Prasidėjo krano išmontavimo darbai.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Verslo burių plėtra - 23 aukštų bokštas
Collapse
X
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimąGal kas gali kitu rakursu nufotkinti šį pastatą? Norėtųsi aiškesnio, pilno vaizdo.
Comment
-
Parašė Naftalinas Rodyti pranešimą
Turbut nesupratai. Kalba eina apie nuotraukoje antrame plane matomą esantį pastatą - 3-ąją burę.
- 1 patinka
Comment
-
Nuo pat pradžių aš dėl šito pastato buvau ganėtinai skeptiškas, tačiau rezultatas dar labiau nuviliantis, nes pasimatė tai, kas vizualizacijose nelabai matės, kas gi čia:
Įrengti ventiliacijos angas pačiose matomiausiose vietose - tai juk tragedija. Čia tas pats, kas damai apsivilkti naują suknelę ir apsimesti, kad ta didelė kečupo dėmė ant jos nesimato. Bet tokios grubios klaidos iš vizualizacijų net nesimatė, nemėgau šito pastato dėl to, kad aukšti pastatai yra labai gerai matomi, kadangi jie yra gerai matomi - tai jiems turi būti keliami aukšti kokybės standartai. Ir mano požiūriu architektūrinės kokybės, net atmetus tas 'dėmes', čia labai mažai. Lyginant su pirmosiomis burėmis šitas pastatas man netgi atrodo kiek praščiau. Bet netgi jeigu jis atrodytų vienodai geras, tai nebūtų pasiteisinimas, nes juos skiria dešimtmetis. Noriu tikėti, kad dešimtmetis yra pakankamas laiko tarpas patobulėti tiek technologiškai, tiek architektūriškai, tiek ir finansine prasme ir patobulėjus galima būtų išstenėti kur kas geresnį rezultata. O čia tobulėjimo per tą dešimtmetį ne tik kad nepasimatė, bet aš netgi sakyčiau, jog įvyko regresas, bent jau toks įspūdis susidaro matant tas ventiliacijos angas. Žinoma, kadangi šitas pastatas aukštas, tai jis duos savo indėlį į Vilniaus NMC, duos daugiau 'masės', kas yra gerai, bet kada Vilniaus skyline'as yra formuojamas iš tokių tragedijų kaip šitas ar savivaldybės pastato - tai ilgainiu, po 20-30 metų, ta 'masė' gali pavirsti šūdo krūva. Gali atrodyti, kad reikėtų protestuoti ir kažkaip tam bandyti užkirsti kelią, bet protestuojama tik prieš visokius K18B, t.y. prieš tuos, kurie ne gadina, o puošia Vilniaus panoramą. Kažkoks paradoksas, kad šūdini pastatai praslįsta nepastebėti, o va kokybiški pastatai stabdomi visomis įmanomomis priemonėmis.
- 2 patinka
Comment
-
Mano supratimu yra daroma klaida, kada 3-čios burės yra bandomos lyginti su esamais NMC pastatais. Klaida tame, kad skiriasi jų pastatymo laikotarpis. Prieš dešimtmetį perkūnkiemio statybos galbūt neatrodė tokios jau ir baisios, panašiai kaip dabar tokios baisios gali nepasirodyti Hannerio 'Žveryno namų' statybos. Juos sugretinus aišku visi sakytų, kad Perkūnkiemis daug baisesnis, bet juos skiria daugiau nei 10 metų. Tas pats ir su NMC, tai, kas statyta prieš 15 metų, neturėtų būti lyginama su tuo, kas yra statoma dabar ir daromos išvados, kad 'naujas statinys palyginus visai neblogai atrodo'. Čia panašiai kaip su mašinomis - kiekviena naujai išleista mašinos markė turi būti geresnė už praeitą, nes jeigu Audi išleis naują modelį ir pasakys, kad 'palyginti su Audi 100 jinai visai gera' - tai bus nesusipratimas. Dėl to šitą pastatą mes turime lyginti su tuo, kas NMC buvo pastatyta pastaruoju laikotarpiu, o tam lyginimui yra tik Quadrumas ir K18B. Quadrumą yra už ką pakritikuoti, tačiau mano supratimu jis netgi kažkiek susimovęs su apdaila ir netgi nevertinant jo pilno vaizdo (kuris bus po trečiosios dalies pastatymo), tai jo architektūra yra kur kas aukštesniame lygi, nei 3-ųjų burių. 3 burės gali lygintis nebent su tais NMC pastatais, kurie pastatyti prieš 10+ metų. (Arfą išbraukiam, kadangi ji statyta pagal 15 metų projektą).
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąĮrengti ventiliacijos angas pačiose matomiausiose vietose - tai juk tragedija. .
Comment
-
Parašė B.S. Rodyti pranešimąEidvis
Viskas ten normaliai su tom ertmėmis. Pasižiūrėk į World Trade Center One kaip pavyzdį, ar tūkstančius kitų.
Parašė dr-rox Rodyti pranešimąIš priekinės pusės
- 3 patinka
Comment
Comment