Visi tie nauji fancy Šnipiškių projektai turi vieną rimtą bėdą, kurios niekas greit neišspręs. Kadangi gyvenu sąlyginai netoli - tą pačią bėdą turiu ir aš - Šnipiškės smirdi. Ypač žiemą, kai visi vietiniai pradeda per vasarą sukauptas šiukšles savo buržujlkose kūrent. Vakare prieš miegą kartais lango geriau neatsidaryt, norint išsivėdinti, nes smirdi konkrečiai. O aš gyvenu ne pačiose Šnipiškėse, galiu tik įsivaizduot koks diskomfortas turėtų būti ten pačiam viduryje būnant. Gal kokiam TOWER'io 15-am aukšte vėjas ir prapučia, bet 1-5 aukštai visuose projektuose turėtų ten gerokai kentėt. Ir įtariu, kad net rekuperacija mažai gelbėja, nes turėtų būt kažkokie spec filtrai, kvapus naikinantys. Nu tai toks tipo, centras, viską ten, bet lango negali atsidaryt.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šnipiškės - projektai ir statybų eiga
Collapse
X
-
Nešneka, nes patys tokie pat. Gyvenu Žvėryne, tai čia irgi kvapai tokie nuo anglių iki gumos ir neaišku ko. Beja ir visi tie Žveryno bendruomenės aktyvistai, gyvena tikrai apsileidę, pradedant sugriuvusiais fasadais, išniekintais langų rėmais, baigiant šiukšlynu kieme. Tokie žmonės ir formuoja ale "visuomenės nuomone". Tai čia Žvėryne, o Šnipikėse dar žiauriau turėtų būt.
- 2 patinka
Comment
-
Sveiki kolegos, nepykit jei kaip naujokas, rašau ne į tą temą, bet domina keletas projektų Šnipiškėse - "Miesto ritmu" ir "Paparčių namai". Gal kas galėtų pasidalinti savo gilesnėmis įžvalgomis apie šiuos 2 projektus arba informacija, kurią žinote Jūs, bet didžioji dauguma iki tos informacijos "neprieina" skaitydami spaudą? Ačiū!
Comment
-
Parašė LukasLT Rodyti pranešimąSveiki kolegos, nepykit jei kaip naujokas, rašau ne į tą temą, bet domina keletas projektų Šnipiškėse - "Miesto ritmu" ir "Paparčių namai". Gal kas galėtų pasidalinti savo gilesnėmis įžvalgomis apie šiuos 2 projektus arba informacija, kurią žinote Jūs, bet didžioji dauguma iki tos informacijos "neprieina" skaitydami spaudą? Ačiū!
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Jei finansai leidžia, siūlyčiau laukti YIT Kaustos daugiabučių. Bent aš taip daryčiau, atrodo kaip kur kas rimtesni projektai.
Comment
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąVisi tie nauji fancy Šnipiškių projektai turi vieną rimtą bėdą, kurios niekas greit neišspręs. Kadangi gyvenu sąlyginai netoli - tą pačią bėdą turiu ir aš - Šnipiškės smirdi. Ypač žiemą, kai visi vietiniai pradeda per vasarą sukauptas šiukšles savo buržujlkose kūrent. Vakare prieš miegą kartais lango geriau neatsidaryt, norint išsivėdinti, nes smirdi konkrečiai. O aš gyvenu ne pačiose Šnipiškėse, galiu tik įsivaizduot koks diskomfortas turėtų būti ten pačiam viduryje būnant. Gal kokiam TOWER'io 15-am aukšte vėjas ir prapučia, bet 1-5 aukštai visuose projektuose turėtų ten gerokai kentėt. Ir įtariu, kad net rekuperacija mažai gelbėja, nes turėtų būt kažkokie spec filtrai, kvapus naikinantys. Nu tai toks tipo, centras, viską ten, bet lango negali atsidaryt.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Jei finansai leidžia, siūlyčiau laukti YIT Kaustos daugiabučių. Bent aš taip daryčiau, atrodo kaip kur kas rimtesni projektai.
Na kol kas įsiterpęs tarp garažų Miesto ritmu neatrodo labai simpatiškai, bet kai šalia YIT pastatys tuos ofisus ir daugiabučius ir viskas susilies į vieną, tai tikrai atrodys nepalyginamai geriau. Na kita kalba "iš ko ir kaip stato".
Comment
-
Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
Dėl "paparčių" sutinku. O Miesto ritmu, kodėl nerimtas projektas?
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Aš gyvenu visiškoje kaiminystėje, bet nieko nejaučiu, gal čia dėl to, kad viršutinių aukštų kietosios dalelės nepasiekia? Smarvė jaučiasi tik einant gatve per patį trobų kvartalą.
O tikrinimui ir baudimui už taršą, kaip suprantu, nėra ryžtingumo. Panašiai kaip ir su nelegaliu parkavimu.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Čia visos Lietuvos privačių namų šildymo problema. Kūrena ten matyt bele ką, įskaitant nelegalius dalykus (panaudotą alyvą). Ar tai būtų Šnipiškės, ar Šiauliai, ar Kaunas, šaltomis žiemos dienomis visur tas pats - degančios alyvos dvokas ir dūmai. Jei ne viršutiniam aukšte, tai gatvėje labai daug kur.
O tikrinimui ir baudimui už taršą, kaip suprantu, nėra ryžtingumo. Panašiai kaip ir su nelegaliu parkavimu.
https://www.tv3.lt/naujiena/verslas/...et-krosnis?t=1
Comment
-
Parašė Garbanius Rodyti pranešimąYIT labai įdomus, bet yra pora niuansų:
1. Vizualkės ir realybė 2 skirtingi dalykai, nors statytojas rimtas.
2. Kaina gali būti panaši kaip geresnėse Naujamiesčio vietose, tai man arčiau dūšios Naujamiestis
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Tiksliau čia problema tik senų namų, kurie ryja daug kuro. Buvo siūlymas uždrausti kurenti kietą kurą miesto teritorijose, kur pasiekiamas centralizuotas šildymas, bet liaudis ir net LLRI sukilo ir atšaukė siūlymą...
https://www.tv3.lt/naujiena/verslas/...et-krosnis?t=1
Bet būtų įdomu pamatyti real-time rodiklius iš Šnipiškių. Kaip suprantu, dabartinė situacija yra tokia, kad jei nėra matavimų, nėra ir problemos. O matavimų nėra, nes nu vat ai nu vienu žodžiu ir viskas.Paskutinis taisė John; 2018.11.29, 17:05.
Comment
-
Įdomu, ar vykdomi taršos matavimai? Panašu, kad nelabai. Yra stotelė Žirmūnuose (Šiaurės miestelyje): http://aqicn.org/city/lithuania/vilnius-zirmunai/
Bet būtų įdomu pamatyti real-time rodiklius iš Šnipiškių. Kaip suprantu, dabartinė situacija yra tokia, kad jei nėra matavimų, nėra ir problemos. O matavimų nėra, nes nu vat ai nu vienu žodžiu ir viskas.
Comment
-
Gyvenau Šiaurės miestelyje, 4 aukšte, langai buvo į Žukausko gatvę. Tai žiemą daugelį dienų vakarais atidarius langą į kambarį prieidavo tokia smarvė, kad atrodydavo kaminas po langais rūksta. Nors ten jokių trobų nėra turbūt kilometro ar dar didesniu atstumu. Iki šiol man mistika iš kur ten tą smarvę atpūsdavo. Tai su tokia patirtimi šalia kietu kuru šildomų namų dabar nenorėčiau gyventi
Comment
-
Parašė mindugo Rodyti pranešimąGyvenau Šiaurės miestelyje, 4 aukšte, langai buvo į Žukausko gatvę. Tai žiemą daugelį dienų vakarais atidarius langą į kambarį prieidavo tokia smarvė, kad atrodydavo kaminas po langais rūksta. Nors ten jokių trobų nėra turbūt kilometro ar dar didesniu atstumu. Iki šiol man mistika iš kur ten tą smarvę atpūsdavo. Tai su tokia patirtimi šalia kietu kuru šildomų namų dabar nenorėčiau gyventiPaskutinis taisė Sula; 2018.11.29, 19:26.
Comment
-
Čia visos Lietuvos privačių namų šildymo problema. Kūrena ten matyt bele ką, įskaitant nelegalius dalykus (panaudotą alyvą). Ar tai būtų Šnipiškės, ar Šiauliai, ar Kaunas, šaltomis žiemos dienomis visur tas pats - degančios alyvos dvokas ir dūmai. Jei ne viršutiniam aukšte, tai gatvėje labai daug kur.
Comment
-
Parašė Jegermeister Rodyti pranešimą
Na, gatvėse žiemos metu jauti degančios alyvos kvapą daugiausia iš automobilių, nes daugelio jų minusinėje temperatūroje beveik neveikia išmetamų dujų valymo sistemos(visokie katalizatoriai, filtrai ir pan.). Žinoma apie tai viešai beveik niekas nekalba...
Comment
-
Pagrindinis miesto teršėjas yra automobilis, o ne nuosavi namai.
Parašė ratNuosavų namų gyventojai, baikite kūrenti radioaktyvius belarusiškus briketus ir kelkitės į daugiabučius arba į Vilniaus rajoną!
Comment
Comment