Viskas tvarkoje su tuo fasadu, nepamirskite, kad 1-11 aukstu perdangos yra praplatejusios.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Green Hall (SBA bokštas)
Collapse
X
-
Parašė batman Rodyti pranešimąMatyt fotografuota atitinkama technika, nes universiteto pastatas "traukiasi" nuo upės.
o už nuotraukas ačiū.
Comment
-
ilestmort
šita ovalinio plano pastatų kopija yra absoliučiai "čiornas" pravalas. o jei gerai prisimenu, tai kažkada vykusiame konkurse tokios šlykštynės net patys kreivarankiausi architektoriai nesugebėjo pasiūlyti.
Comment
-
Parašė ilestmort Rodyti pranešimąšita ovalinio plano pastatų kopija yra absoliučiai "čiornas" pravalas. o jei gerai prisimenu, tai kažkada vykusiame konkurse tokios šlykštynės net patys kreivarankiausi architektoriai nesugebėjo pasiūlyti.
Mano nuomone, jis nėra tragiškas. Proporcijos ne idealios, bet gali būt ir blogiau (arfa). Svarbu visuma aiški - santūriai, masyviai, ir paprastai.
Comment
-
ilestmort
Parašė batman Rodyti pranešimąŽmonės yra skirtingi, skirtingi ir jų pomėgiai, todėl kitiems šitas ovalinis kubiliukas (nors man labiausiai su sovietiniu pieno bidonu asocijuojasi) gali atrodyti puikiai.
Mano nuomone, jis nėra tragiškas. Proporcijos ne idealios, bet gali būt ir blogiau (arfa). Svarbu visuma aiški - santūriai, masyviai, ir paprastai.
Comment
-
Parašė ilestmort Rodyti pranešimątarkim tavo pomėgiai sportiniai, o mano kulinariniai - bet šito pastato vaizdo tai nekeičia kitas dalykas yra skonis. ir čia vėl pasikartosiu - ir šitam pastatui galima rasti tūkstančius brolių dvynių. tai - ne architektūrinės kokybės požymis. vargu ar santūriai nupiltas nuo 20 metų senumo europinių pavyzdžių, pernelyg masyviai demonstruojantis tą savo paprastumą. ir nėra šiame paprastume tobulumo.Paskutinis taisė batman; 2009.02.23, 18:38.
Comment
-
ilestmort
Parašė batman Rodyti pranešimąPagal tave kokybę sugadina kiekybė - kuo daugiau aukso turi, tuo mažiau jis spindi? Jei tau trukdo žinojimas, kad kažkur egzistuoja analogiški pastatai, abejoju ar tu apskritai matai sau patinkančių pastatų Vilniuje. Kiekvienam pastatui galima tai pritaikyti. Jei nesunku, būtų idomu pamatyt tų europinių analogų.
Comment
-
Parašė ilestmort Rodyti pranešimątoks žinojimas kaip sykis netrukdo, o labai padeda. jei pastatas nėra neatskiriama urbanistinio komplekso dalis, jei pastatas neįsipaišo į vyraujantį užstatymo morfotipa (net jei jis nėra lengvai nusakomas) - tuomet, kad tai būtų gera architektūra, jis turi gautis novatoriškas, nesikartojantis, dailinantis miesto siluetą, sukuriantis naują stilistinę kokybę ir t.t. šiuo atveju - nei taip nei anaip. tiesiog. kad greičiau. kad pigiau.Paskutinis taisė batman; 2009.02.23, 23:08.
Comment
-
ilestmort
Parašė batman Rodyti pranešimąar ne per daug reikalavimų įprastam biurų pastatui? Kad sėkmingas projektas taptų realybe turi daug vandens nutekėti, ir galutinis rezultatas retai tampa 100 proc. architekto realizacija. Bet kuriuo atveju visada galim norėti geresnio, aš tokiu atveju galvoju, kad galėjo būt ir blogiau
Comment
-
Parašė ilestmort Rodyti pranešimąkai pastatas atsiranda TOKIOJE sostinės vietoje - negalima sakyti bus gerai ir toks, juk galėjo būti ir blogiau.. įdomu, kodėl gi tie arch danai nerytų europoje neleidžia sau tokių pravalų? ogi todėl, kad mūsų visuomenė taip ir nepačiupinėjus dar architektūrinės kokybės, dėl to jiems ir gerai (kam gi tiek daug reikalavimų?...) juk galėjo būti ir blogiau.
Comment
-
ilestmort
Parašė batman Rodyti pranešimąVargu ar danams logiška būtų tą pravalą stumti rytuose ir taip savo vardą gadintis. Viskas pagal kišenės gylį - galim iki pamėlynavimo dabar visą likusį gyvenimą bambėti, kad va danai pašiko mum ant Neries kranto, bet aš žiuriu realiai. Norėti galima ir gugenhaimo ir metro ir kitokių utopinių projektų...
Comment
-
ilestmortai, senokai besigynčyjom, tai man iškilo toks noras
negiriu aš to kubilo, bet.
-projektas išrinkas konkurso būdu (labai gražu ir teisinga?) , 2 ture, komisijos akyse nušlavęs visų LT grandų pastangas.
-pastato projekto autorius kaltinti dėl neįsipaišymo į vyraujančius morfotipus kažin ar prasminga, nes principai kaip ir turėtų būti užkoduoti detaliajame plane. "Kubilas" yra gūdžių 2003m. padarinys, kuomet dar net "Europos" kompleksas nebuvo baigtas, o žaliasis Haneris tebuvo vienintelė proga naujai pamastyti apie miesto siluetą.
Comment
-
Parašė ilestmort Rodyti pranešimątoks žinojimas kaip sykis netrukdo, o labai padeda. jei pastatas nėra neatskiriama urbanistinio komplekso dalis, jei pastatas neįsipaišo į vyraujantį užstatymo morfotipa (net jei jis nėra lengvai nusakomas) - tuomet, kad tai būtų gera architektūra, jis turi gautis novatoriškas, nesikartojantis, dailinantis miesto siluetą, sukuriantis naują stilistinę kokybę ir t.t. šiuo atveju - nei taip nei anaip. tiesiog. kad greičiau. kad pigiau.
Comment
-
ilestmort
Parašė toshas Rodyti pranešimąilestmortai, senokai besigynčyjom, tai man iškilo toks noras
negiriu aš to kubilo, bet.
1-projektas išrinkas konkurso būdu (labai gražu ir teisinga?) , 2 ture, komisijos akyse nušlavęs visų LT grandų pastangas.
2-pastato projekto autorius kaltinti dėl neįsipaišymo į vyraujančius morfotipus kažin ar prasminga, 3nes principai kaip ir turėtų būti užkoduoti detaliajame plane. 4"Kubilas" yra gūdžių 2003m. padarinys, kuomet dar net "Europos" kompleksas nebuvo baigtas, o žaliasis Haneris tebuvo vienintelė proga naujai pamastyti apie miesto siluetą.
1. daug nepolemizuojant tai ir "VR" buvo išrinkti konkurso būdu. ir ne konkursas ar jį organizuojanti institucija kalta, o švelniai šiugždantys pinigai SBA kišenėse "kompetetingiausiems" žiuri nariams. kito paaiškinimo aš tiesiog nerandu.
2. pastato autoriai nieko neprojektavo. čia stipresnė SBA plėtros rinkodara. dūrė pirštu į topkę ir pasakė - maksimalaus aukščio bokštas. kad stipriau! ir kuo lėkštesnį. kad pigiau... kas dar išduoda atsainų požiūrį - ogi kaip sykis prašovus pro morfotipą ne tau man pasakot, nuo ko prasideda urban analizė.
3.čia nesuveikė nei detaliako rengėjų kvalifikacija (kas gali paneigt stiprią SBA šulų įtaką tame procese?), nesuveikė ir danų meistriškumas. juk jei detaliake parašyta iki 50 metrų aukštingumas, o vyraujantis morfotipas nė pusės tiek neturi - tai nieks nedraudžia gi statyt 20 metrų aukščio. čia ir vėl investitoriaus ausys kyšo
4. turim gūdaus 8 ojo dešimtmečio "Lietuvą". nuo tada visi ginčai dėl silueto yra beprasmiai. čia vėlgi - jei morfotipas yra statybos kodas - tai siluetas tik to kodo pasekmės estetinė išraiška. niekas nesako, kad pastatas negražus, dėl to kad per aukštas. jis negražus dėl to, kad negražus, neteisingas, ne vietoj ir nešvariai.
jau pradeda nervint, kad vos tik (ar seniai) koks prakutęs biznierius pradeda ręst savo trobą, tuoj visi puola džiaugtis - oi kaip gerai, kaip gražu, kaip blizga. taip ir yra. blizga, bet nešildo
Comment
Comment