Man patinka šita diskusija. Ji išvirto iš "paveldas vs. modernybė" į "modernybė vs. kitokia modernybė".
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šv. Jokūbo ligoninės kvartalas
Collapse
X
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąTingiu skaityt diskusijas apie nieką, tai nežinau ar dar niekas nepostino. Jei ne, tai va prašom: http://www.plh.dk/projekter/st-jacobs/
------
Reik pasakyt, kad ta viešbučio stiklo siena atrodo tikrai nelabai įkvepiančiai.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Parodyk biurų pastatą su mažais langiukais, pastatytą pastaruoju metu Vilniuje. Pigių daugiabučių ar viešbučių neieškok, nes tokie pavyzdžiai tarsi paneigia čia plačiai rašomą "stiklas pigiau" teiginį.
Bet sutinku kad čia išimtis. Jokio prestižo ten nuomuotis ir būti nėra.
Comment
-
geros vizulkės, ačiū, leidžia geriau matyti. Kadangi aš atstovauju, kaip čia sakytų, "paveldo talibano" pusę, bet šis variantas nėra, mano akimis, tragiškas, bet kažkas su tais fasadais negerai. Ne tai, kas jie sterilus, bet fasadai nežinau prie ko derinasi, tiesiog tokie random sugalvoti fasadai.
- 1 patinka
Comment
-
Kažkaip nėra vizualizacijos iš vieno svarbiausių taškų-baltojo tilto ir k18. Tai juk vartai į seną miestą, o ne naują turėtų būti. (naujamiestyje vyrauja klasikinių formų pastatai nors jie ir gana nauji 1860-1920). Galėtų bent kiek pasistengti ieškant sąryšio.
Na ir bažnyčios bei vienuolyno paskutinėje vizualizacijoje nematyti. Kaip eis ir praeis žmogus seną grožį pamatęs tik stiklą. Net iš skvero prie staliunuko vientisa aklina siena.Paskutinis taisė googleLT; 2018.02.27, 12:20.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimągeros vizulkės, ačiū, leidžia geriau matyti. Kadangi aš atstovauju, kaip čia sakytų, "paveldo talibano" pusę, bet šis variantas nėra, mano akimis, tragiškas, bet kažkas su tais fasadais negerai. Ne tai, kas jie sterilus, bet fasadai nežinau prie ko derinasi, tiesiog tokie random sugalvoti fasadai.
https://www.google.lt/maps/@54.69151...2!8i6656?hl=en
Comment
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimąMan patinka šita diskusija. Ji išvirto iš "paveldas vs. modernybė" į "modernybė vs. kitokia modernybė".
Reikės surasti tinkamesnę vietą.
Comment
-
Parašė dr-rox Rodyti pranešimąKad nebuvo oficialaus pranešimo, jog k18 ar šitas bus statomi. k18 eis į teismą, šitas irgi eis, bus tas pats kaip su tais pastatais šalia barbakano. Unesco turėjo pastabų k18, vietinė paveldo bendruomenė to laikysis ir visap sabotuos statybas.
Comment
-
Parašė googleLT Rodyti pranešimąKažkaip nėra vizualizacijos iš vieno svarbiausių taškų-baltojo tilto ir k18. Tai juk vartai į seną miestą, o ne naują turėtų būti. (naujamiestyje vyrauja klasikinių formų pastatai nors jie ir gana nauji 1860-1920). Galėtų bent kiek pasistengti ieškant sąryšio.
Na ir bažnyčios bei vienuolyno paskutinėje vizualizacijoje nematyti. Kaip eis ir praeis žmogus seną grožį pamatęs tik stiklą. Net iš skvero prie staliunuko vientisa aklina siena.
Turim bendrai sutarti ir suprasti, kad kairė Neries pusė nėra vien tik Senamiestis. O juolab šita dalis, tai Naujamiestis, kur didžioji dalis pastatų statyti 1935-1957.Aviate, navigate, communicate
Comment
-
O juolab šita dalis, tai Naujamiestis, kur didžioji dalis pastatų statyti 1935-1957.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąSnowflakes will attack U <3
- 1 patinka
Comment
-
Montvilos kolonija 1911m, Lukiškių kalėjimas 1901, 1895 buvę teismo rūmai, lietuvos muzikos ir teatro akademija apie 1900, Šv. Jokūbo ligoninė 1808, bažnyčia 1722 . Pastatai tikrai vidutiniškai senesni nei 1945. Gedimino prospekte daugybė carinių pastatų, taip pat Vasario 16g., Kaštonų g., Šermukšnių g., Pamėnkalnio g., Aukų g. Ir A. Domaševičiaus g. Net ir kai kurių stalinukų kiemuose liko carinukų.Paskutinis taisė googleLT; 2018.02.27, 15:51.
- 3 patinka
Comment
-
Na, toks vidutiniškas. Toje pačioje gatvėje statomui Live Squire smarkiai nusileidžia, bet atrodo geresnis nei tai, kas suplanuota toje gatvėje prie Tauro kalno. Kaip ten bebūtų, tai labai matoma vieta iš žinoma būtų geriau turėti kažką įspūdingesnio, antra vertus ta labai gerai matoma vieta šiuo metu yra smarkiai apleista ir jos sutvarkymas įneš nemažai tvarkos. Apskritai Tumo-Vaižganto gatvė per pastaruosius metus su visais savo projektais ir Lukiškių aikštės sutvarkymu pasikeis iš esmės, kas labai sveikintina. Įdomu ar tas užrašas vizualizacijose 'Clarion Hotel' reiškia dar vieno viešbučių tinklo atėjimą į Lietuvą.
Comment
-
PLH ir EIKAI bande prakist kazka panasaus:
http://plh.dk/projekter/eika/
Gerai, kad bent ten laimejo UNITECTUS.
Mintyse nuolat lyginau ji su LIVE SQUARE, kuris man atrodo tai aplinkai tinka zymiai geriau nei sitie vadinami "stiklainiai".
Comment
Comment