Parašė Tomizmas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Naujamiestis - projektai ir statybų eiga
Collapse
X
-
Paskutinis taisė andyour; 2018.03.17, 10:04.
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąDabar mūsuose nuėjo nauja mada: pamačius kokį nors absoliučiai, kaip čia gražiau išsireiškus... Paprastos išvaizdos pastatą, tuojau pat aiškinti visiems "taigi čia tipo skandinaviškas".
Comment
-
Dabar ko gero vienintelis būdas padaryti taip, kad kuo mažiau būtų pasipiktinusių pastatu - jį originaliau nudažyti. Jamti porą ar keletą spalvų, galima ir ryškesnių, ir padaryti ant pastato chaotišką bangos, žaibo, apskritimų ar trikampių formos pamarginimą (kvadratėlių ar stačiakampių nesiūlau, Šiaurės Miestelyje jau turim daug tų kvadratėlių). Iš karto gausis gyviau ir įdomiau. Bet tada balti rėmai labiau kris į akį... Nėra kokios technologijos kokybiškai kartu su sienomis nudažyti ir rėmus?Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąDabar ko gero vienintelis būdas padaryti taip, kad kuo mažiau būtų pasipiktinusių pastatu - jį originaliau nudažyti. Jamti porą ar keletą spalvų, galima ir ryškesnių, ir padaryti ant pastato chaotišką bangos, žaibo, apskritimų ar trikampių formos pamarginimą (kvadratėlių ar stačiakampių nesiūlau, Šiaurės Miestelyje jau turim daug tų kvadratėlių). Iš karto gausis gyviau ir įdomiau. Bet tada balti rėmai labiau kris į akį... Nėra kokios technologijos kokybiškai kartu su sienomis nudažyti ir rėmus?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė chmekas Rodyti pranešimą
Is tiesu tai fasada reiktu perdazyt juodai, pakeisti langjs i aliumininius arba medinius (tik ne baltus) ir ivesti siek tiek kitos fasado apdailos, ten kur ir buvo numatyta vizualizacijoje
Jeigu man reikėtų statyti ar renovuoti panašaus tūrio pastatą su panašiu langų išdėstymu, tai manau kad rasčiau daug būdų padaryti jį įdomesniu.Snowflakes will attack U <3
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Eikantas X Rodyti pranešimąTomizmai, dar truputis praktikos, ir jau galėsi darbintis į Libeskindo biurą jaunesniuoju archdizaineriuSnowflakes will attack U <3
Comment
-
Kokio reikia tureti nukrypimo kad imti architekto ( atestatas suteiktas - tai organizuojančių organizacijų) darbą, kritikuoti ir dar mėginti peckioti ant popieriaus kažkokias raslebas. Seniai seku įvairius straipsnius - bet tokio liguisto požiūrio dar nešu matęs. Poziuris kaip nusipirkti automobilį ir pradėti įšilti lempas truputi papjaustyti įstatyti kitas ir sakyti dabar man gražiau....
Comment
-
Parašė stat Rodyti pranešimąKokio reikia tureti nukrypimo kad imti architekto ( atestatas suteiktas - tai organizuojančių organizacijų) darbą, kritikuoti ir dar mėginti peckioti ant popieriaus kažkokias raslebas. Seniai seku įvairius straipsnius - bet tokio liguisto požiūrio dar nešu matęs. Poziuris kaip nusipirkti automobilį ir pradėti įšilti lempas truputi papjaustyti įstatyti kitas ir sakyti dabar man gražiau....
Antras dalykas, ne tik architektai gali turėti savo idėjų, ir jeigu kažkam kyla minčių, kaip pats realizuotų pastatą, jeigu jam reikėtų pastatyti panašų tūrį su daug langų - tai kiekvienas yra laisvas pareikšti savo idėjas, jei nori - nupaišyti.
Trečia, yra toks dalykas, kaip automobilių tiuningas, kuris būna ir labai kokybiškas.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Už diskusijas, kritika, nuomone ir visus kitus dalykus jaunoje demokratijoje bet reikia gerbti autorinius darbus ir intelektualinę nuosavybe. Jei yra nuomone ir norima ją parodyti tam yra projektiniai pasiūlymai ir svarstymai..... , o dėl pastatu tiuningu tai geriau - ne. Užtenka sovietiniu daugabuciu pritiuninguotu su balkonu stiklinimais, kondicionierių blokais ir renovuojamu namų. Šioje Naujamiesčio dalyje formuojasi tokios fasadu tendencijos: b23, Naujamiestis Namai, Naujamiestis aleja
Comment
-
Parašė stat Rodyti pranešimąUž diskusijas, kritika, nuomone ir visus kitus dalykus jaunoje demokratijoje bet reikia gerbti autorinius darbus ir intelektualinę nuosavybe. Jei yra nuomone ir norima ją parodyti tam yra projektiniai pasiūlymai ir svarstymai..... , o dėl pastatu tiuningu tai geriau - ne. Užtenka sovietiniu daugabuciu pritiuninguotu su balkonu stiklinimais, kondicionierių blokais ir renovuojamu namų. Šioje Naujamiesčio dalyje formuojasi tokios fasadu tendencijos: b23, Naujamiestis Namai, Naujamiestis aleja
Comment
-
Parašė stat Rodyti pranešimąUž diskusijas, kritika, nuomone ir visus kitus dalykus jaunoje demokratijoje bet reikia gerbti autorinius darbus ir intelektualinę nuosavybe. Jei yra nuomone ir norima ją parodyti tam yra projektiniai pasiūlymai ir svarstymai..... , o dėl pastatu tiuningu tai geriau - ne. Užtenka sovietiniu daugabuciu pritiuninguotu su balkonu stiklinimais, kondicionierių blokais ir renovuojamu namų. Šioje Naujamiesčio dalyje formuojasi tokios fasadu tendencijos: b23, Naujamiestis Namai, Naujamiestis aleja
Bet nupaišyti pastatą, absoliučiai nesutampantį su aptariamu projektu (pagal aukštų skaičių, langų išdėstymą, jų įstiklinimą) ir parodyti "kaip aš realizuočiau apdailą, jei panašaus tūrio pastatą turėčiau pastatyti ar renovuoti pats" (pabrėžiu - "panašaus tūrio", o ne "tą patį"), neapibrėžtoje vietoje (gal kokią provincijos mokyklą, tarkim) - tai šitą padaryti mes kiekvienas turime teisę. Nes tokiu atveju tas nupaišytas pastatas su išgalvota apdaila tampa jau MANO intelektualine nuosavybe, ir jeigu kas nors sugalvotų tai atkartoti - aš visada galėčiau pareikšti "Pala, 3 aukštų pastatą su tokiais pačiais langais ir tokias pačiais trikampiukais aš tokią ir tokią dieną nupaišęs įkėliau į miestai.net forumą. Kur mano bablo už pastato autorystę?"
Nes tai, ką aš nupiešiau - tai yra eskizas. 3 aukštų pastato su 7 langais kiekviename aukšte, įstiklintais "kryžiumi". Pagal įstatymus, eskizas yra jau kūrinys, kuriam taikomos autorinės teisės, ir pagal jį jau tokio pastato pastatyti niekas negali. O lyginti SAVO sukurtą pastato eskizą su jau egzistuojančio KITO pastato apdaila niekas negali uždrausti.
Paskutinis taisė Tomizmas; 2018.03.17, 17:35.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
Taip, juodas pastatas (netgi būdamas vienspalvis) atrodytų solidžiai, panašiai kaip Marriot, Business Stadium arba Prokuratūra. Ir langai susilietų su pastato spalva.
Jeigu man reikėtų statyti ar renovuoti panašaus tūrio pastatą su panašiu langų išdėstymu, tai manau kad rasčiau daug būdų padaryti jį įdomesniu.
Atiduoti fasada menininkams, tegu ka nors nupaiso ir problema isspresta. Bus ir originalu, ir tures isliekamaja verte, prides paciam pastatui vertes, menininkai gaus pasireiksti, ir niekas nebelos ant vystytoju. Win-win-win-win-win.
Comment
-
Parašė stat Rodyti pranešimąnesvarbu kiek langeliu ar nameliu reikia gerbti investuotojus, architektus, projektuotojus, statybininkus, pirkėjus, institucijas ir kt. Ir taip visur užtenka sh....
- 1 patinka
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą
Minimalizme išgauti estetiką yra sunkiausia. Jeigu būtų rimtai profesionalo padirbėta prie tokio tipo projekto, tada estetika būtų. Tačiau jei nepatyręs bandys kopijuoti tai bus totalus š... Nes nu gi čia paprasta dėžutė, langus tik pastumdai, kad nebūtų visiškai vienodai.
Comment
-
Parašė stat Rodyti pranešimąKokio reikia tureti nukrypimo kad imti architekto ( atestatas suteiktas - tai organizuojančių organizacijų) darbą, kritikuoti ir dar mėginti peckioti ant popieriaus kažkokias raslebas. Seniai seku įvairius straipsnius - bet tokio liguisto požiūrio dar nešu matęs. Poziuris kaip nusipirkti automobilį ir pradėti įšilti lempas truputi papjaustyti įstatyti kitas ir sakyti dabar man gražiau....
Niekuo cia Tomizmas nenusidejo. O del viesos aplinkos estetikos vertes, tai cia tokia sudetinga tema, yra labai idomios filosofines literaturos apie tai. Lengva uzsipuldineti “paprastus zmones” del ju “skonio neturejimo”.
Comment
-
Parašė stat Rodyti pranešimąTomizmo vizuali kritika ir idėjų demonstravimas labai tinkamas ir laiku apie Šv Jokūbo ligoninės kvartalą. Laiku ir idomiai. O kai namas jau stovi paisyti kaip jis turėtų atrodyti manau šiek tiek per velu...
Galima sukritikuoti ar paduoti materialo galimoms idėjoms ir į ateitį. Tarkim, kitiems ateityje būsimiems pastatams
Aš aišku žinau, kad mano kukli nuomonė vargu ar gali ką nors įtakoti ar Šv. Jokūbo, ar šiuo aptariamu atveju, tuo labiau, kad nesu susijęs su architektūra ir statybomis. Mano nuomonė - tai tiesiog eilinio besidominčio kas vyksta jo mieste Vilniaus gyventojo nuomonė. Bet svarbios yra visos nuomonės, ar ne? Dar tuo labiau, jeigu jos argumentuotos.
Šiaip tai taisyti įmanoma ir įgyvendintus projektus. Jei būtų mano valia, tai Vilniuje daug ką pakoreguočiau, nuo Towerio senosios dalies, iki Delfino prie Žaliojo tilto.Paskutinis taisė Tomizmas; 2018.03.17, 20:10.Snowflakes will attack U <3
Comment
Comment