Užskaitau šitą objektą Daugiau reikėtų tokios architektūros Lietuvoje
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Green Hall (SBA bokštas)
Collapse
X
-
Parašė yeah#7 Rodyti pranešimąJau Klaipėdos autobusų stotis gražesnė. Tik apšvietimas neblogas, daugiau nieko.
Beje tas apšvietimas naktį,realybėj man pasirodė ne toks įspūdingas kaip fotografijose.
Comment
-
Kai neišryškėja stiklo spalvų skirtumai, arba kai kepurės stiklas nuo saulės šviesos tampa skaidresnis kepurė atrodo puikiai. Kaip šitoje music nuotraukoje
Parašė music Rodyti pranešimą
Comment
-
Vaje vaje ... jei bent trečdalis Lietuvoje statomų pastatų būtų taip kokybiškai pastatomi ar suprojektuojami, tai gal neliktų tokių nesusipratimų, kaip jau minėta Klaipėdos autobusų stotis.
P.s. omeny turiu ne tai, kad pastatas stiklinis ar jo forma, bet architektų įdirbis, užsakovo noras kažką pakeisti ar pagerinti miesto aplinką ir pan. Kad į priekį vestų geri norai ir humaniškumas, o ne pinigų ir greito pelno siekis.
Comment
-
Aš vis pro jį eidamas ar mindamas nejučia pradedu kaskart lyginti su Londono rotuše (gal ne rotušė - London city hall angliškai), N. Fosterio projektuotą. Ir mūsiškis telieka panašus į londonietišką.
Aišku, galima sakyti, kad lietuviui vis negerai, bet mane šiek tiek erzina šito pastato išaukštinimas. Bendram LT kontekste jis, aišku, gerai atrodo, bet tik LT.
P.s. Tikrai neteigiu, kad tai kopijavimas, plagijavimas ar pan. Pats esu architektas, tad puikiai suprantu, kaip tai gali autorius užgauti nepelnytai.N N N
Comment
-
Parašė LBP Rodyti pranešimąAš vis pro jį eidamas ar mindamas nejučia pradedu kaskart lyginti su Londono rotuše (gal ne rotušė - London city hall angliškai), N. Fosterio projektuotą. Ir mūsiškis telieka panašus į londonietišką.
Aišku, galima sakyti, kad lietuviui vis negerai, bet mane šiek tiek erzina šito pastato išaukštinimas. Bendram LT kontekste jis, aišku, gerai atrodo, bet tik LT.
P.s. Tikrai neteigiu, kad tai kopijavimas, plagijavimas ar pan. Pats esu architektas, tad puikiai suprantu, kaip tai gali autorius užgauti nepelnytai.
O tas aukštinimas ir man juokingas. Manau, kad jis atsiranda todėl, kad čia viskas visada vėluoja n metų. Tokie dvigubi fasadai ar aktyvios energiją taupančios sistemos vakaruos jau seniai ne naujiena. O pas mus tai sutinkama kaip stebuklas koks.
Reikia Lietuvoj verkiant architektūrinio švietimo ir ypač mokyklos. Visgi būkime biedni bet teisingi. Esam per daug priklausomi nuo svetimų energijos išteklių, bet vistiek statome 'bukus' pastatus (kartonkės, savartiniškės, Klaipėdoj kvartalas prie miesto ligoninės). Gal jei žmones šio to išmokytų mokyklose, tai jie nepirktų butų tokiuose jų pačių pinigų netaupančiuose namuose ir pagaliau baigtųsi visa tai greita ir pigi statyba.
P.s. kaip tik reikia kritikos ... labai jau 'draugiškai' Lietuvoj viskas stovi vietoj.
Comment
-
Nesutinku su jūsų tais taip vadinamais išaukštinimais ir bla bla. Pažiūrėkime į praeitį ir suprasime viską? Pamenate, kada pastatas buvo pradėtas projektuoti? Pamenat jo turėjusią būti konstrukciją? Turbūt nelabai. Tuo metu tai buvo naujovė, o ,,žaliasis" pastatas išvis Lietuvoje buvo pirmas paminėjimas, kad toks gali iškilti Lietuvoje. Kažkodėl tas pats Fosterio projektas Londone irgi yra išpučiamas iki nesamonės totalios. Kodėl? Kad Fosteris projektavo, yra ,,draugiškas" aplinkai. Tai yra normalu, ypač, jeigu jis dar būtų pastatytas toks, kokį planavo. Tai taip išeina, kad ir ,,Swedbank" būstinė išaukštinama. Pvž. Ozas irgi buvo susilaukęs skambaus atgrasio prieš jį statant, tačiau realybė parodė visai ką kita. Tuo tarpu ,,Green Hall" taip nenutiko, todėl, nors man, kad daug apie jį kalbama yra džiugu. Džiugu, kad pastatė, kad daug ko nenuvylė, kad visi apie jį diskutuoja.
P.s. Mano nuomone, jei pats žmogus, kuris rašo tokią nuomonę, turėtų argumentuoti kažkuo ar bent turėti nuovokumą tokiuose dalykuose, o ne iš oro skleisti kalbą, jog tas ir tas blogai, kadangi tas ir tas padarė kitaip
Comment
Comment