Dabar man puiki riba atrodo antras pasaulinis karas. Kas prieš jį tai tas yra vertybė. Jo metu ir taip sunaikinta daug vertybių, o po jo labai pasikeitė pastatų išvaizda.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šv. Jokūbo ligoninės kvartalas
Collapse
X
-
Kaip pavyzdys, Varšuva, Dresdenas, Berlynas bando susigražinti savo senamiesčio(taip tai kopijos) ribas, bet mums visiems svarbiau mados iš rytų.Paskutinis taisė senasnamas; 2018.03.07, 17:33.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė googleLT Rodyti pranešimąDabar man puiki riba atrodo antras pasaulinis karas. Kas prieš jį yra vertybė. Jo metu ir taip sunaikinta daug vertybių, o po jo labai pasikeitė pastatų išvaizda.
Neries krantinė nuo pat Žaliojo tilto apstatyta kaip tik po antrojo pasaulinio karo stalininiais ir brežneviniais pastatais. O kur dar energoūkio ministerijos pastatas prie pat Lukiškių aikštės, kuris (kitaip nei šis projektas) yra realiai baisus, per aukštas ir gadina aplinką ten.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Tai aš ir nesiūlau visų stalinukų saugoti (nors jie ten neblogai atrodo, ne taip kaip Vokiečių gatvė). Ši tema apie bažnyčios apstatymą, o ji yra gerokai prieš 2 pasaulinį statyta. Jos gerovei prioritetas turi būti. Dar visai nesenai iš kiemo pusės gražiai sutvarkė vienolyną (gal net už mokesčių mokėtojų pinigus?), o naujas pastatas visiškai nuo pašalinių jį paslėps, vienur įvažiavimas į požeminę aikštelę, kitur sena siena, o dar kitur naujas stiklinis pastatas.
P.s. dabar irgi nėra gerai, apleista. Bet jau geriau dar 10 metų apleista nei bet kas dabar bei dar keliems dešimtmečiams į priekį.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė googleLT Rodyti pranešimąTai aš ir nesiūlau visų stalinukų saugoti (nors jie ten neblogai atrodo, ne taip kaip Vokiečių gatvė). Ši tema apie bažnyčios apstatymą, o ji yra gerokai prieš 2 pasaulinį statyta. Jos gerovei prioritetas turi būti. Dar visai nesenai iš kiemo pusės gražiai sutvarkė vienolyną (gal net už mokesčių mokėtojų pinigus?), o naujas pastatas visiškai nuo pašalinių jį paslėps, vienur įvažiavimas į požeminę aikštelę, kitur sena siena, o dar kitur naujas stiklinis pastatas.
P.s. dabar irgi nėra gerai, apleista. Bet jau geriau dar 10 metų apleista nei bet kas dabar bei dar keliems dešimtmečiams į priekį.
Aš šiaip Naujamiestį įsivaizduoju kaip maišytų stilių ir laikotarpių vietą (koks jis ir dabar yra nuo ankstyvo XIX iki XXI amžiaus), bet išlaikant istorinį perimetrinį užstatymą ir aukštį/mastelį t.y. daugiaaukščius paliekant dešiniajam krantui, o tuščiose vietose statant modernius, bet dydžiu nuo istorinių neišsiskiriančius, pastatus. Ir man laaaabai nepatinka apleistos tuščios vietos mieste.Post in English - fight censorship!
- 2 patinka
Comment
-
Beveik visada vienuolynai turėdavo parkelį ar sodelį. Čia tik sovietiniais laikais tą pašalietį korpusą pastatė, o tai sudarė sąlygas jį nupirkti nugriauti ir statyti kažką naują. Tais sovietiniais laikais gal klaidą padarė ar net specialiai taip pasielgė sumenkinti bažnyčią (juk ir sandėlius darydavo iš jų, na ir pastatai nesulyginami, ankščiau stovėjęs buvo visuomeninės paskirties), o dabar mes tai tęsiame "nes tai progresas" nors iš tiesų tai labai naudinga keliems verslininkams, kuriem viskas tik dėl pelno. (jei pelno didžiulio nereikėtų nestatytų tokio didelio tūrio prie pat bažnyčios).Paskutinis taisė googleLT; 2018.03.07, 22:04.
Comment
-
Akivaizdu kad homo sovieticus dar gajus daugybėje makaulių. Nepritariu siūlomam projektui, bet kai kurių kosminiai norai atrodo graudžiai juokingi. Niekas niekur nieko be pelno nevystys ir nestatys. Parko užsimanė vidury miesto, kai šalia visa Lukiškių aikstė su savo mišku. Uždraudžiam viską, neleidžiam verslininkams užsidirbti, ir toliau grožimės kaip viskas po truputį griūna ir stagnuoja. Ir kaip neapsikentęs jaunimas toliau emigruoja. Bus tikra šventė "visuomenininkams" ir "paveldo saugotojams". Ką saugosit, kai nebebus žmonių kurie galėtų džiaugtis visu tuo pūvančiu "paveldu"? Aptversit ir įrengsit unikalų muziejų užsieniečiams?
- 2 patinka
Comment
-
Taip parko užsimaniau, jie visada pakelia nuotaiką. O šiaip kur ir kada ribos verslininkų laisvei? Juk jie tikrieji miesto gelbėtojai, visada teisingi ir tik mums visiems gerovę kad kuria ir kuria. Jei jau bažnyčių, vienuolynų teritorija tapo ne vertybė. Taip vis leidžiant tvarkyti apleistas erdves, (o laikui bėgant jų tikrai atsiras vis skirtingose vietose), neaišku kada bus pabaiga ir kas liks iš to paveldo. Dar prie Šv. Jurgio apleistos bažnyčios kieme yra vietos, gal ir ten įsigudrins.
Comment
-
Homo sovieticus, ne kitaip. Tamstai turbūt ir kaimynui degantis stogas nuotaiką pakelia... Bažnyčios apstatymas nėra gerai, bet priešinimasis viskam yra liga. Statybos šalia paveldo nelygu paveldo naikinimui. Čia gyvas miestas. Visi Senamiesčio ar Naujamiesčio statiniai, įskaitant bažnyčias, irgi kažkada kažką užstatė, ypač tamstos taip mėgstamus "parkus". Gerai kad tuo metu negyvenot, nes irgi būtume stabdę bet kokias statybas "parke". Nepagalvojate jog jums gal būtų geriau gyventi užmiesčio miške?
Comment
-
Juokinga... Šnekat apie Senamiestį, kai čia joks ne Senamiestis Ne Katedros aikštėj gi stato. Projektas man atrodo tobulintinas ir reikėtų originalesnių formų (Ambraso įdomesnės), bet tas triukšmas kad "bažnyčią suniokos" ir netgi įsigudrinant įkišti Senamiestį į visą šitą reikalą, atrodo neadekvačiai.
Bažnyčia nuo upės ir dabar nesimato visu ūgiu. Naujasis pastatas ją dengs maždaug tiek, kiek senieji. Nuo Lukiškių aikštės ir Vasario 16 g. bažnyčia matysis puikiai. O kad užstatys galinę bažnyčios pusę - dėl šito nederėtų kelti triukšmo, nes bažnyčių galinės pusės dažniausiai ir nebūna matomos. ir jos neprivalo būti matomos.
Galu gale, visada yra įmanomas kompromisas: šiek tiek pažeminti naująjį pastatą nuo upės toje vietoje, kur bažnyčia. Ir visi bus patenkinti.
Esu tikintis žmogus, bet nesuprantu tokių aistrų dėl bažnyčios atseit "suniokojimo ir uždengimo" (nors niekas jos nei niokos, nei uždengs).Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė googleLT Rodyti pranešimąTai jau vienoje upės pusėje pilna stiklinukų, tai kam ir į kitą juos kišti? Jie kaip maras visur tik plinta. P.s. Nauja mūrinė statyba man netrukdo. Na ir pažeminimas geras sprendimas.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąTa vieta yra kaip kokia juodoji skylė miesto audinyje. Reikia džiaugtis, kad ten pagaliau bus viskas sutvarkyta. Ir kokiam reikia būti atsilupusiam, kad prieštarautum naujam projektui tame kvartale?
Niekas ir neprieštarauja, kad tą kvartalą reikia sutvarkyti. Tik klausimas į kurią pusę jis turėtų būti tvarkomas.
Čia šnekam ne tik apie architektūros gerumą ištraukus iš konteksto, bet ir apie įsipaišymą bendrame vaizde.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
Iniciatoriams svarbiausia pinigai. O liaudžiai numetamas "modernumo-progresyvumo" blizgutis. Maždaug jei tau nepatinka šis projektas, tai tau turbūt patinka smirdančios Šnipiškių lūšnos. Ir sugėdintas pilietis ima palaikyti naują modernų projektą, nes nenori būti laikomas atsilikusiu.
Ta vieta yra kaip kokia juodoji skylė miesto audinyje. Reikia džiaugtis, kad ten pagaliau bus viskas sutvarkyta. Ir kokiam reikia būti atsilupusiam, kad prieštarautum naujam projektui tame kvartale?
Juokinga... Šnekat apie Senamiestį, kai čia joks ne Senamiestis Ne Katedros aikštėj gi stato. Projektas man atrodo tobulintinas ir reikėtų originalesnių formų (Ambraso įdomesnės), bet tas triukšmas kad "bažnyčią suniokos" ir netgi įsigudrinant įkišti Senamiestį į visą šitą reikalą, atrodo neadekvačiai.
Comment
-
Dovanokit, bet tai nėra argumentas, jog ten nestovėjo tam tikro aukščio pastatai. O jei pamiršote, kaip tas "Istorinis Vilniaus priemestis/Naujiemestis" atrodė, primenu:
Vis dėl to atkurti buvusį paveldą yra gera mintis, bet net sinagogos nesugebame atstatyti.Aviate, navigate, communicate
- 8 patinka
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimąDovanokit, bet tai nėra argumentas, jog ten nestovėjo tam tikro aukščio pastatai. O jei pamiršote, kaip tas "Istorinis Vilniaus priemestis/Naujiemestis" atrodė, primenu:
Vis dėl to atkurti buvusį paveldą yra gera mintis, bet net sinagogos nesugebame atstatyti.
Prisegu ir aš foto:
Comment
Comment