz 87- 90 mln. litu. Todel reikia dar apie 30 mln. litu... Arena projektavusio kauniecio E. Miliuno studija apskaiciavo, kad projektaigyvendinti kainuos 75 mln. litu.
Tai wat, tokios stokelesW. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose
Comment
-
Parašė batistatai zinau kad nemazas bet vistiek lyginant pacios arenos dydi,svarba,pasiekiamuma tai kazkaip siaulietiskoji man atrodo ganetinai brangi...nebent ten aplink ja visko pristatys ir pati aplinka bei fasadas bus auksto lygioW. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose
Comment
-
Parašė batistatai zinau kad nemazas bet vistiek lyginant pacios arenos dydi,svarba,pasiekiamuma tai kazkaip siaulietiskoji man atrodo ganetinai brangi...nebent ten aplink ja visko pristatys ir pati aplinka bei fasadas bus auksto lygio
Comment
-
Tai išeina tada Kauno arena nebus jau tokia super duper "kick ass" atitrukusi į priekį kaip daugelis kauniečių norėtu ?
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/
--------------------------------------------------
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
-
Aš norėjau pasakyti, kad paliginus su kitomis lietuvos ateities arenomis . Nes pažiurėjus į sumas, aišku 20 milijonų pinigai, bet ne toks akivaizdus skirtumas , bent man taip atrodo :
Kaunas - 80 mln.
Šiauliai - 63,5 mln.
Panevežys - 55 mln.
Vilnius - ???
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
-
/ o galbut kazkokie veikejai uzsimane praplaut nemenka sumele pinigeliu per tas siauliu ir panevezio arenas todel tokia suma ir gavosi didele abieju...paziurek koks kauno arenos architektas,kokie busimi statytojai,pati arena tris kart didesne o sugebama issiverst su mazesnem sanaudom...man cia kazkaip idomiai atrodo...
Comment
-
Man irgi keistai atrodo . Čia arba į vieną pusę arba į kitą. Tai yra arba Kauno arena tik išpustas burbulas ir nieko ištikro joje ypatingo (arba jos suma dar turėtu išaugti) arba Šiaulių arena tikrai objektas nuplauti kelis milijonus kažkam į kišenę :/ . Bet kuriuo atveju tai būtu visai neteigiamas variantas
Comment
-
Parašė aidzlabai labai abejoju, viešas konkursas skelbtas ir viskas numatyta: sąmata, išlaidos ir kt. ja numatyta.. Nereikia čia prisigalvoti
Comment
-
Parašė EžiukasTai tikrai dar nieko neįrodo . Galima parašyti kad nupirktos labai brangios pavyzdžiui plytelės , o ištikro nupirkti kokias trečios rušies. Poperiai dar ne viskas.W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
Comment
-
Parašė EžiukasTai tikrai dar nieko neįrodo . Galima parašyti kad nupirktos labai brangios pavyzdžiui plytelės , o ištikro nupirkti kokias trečios rušies. Poperiai dar ne viskas.
Comment
Comment