Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Green Hall (SBA bokštas)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Kokie ten barakai šalia?

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
      Kokie ten barakai šalia?
      Vilniaus pedagoginio
      Mano galerija Flickr'yje

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
        Kokie ten barakai šalia?
        Kiek žinau, jų gyventojai buvo labai aršiai nusiteikę prieš SBA bokšto statybas. Pamenu, dar vedžiau į protą vieną VPU fuksą, kad nekeltų vėjo be reikalo Jie ten ir parašus jau rinko, atrodo...

Comment

Rinko rinko, bet studento balsas į dangų neina. Tegyvuoja stiklas ir klinkeris.
          Jūsų,
          Analitikas PlėtRa™

Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

Comment

Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
            Jie ten ir parašus jau rinko, atrodo...
            Juokdariai...
            Bet parašus tai galėtų rinkti, kad tuos bendrabučius greičiau renovuotų, nes į kontekstą tuoj neįsipaišys
            Miestai.net Fb

Comment

Parašė Irmux Rodyti pranešimą
              Juokdariai...
              Bet parašus tai galėtų rinkti, kad tuos bendrabučius greičiau renovuotų, nes į kontekstą tuoj neįsipaišys
              Šiaip tai tie bendrabučiai yra renovuoti ir jų būklė, bene, viena geriausių Lietuvoje tarp tokių pastatų. Na, bent jau buvo prieš kelis metus.

Comment

Tai matosi, kad ne iš tų baisesnių, bet fasadas jau savo atgyvenęs (bent morališkai)
                Miestai.net Fb

Comment

Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                  1. Gal turi Šnipiškėse kokį sklypą? Galėtum padovanot jį SBA, tokiu atveju jie galėtų ir paklausyt tavo patarimo.
                  2. 12 aukštų pastatą vadini dangoraižiu? Pasižvalgęs pamatytum Vilniaus vartus kitoj upės pusėj, į šeškinės pusę Hanneris 16 aukštų, o tolėliau Verslo trikampis. Dar pora pastatų šitoj upės pusėj link verslo trikampio ir viskas labai gražiai susiklijuotų į vieną didelį buirų masyvą.
                  Deep'ai tai tik mano nuomone, kad ten jam nevieta, todėl tavo sarkazmas čia nelaiku ir nevietoje.
                  Sutinku, kad 12 auksų namukas nėra dangoraižis, bet stovint šalia pedagoginio mažaukščių bendrabučių bei sovietinės architektūros Pedagoninio Universiteto, tas pastatas bus kaip navikas. O dar vos per 100 m esantys Žveryno medinukai? Vilniaus vartai yra už upės, verslo trikampis irgi ir dar toliau, be to vargu ar ten dar būtų ten vietos dar keliems didesniems pastatams, o upė labai gražiai viską dalina. O Haneris dabar kaip našlaitis atrodo ir atrodys kol nesibaigs Panoramos statybos. Todėl jokio didelio biurų masyvo nematau. Be to, manau, kad toks pastatas sudarkytų šią Žvėryno dalį.
                  O gal galime kur nors dar Goštauto gatvėje prie Baltojo tilto naują stiklinį 12-aukštį pastatyti ir jis turbūt tavo nuomone irgi puikiai įsipaišytų su Reval, Europos, Registrų centro ir savivaldybės daugiaaukščių masyvą????

Comment

Kad būtų aiškiau vaizdelis iš viršaus. Nuotrauka daryta 2007.05 nuo Vilniaus vartų

Nematau nieko ką čia būtų galima sugadint. Tavo išsakytoms mintims galbūt pritarčiau jeigu čia stovėtų kas nors vertingo, tačiau dabar negaliu sutikti.
                    Paskutinis taisė deep'as; 2007.11.09, 11:02.

Comment

Nematau nieko ką čia būtų galima sugadint. Tavo išsakytoms mintims galbūt pritarčiau jeigu čia stovėtų kas nors vertingo, tačiau dabar negaliu sutikti.
                      Sutinku. Is nuotraukos ir man atrodo, kad nėra ką gadinti, tačiau jei įpieštum ten kelis penkiolikinius pastatus, tai gal kitaip viskas atrodo. Tarp kitko, ar ta duobe ir yra vieta SBA bokštui?
                      Šiaip mano nuomone ne tiek prieš šitą vietą. Aš norėčiau kad šanchajus dingtų su savo sutriušusiais apgriuvusiais mediniais namukais, o kad toje vietoje ir būtų visi stikliniai aukšti pastatėliai. O dabar turim kur statyti, o statome tenai kur naikinam žalias zonas, kišam į Žvėryną dvylikaaukščius, užsatom vargšus studentus. Be to, toje vietoje matau labai didelį minusą - transporto infrastruktūrą. Upės gatvė dar tokio papildomo srauto neišlaikytų. Žinoma, pilnai su tavimi sutinku dėl žemės klausimų. Jei turėtų SBA žemę Šnipiškėse ten ir statytų. Manau, kad ir miestui būtų geriau. Taigi pasikartosiu ir pasakysiu, kad tai tik mano nuomonė ir kad visus aukštus stikliukus statyti vienoje vietoje o ne po vieną prismaigstyti, kaip yra su Helios, tas pats ir su tuo Haneriu, gyvenamuoju namu Antakalny prie Nemenčinės plento.

Comment

Parašė Gudras Rodyti pranešimą
                        Sutinku. Is nuotraukos ir man atrodo, kad nėra ką gadinti, tačiau jei įpieštum ten kelis penkiolikinius pastatus, tai gal kitaip viskas atrodo. Tarp kitko, ar ta duobe ir yra vieta SBA bokštui?
                        Šiaip mano nuomone ne tiek prieš šitą vietą. Aš norėčiau kad šanchajus dingtų su savo sutriušusiais apgriuvusiais mediniais namukais, o kad toje vietoje ir būtų visi stikliniai aukšti pastatėliai. O dabar turim kur statyti, o statome tenai kur naikinam žalias zonas, kišam į Žvėryną dvylikaaukščius, užsatom vargšus studentus. Be to, toje vietoje matau labai didelį minusą - transporto infrastruktūrą. Upės gatvė dar tokio papildomo srauto neišlaikytų. Žinoma, pilnai su tavimi sutinku dėl žemės klausimų. Jei turėtų SBA žemę Šnipiškėse ten ir statytų. Manau, kad ir miestui būtų geriau. Taigi pasikartosiu ir pasakysiu, kad tai tik mano nuomonė ir kad visus aukštus stikliukus statyti vienoje vietoje o ne po vieną prismaigstyti, kaip yra su Helios, tas pats ir su tuo Haneriu, gyvenamuoju namu Antakalny prie Nemenčinės plento.
                        Taip ta matoma duobė SBA.

Mano miesto vaizdo supratimas kiek kitoks. Man gražu kuomet pastatai nėra vienodo aukščio ir vienas kitas išsikišęs styro. Taip ir senamiestį išlindę bažnyčių bokštai ne darko bet puošia. Tas taikytina ir Žirgo daugiabučiui bei 16aukščiui prie Kareivių Žirmūnų sankryžos. Helios tai didelė klaida ir nemanau kad jį derėtų lyginti su SBA bokštu. Beja, man įdomu ką mano tokių pavienių dangoraižių priešininkai apie Turning Torso styruoklį ? Sudarkė jis Malmo miestą ar papuošė?

Visgi gaila, kad nemažos teritorijos Šnipiškėse padegėjų rankose ir neaišku ką jie su jom ketina daryti.

Comment

Mano miesto vaizdo supratimas kiek kitoks. Man gražu kuomet pastatai nėra vienodo aukščio ir vienas kitas išsikišęs styro. Taip ir senamiestį išlindę bažnyčių bokštai ne darko bet puošia. Tas taikytina ir Žirgo daugiabučiui bei 16aukščiui prie Kareivių Žirmūnų sankryžos. Helios tai didelė klaida ir nemanau kad jį derėtų lyginti su SBA bokštu. Beja, man įdomu ką mano tokių pavienių dangoraižių priešininkai apie Turning Torso styruoklį ? Sudarkė jis Malmo miestą ar papuošė?

Visgi gaila, kad nemažos teritorijos Šnipiškėse padegėjų rankose ir neaišku ką jie su jom ketina daryti.
                          Deep'ai, na man irgi mūsų senamiestis jėga. Taip pat patinka, kai vieni aukštesni, kiti šiek tiek mažesni, tačiau aš esu prieš kai vienas namas poros aukštų, o už 100 m. 15-20, taip pat kai vieną šalia kito namų projektus skiria daugiau nei 40 m. Ypač tai liečia Lietuvos miestus. Tikrai nenorėčiau kai prie bažnyčios bokštų išdygtų stiklinis bokštas. Kaip suprantu tu irgi. Todėl manau, jei jau susmaigstome šnipiškėse stikliukus, tai ir išlaikome tai, kol ten yra vietos. Tarp kitko pamenu, kad tose šnipiškėse dar yra n teritorijos be namų bei su laikinaisiais garažais, taip kad ta žemė dar valstybės.
                          Nelabai supratau tavo nuomonės dėl Žirgo gatvės ir Kareivių daugiabučių? Ar manai, kad nevykęs projektas, kaip ir Helios? Mano nuomone, jei Kareivių gatvėje plėsis teritorija Elfos gamyklos vietoje, tai viskas bus ok. Nors dabar tai bent jau man atrodo tragiškai, bet kaip sakiau tikiu kad plėsis. Tarp kitko labai vykęs sprendimas kai šiaurės miestelį pavertė gyvenamuoju mikrorajonu. Ten tik nervina "tipo architektūros paminklai" kurių griauti negalima. Todėl jie nelabai įsipaišo į šiuolaikinę architektūrą.
                          Dėl SBA man nepatinka, kad prie senų bendrabučių, seno PU pastato, mažaaukščių žveryno namų.
                          O dėl Turning Torso negaliu pasakyti, nes nemačiau.

Comment

Sugadinti nėra ką, priešingai toks pastatas ten vaizdelį pataisys. Nors kažkaip sunku patikėti, kad jį stato, nebent pakeitė pirminį projektą.

Comment

Deep'ai, na man irgi mūsų senamiestis jėga. Taip pat patinka, kai vieni aukštesni, kiti šiek tiek mažesni, tačiau aš esu prieš kai vienas namas poros aukštų, o už 100 m. 15-20, taip pat kai vieną šalia kito namų projektus skiria daugiau nei 40 m. Ypač tai liečia Lietuvos miestus. Tikrai nenorėčiau kai prie bažnyčios bokštų išdygtų stiklinis bokštas. Kaip suprantu tu irgi. Todėl manau, jei jau susmaigstome šnipiškėse stikliukus, tai ir išlaikome tai, kol ten yra vietos. Tarp kitko pamenu, kad tose šnipiškėse dar yra n teritorijos be namų bei su laikinaisiais garažais, taip kad ta žemė dar valstybės.
                              Nelabai supratau tavo nuomonės dėl Žirgo gatvės ir Kareivių daugiabučių? Ar manai, kad nevykęs projektas, kaip ir Helios? Mano nuomone, jei Kareivių gatvėje plėsis teritorija Elfos gamyklos vietoje, tai viskas bus ok. Nors dabar tai bent jau man atrodo tragiškai, bet kaip sakiau tikiu kad plėsis. Tarp kitko labai vykęs sprendimas kai šiaurės miestelį pavertė gyvenamuoju mikrorajonu. Ten tik nervina "tipo architektūros paminklai" kurių griauti negalima. Todėl jie nelabai įsipaišo į šiuolaikinę architektūrą.
                              Dėl SBA man nepatinka, kad prie senų bendrabučių, seno PU pastato, mažaaukščių žveryno namų.
                              O dėl Turning Torso negaliu pasakyti, nes nemačiau.
                              Pedantiškos tvarkos miestų planavime manau nebus ir chaoso išvengti nepavyks.

Abiejų pozicijos aiškios nebera prasmės daugiau diskutuoti.

Grįžtam prie temos. Būtų labai įdomu sužinoti kokia įmonė ten rausiasi duobėj?

Comment

Deep'ai, na man irgi mūsų senamiestis jėga. ...

Mano nuomone, jei Kareivių gatvėje plėsis teritorija Elfos gamyklos vietoje, tai viskas bus ok.
                                Kiek žinau, tai nuo buvusios Elfos gamyklos iki Kareivių g. kokie 5 km, o gal ir daugiau...
                                Parašas :)

Comment

Būtų labai įdomu sužinoti kokia įmonė ten rausiasi duobėj?
                                  Kiek mačiau, tai technika gan varginga, šiandien stovėjo kažkokiom neaiškiom spalvom dažyta mašina-betono maišyklė. Nors aišku tai nesvarbu.

Comment

Parašė Svecias Rodyti pranešimą
                                    Kiek žinau, tai nuo buvusios Elfos gamyklos iki Kareivių g. kokie 5 km, o gal ir daugiau...
                                    Atsiprašau. Vilmos teritorija... Ir dar teritorija, kuri priklauso berods Megrame grupei. Nors turbut ir ta pati Vilmos teritorija irgi priklauso Megrame. gal pataisys mane, kas tiksliai žino.
                                    Paskutinis taisė Gudras; 2007.11.12, 08:36.

Comment

AB "Vilma" priklauso "Megrame grupei", tad ir sklypas priklauso taip pat. Beje, jau yra projektas šios teritorijos apstatymo gyvenamaisiais ir administraciniais pastatais. Šiuo metu "Megrame" stato naują gamyklą su administraciniu pastatu, kur bus perkelta visa "Megrame" gamyba ir administracija.

Comment

Ta proga, kad statybvietėje kažkas kruta, keli paveiksliukai:

Geriausiu atveju bus:

Blogiausiu atveju bus:
                                        (Pafantazuokit patys. Pritrūko idėjų? Kreipkitės į "Vyroką")

Comment

Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                          o ta raudona betono maisykle, tai ir po statybu pabaigos pastate liks?

Comment

Working...
                                          X