Na kaip manot, suves šaligatvius teisingai ir viskas bus pagal projektą, ar vėl nutiks "nežymus nukrypimas" ir viskas bus sufakapinta?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šnipiškės - projektai ir statybų eiga
Collapse
X
-
Parašė John Rodyti pranešimąNa kaip manot, suves šaligatvius teisingai ir viskas bus pagal projektą, ar vėl nutiks "nežymus nukrypimas" ir viskas bus sufakapinta?
- 2 patinka
Comment
-
Parašė ttttt Rodyti pranešimą
Jonai, tu klausinėji labai kvailų dalykų, čia gi yra kaip monetos metimas - niekas nežino kaip bus, kol nepamatysim rezultato
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Sakai 50:50?
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
- 2 patinka
Comment
-
Parašė viva Rodyti pranešimą
Spėkit ar sueina gatvės prie aikštės lygis su prieš tai įrengta atkarpa nuo Krokuvos g.?
- 5 patinka
Comment
-
Parašė viva Rodyti pranešimą
Spėkit ar sueina gatvės prie aikštės lygis su prieš tai įrengta atkarpa nuo Krokuvos g.?
- 1 patinka
Comment
-
Pamačiau Linkmenų 4 projektą ir nustebau - naujas pastatas yra jungiamas prie ten jau stovinčio. Kažkas neįtikėtino - formuojamas perimetrinis užstatymas koks jis turi būti.
Bet po to suprantu, kad naują pastatą prijungti prie šalia stovinčio sumąstė ne dėl to, kad supranta teisingo perimetrinio užstatymo svarbą, o dėl to, kad šiuo metu ten stovintis senas pastatas yra prijungtas prie naujo. Jei jiems rūpėtų perimetrinis užstatymas, tai kitam pastato šone darytų ne balkonus su langais, o ugniasienę, kad perimetrinį užstatymą galima būtų tęsti ir toliau.
- 10 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąBet po to suprantu, kad naują pastatą prijungti prie šalia stovinčio sumąstė ne dėl to, kad supranta teisingo perimetrinio užstatymo svarbą, o dėl to, kad šiuo metu ten stovintis senas pastatas yra prijungtas prie naujo. Jei jiems rūpėtų perimetrinis užstatymas, tai kitam pastato šone darytų ne balkonus su langais, o ugniasienę, kad perimetrinį užstatymą galima būtų tęsti ir toliau.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė ttttt Rodyti pranešimą
Tai kad perimetrinis užstatymas nėra būtinai vientisa pastatų eilė be tarpų. Plius jeigu pažiūrėt į sklypus, nėra praktiškai jokių šansų, kad į kairę nuo šio planuojamo projekto kada nors bus pastatyta kažkas naujo. Na nebent nugriaus neseniai renovuotą daugiabutį (spoiler alert: nenugriaus).Paskutinis taisė Eidvis; 2023.11.22, 18:25.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Perimetrinis užstatymas dažniausiai būna kai pastatai yra statomi be tarpų vienas šalia kito, kaip yra mūsų senamiestyje, naujamiestyje ir daugumoje vakarų miestų centrinių miesto dalių.
Perimetrinis užstatymas su tarpais greičiau yra išimtis iš taisyklės, nei kad pati taisyklė, o pas mus tai yra maksimum, ką galim pasiekti.
Aš netgi suprasčiau, jei pas mus būtų 50:50, bet pas mus perimetrinio užstatymo be tarpų beveik apskritai nėra, tik keli atvejai kai sklypą vysto vienas vystytojas, o tai, kaip ir daugumoje vakarų Europos miestų, turėtų būti norma. Ir aš spėju, kad netgi nėra jokio reguliavimo kaip turėtų būti jungiami skirtingų vystytojų gretutiniai pastatai, ką jau kalbėti apie tai, kad turėtų būti rekomendacijos ar reikalavimai centrinėje miesto dalyje vystyti būtent perimetrinį miesto užstatymą stengiantis nepalikti tarpų.
Todėl suprantu, kad žiūrint į kiekvieną projektą norįsi max europietiškumo (ypač žiūrint kokio siaubo jau pristatė Šnipiškėse), bet šiuo atveju tikrai nematau problemos.
O kad ten nebėra vietos dar vienam pastatui - tai irgi truputi netiesa.
Comment
-
Ar tai, kad Kopenhagoje būna perimetrinio užstatymo ir su tarpais, reiškia, kad pas mus visas perimetrinis užstatymas turi būti vien tik su tarpais? Juk galim daryti taip, kaip Kopenhagoje - kur yra ir to ir to. O jei to daugiabučio namo gyventojai sužinos kiek jie gali gauti pinigų už tą sklypą, tai aš kažkaip manau, jog yra nemaži šansai, kad jie jį galėtų parduoti. Jei yra atvejų, kai daugiabučio gyventojai vystytojui parduoda net ne sklypą, o galimybę įrengti butus virš jų galvų (pvz, pvz2), kas reiškia statybas ne šalia jų, o konkrečiai jų name, kur po to ir laiptine ir kiemu su naujais gyventojais reikia dalintis, tai aš nematau kodėl negalėtų būti, kad namo gyventojai sutartų parduoti sklypą, kurio jie visiškai nenaudoja ir jiems jis nereikalingas.
Comment
-
Na kiek man teko girdėti, tai pilnas perimetrinis pas mus kažkodėl nepraeina dėl insoliacijos reikalavimų. Nežinau ar pas mus reikalavimai aukštensi ar kaip. Nors ir vakaruose nauji projektai dažnai daromi su tarpais. Nors man tai žymiai patraukliau atrodo kvartalai su pilnu perimetriniu.
- 3 patinka
Comment
Comment