Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Naujamiestis - projektai ir statybų eiga

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
    Tomizmai, dar truputis praktikos, ir jau galėsi darbintis į Libeskindo biurą jaunesniuoju archdizaineriu
    Tai jo jo, jau baigiu pradėt
    Snowflakes will attack U <3

Comment

Kokio reikia tureti nukrypimo kad imti architekto ( atestatas suteiktas - tai organizuojančių organizacijų) darbą, kritikuoti ir dar mėginti peckioti ant popieriaus kažkokias raslebas. Seniai seku įvairius straipsnius - bet tokio liguisto požiūrio dar nešu matęs. Poziuris kaip nusipirkti automobilį ir pradėti įšilti lempas truputi papjaustyti įstatyti kitas ir sakyti dabar man gražiau....

Comment

Parašė stat Rodyti pranešimą
        Kokio reikia tureti nukrypimo kad imti architekto ( atestatas suteiktas - tai organizuojančių organizacijų) darbą, kritikuoti ir dar mėginti peckioti ant popieriaus kažkokias raslebas. Seniai seku įvairius straipsnius - bet tokio liguisto požiūrio dar nešu matęs. Poziuris kaip nusipirkti automobilį ir pradėti įšilti lempas truputi papjaustyti įstatyti kitas ir sakyti dabar man gražiau....
        Pirma, čia yra forumas, kurio pagrindinė tema - architektūra. Architektai nėra šventieji, kad jų darbų nebūtų galima kritikuoti. Kaip matote, daugumai rašančių pastatas nepatinka. Negi privaloma sakyti, kad patinka?

Antras dalykas, ne tik architektai gali turėti savo idėjų, ir jeigu kažkam kyla minčių, kaip pats realizuotų pastatą, jeigu jam reikėtų pastatyti panašų tūrį su daug langų - tai kiekvienas yra laisvas pareikšti savo idėjas, jei nori - nupaišyti.

Trečia, yra toks dalykas, kaip automobilių tiuningas, kuris būna ir labai kokybiškas.

Comment

Už diskusijas, kritika, nuomone ir visus kitus dalykus jaunoje demokratijoje bet reikia gerbti autorinius darbus ir intelektualinę nuosavybe. Jei yra nuomone ir norima ją parodyti tam yra projektiniai pasiūlymai ir svarstymai..... , o dėl pastatu tiuningu tai geriau - ne. Užtenka sovietiniu daugabuciu pritiuninguotu su balkonu stiklinimais, kondicionierių blokais ir renovuojamu namų. Šioje Naujamiesčio dalyje formuojasi tokios fasadu tendencijos: b23, Naujamiestis Namai, Naujamiestis aleja

Comment

Už diskusijas, kritika, nuomone ir visus kitus dalykus jaunoje demokratijoje bet reikia gerbti autorinius darbus ir intelektualinę nuosavybe. Jei yra nuomone ir norima ją parodyti tam yra projektiniai pasiūlymai ir svarstymai..... , o dėl pastatu tiuningu tai geriau - ne. Užtenka sovietiniu daugabuciu pritiuninguotu su balkonu stiklinimais, kondicionierių blokais ir renovuojamu namų. Šioje Naujamiesčio dalyje formuojasi tokios fasadu tendencijos: b23, Naujamiestis Namai, Naujamiestis aleja
            Negerai yra tai, kad projektiniuose pasiūlymuose rodomas vaizdas nebeatitinka galutinai pastatyto vaizdo.

Comment

Autorinių teisių ir intelektualinės nuosavybės negerbimas būna tada, kai paimamas pastato renderis ar nuotrauka, ir perdaromi savaip, atseit "reikia taip ir taip", arba net jeigu nupaišomas ranka lygiai TOKS PATS pastatas. Tada taip.

Bet nupaišyti pastatą, absoliučiai nesutampantį su aptariamu projektu (pagal aukštų skaičių, langų išdėstymą, jų įstiklinimą) ir parodyti "kaip aš realizuočiau apdailą, jei panašaus tūrio pastatą turėčiau pastatyti ar renovuoti pats" (pabrėžiu - "panašaus tūrio", o ne "tą patį"), neapibrėžtoje vietoje (gal kokią provincijos mokyklą, tarkim) - tai šitą padaryti mes kiekvienas turime teisę. Nes tokiu atveju tas nupaišytas pastatas su išgalvota apdaila tampa jau MANO intelektualine nuosavybe, ir jeigu kas nors sugalvotų tai atkartoti - aš visada galėčiau pareikšti "Pala, 3 aukštų pastatą su tokiais pačiais langais ir tokias pačiais trikampiukais aš tokią ir tokią dieną nupaišęs įkėliau į miestai.net forumą. Kur mano bablo už pastato autorystę?"

​​​​​Nes tai, ką aš nupiešiau - tai yra eskizas. 3 aukštų pastato su 7 langais kiekviename aukšte, įstiklintais "kryžiumi". Pagal įstatymus, eskizas yra jau kūrinys, kuriam taikomos autorinės teisės, ir pagal jį jau tokio pastato pastatyti niekas negali. O lyginti SAVO sukurtą pastato eskizą su jau egzistuojančio KITO pastato apdaila niekas negali uždrausti.
              Paskutinis taisė Tomizmas; 2018.03.17, 17:35.

Comment

Nesvarbu kiek langeliu ar nameliu Reikia gerbti investuotojus, architektus, projektuotojus, statybininkus, pirkėjus, institucijas ir kt. Ir taip visur užtenka sh....

Comment

Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

Taip, juodas pastatas (netgi būdamas vienspalvis) atrodytų solidžiai, panašiai kaip Marriot, Business Stadium arba Prokuratūra. Ir langai susilietų su pastato spalva.

Jeigu man reikėtų statyti ar renovuoti panašaus tūrio pastatą su panašiu langų išdėstymu, tai manau kad rasčiau daug būdų padaryti jį įdomesniu.
                  Kam taip sudetingai?
                  Atiduoti fasada menininkams, tegu ka nors nupaiso ir problema isspresta. Bus ir originalu, ir tures isliekamaja verte, prides paciam pastatui vertes, menininkai gaus pasireiksti, ir niekas nebelos ant vystytoju. Win-win-win-win-win.

Comment

stat, jūs gal koks statybininkas, kad taip inirtingai ginate projektus. Gal tada uždarom šį forumą, nes mat kritikuoti nieko negalima. Be to, čia, forume, skirtingai negu "šiaip gatvės" piliečių nuomonė būna labiau argumentuota ir bandoma rasti savo argumentams pagrindimą.

Comment

nesvarbu kiek langeliu ar nameliu reikia gerbti investuotojus, architektus, projektuotojus, statybininkus, pirkėjus, institucijas ir kt. Ir taip visur užtenka sh....
                      lol

Comment

Parašė andyour Rodyti pranešimą

Minimalizme išgauti estetiką yra sunkiausia. Jeigu būtų rimtai profesionalo padirbėta prie tokio tipo projekto, tada estetika būtų. Tačiau jei nepatyręs bandys kopijuoti tai bus totalus š... Nes nu gi čia paprasta dėžutė, langus tik pastumdai, kad nebūtų visiškai vienodai.
                        Pasidomėkit kas architektas, vėl vėjus kalbat informacijis tikros nezinodami.

Comment

Niekuo cia Tomizmas nenusidejo. O del viesos aplinkos estetikos vertes, tai cia tokia sudetinga tema, yra labai idomios filosofines literaturos apie tai. Lengva uzsipuldineti “paprastus zmones” del ju “skonio neturejimo”.

Comment

Tomizmo vizuali kritika ir idėjų demonstravimas labai tinkamas ir laiku apie Šv Jokūbo ligoninės kvartalą. Laiku ir idomiai. O kai namas jau stovi paisyti kaip jis turėtų atrodyti manau šiek tiek per velu...

Comment

Tomizmo vizuali kritika ir idėjų demonstravimas labai tinkamas ir laiku apie Šv Jokūbo ligoninės kvartalą. Laiku ir idomiai. O kai namas jau stovi paisyti kaip jis turėtų atrodyti manau šiek tiek per velu...
                              Ne "kaip jis turėtų atrodyti", o "kaip aš pagyvinčiau masyvų tūrį su langais", nesvarbu kur

Galima sukritikuoti ar paduoti materialo galimoms idėjoms ir į ateitį. Tarkim, kitiems ateityje būsimiems pastatams

Aš aišku žinau, kad mano kukli nuomonė vargu ar gali ką nors įtakoti ar Šv. Jokūbo, ar šiuo aptariamu atveju, tuo labiau, kad nesu susijęs su architektūra ir statybomis. Mano nuomonė - tai tiesiog eilinio besidominčio kas vyksta jo mieste Vilniaus gyventojo nuomonė. Bet svarbios yra visos nuomonės, ar ne? Dar tuo labiau, jeigu jos argumentuotos.

Šiaip tai taisyti įmanoma ir įgyvendintus projektus. Jei būtų mano valia, tai Vilniuje daug ką pakoreguočiau, nuo Towerio senosios dalies, iki Delfino prie Žaliojo tilto.
                              Paskutinis taisė Tomizmas; 2018.03.17, 20:10.

Comment

Gerbti investuotojus, kad taupo ant pilkų lango rėmų? Baikit juokus, įdomu tik kokia priežastis. Gal tamsūs rėmai per daug prišildys patalpą?
                                Aviate, navigate, communicate

Comment

Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
                                  Gerbti investuotojus, kad taupo ant pilkų lango rėmų? Baikit juokus, įdomu tik kokia priežastis. Gal tamsūs rėmai per daug prišildys patalpą?
                                  Ekonomikoje dažniausiai viskas yra atvirkščiai, paslaugų ir prekių kūrėjai gerbia klientus. Manau, kad tokie pastatai atsiranda dėl mažos konkurencijos. Maža konkurencija sąlygoja miesto centre ribotą sklypų pasiūlą ir dirbtinį jų deficitą.
                                  Paskutinis taisė andyour; 2018.03.18, 10:02.

Comment

/\ Maža sklypų pasiūla turėtų skatinti kokybišką jų užpildymą. Bet, kad viskas būna kiek kitaip ar atvirkščiai, kaip sakote, tai sutinku.
                                    Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

Comment

Parašė SPX Rodyti pranešimą
                                      /\ Maža sklypų pasiūla turėtų skatinti kokybišką jų užpildymą. Bet, kad viskas būna kiek kitaip ar atvirkščiai, kaip sakote, tai sutinku.
                                      Maža sklypų pasiūla miesto centre, lemia mažą būsto pasiūlą. Kai nėra iš ko rinktis, tai perki kas yra.

Comment

Na ką gi parašysiu ir aš apie Naujamiestį... Nes gyvenu galima sakyti jame... Oi tiesa stebūklas - aplinkui mane visur vyksta Naujamiesčio statybos- va Naujamiesčio alėja, eglių takas ir pan... bet įdomu tai, kad šitas gabaliukas (neprivažiavus iš miesto pusės Savanorių žiedo yra realiai Vilkpėdės seniūnija- pramoninis rajonas jei kitaip- butų minimaliai... Minusai- mašinos realiai nėra kur pastatyti, anksčiau kai leisdavo statyti gatvėje būdavo bezabrazija- bet taip smarkiai nesijautė. Kitas dalykas Naujamiesčio opa- priklausomybių ligų centras. Aišku Naujininkai baisiau bet ir čia nieko gero. Parduotuvėje prieis ir pasiūlys :"aš matau kad jums liūdna jums reiktų atsipalaiduoti..." arba :"oi aš matau kad panelė ponia ponas (pasirinktinai) mėgstate pasilinksminti aš turiu priemonių...Netikite? dažniau pasivaikščiokite Savanorių pr... po parduotuvėles jums pripasakos pardavėjos kiek čia vaikšto. Toliau- patogus privažiavimas- taip nesiginčysiu arčiau centras, tačiau minusai- tai vis tiek liko pramoninis rajonas katilinės labai arti, viskas arti... Ir nueikite į polikliniką... Įomu- kodėl statistikos nėra kiek vaikų sergančių astma iš tam tikrų rajonų? O dabar dar ruošiasi biokuru viską šildyti tai bijau- bijau net pagalvoti kiek jų pasidarys dar....Nereikia lysti toli į Naujamiestį- atvažiuokite prie Savanorių stotelės ir pavaikščiokite- tame gabaliuke- jame ir pamatysite visas šio rajono opas. Daug "žalumos" jei žaluma galima pavadinti kad ir prie parduotuvės už kioskų yra taip vadinamų dinozaurų buveinė... Kodėl taip juokingai vadiname? Ogi ten renkasi iekvieną dieną vietiniai kurie juodai vietiniai- dar tarybiniais laikais čia gimę gyvenę- čia pat geria (koks dar įstatymas- nėra jokio įstatymo- jiems ne) čia pat lengvinasi- žolės nėra- tik nupiepę numyžti medžiai- kodėl visko nesulyginti palikus kelis medelius ir nepadaryti stovėjimo aikštelės- gal dinozaurų laukas bent šiek tiek išsisklaidytų. Toliau nepatogūs kiemai, nepatogios gatvelės įvažiuoti į kiemus- kai atvažiavo gaisrinės (kas šiame rajone į mėnesį bent pora kartų vyksta) jos nesugeba pasiekti vietos iki kurios tenka važiuoti. Čia kažkoks Bermūdų trikampis o ne Vilnius rajonas prieš pora metelių buvo nutikimas, 7 aukšte užsiliepsnojo butas degė atvira liepsna- sproginėjo langai nuo karščio, žuvo 3 žmonės.... Ir ... ŽINIASKLAIDOJE NIEKO.... per žinias NIEKO.... absoliuti tyla.... Tuo metu jokie kriminaliniai įvykiai nevyko. 15 min skelbė kad Marijampolėje užsiliepsnojo ūkinis pastatas... o apie sostinėje įvykusį tragišką incidentą - nei žodžio...
                                        Dėl estetinio vaizdo- atvažiuokite pavasarį- jei nesate alergiškas, kai žydi visi sodai- čia atrodo kad į kaimą patenki... Alergiškiems žmonėms nepatariu važiuoti neišgyvent galit Plius man visa ta išorinio vaizdo estetika- giliai giliai dzin- aš žiūriu savo patogumo- jei dėl gražaus išorinio dizaino aš neteksiu lango- kad ir virtuvėje o vonioje jis pas mane bus iki žemės aš nepirksiu tokio buto. Niekas savame prote nepirks. Čia man turi tarnauti butas ir mano patogumui turi būti kurtos patalpos o ne "gražus vaizdas" ... Man iš viso nesuprantamas tas noras sujungti virtuvę su svetaine. Niekaip nesuprantu- kam tai patogu. Nei iš jaunų pažįstamų nei vyresnio amžiaus žmonių niekas kas turi šeimas nenori sujungtos virtuvės su svetaine ir niekas nenori langų iki žemės. Nekoks jausmas- jautiesi nesaugiai- jautiesi kaip ofise štai kokie epitetai. O visi kiša tuos langus iki žemės ir erdves kurios šeimoms ir už dyką nereikalingos. "Dasigyvenome" negalime rasti 3kambarių buto naujos statybos su bent 64m 2 kad ir būtų normaliai 3 kambariai o ne 2 su gigantiška virtuve. Jei šeima nori skirtingos lyties vaikams duoti po 1 atskirą kambarį tenka žiūrėti 4 kambarių buto. Toliau Šiurpina šiuolaikiniai dizaineriai tiesiog šiurpina architektai kurie 3 kambarių butą suskirsto taip: 30m 2 svetainė plius virtuvė (dažnai su 1 langu taigi negali net pertvaros pasidaryt- o jei 2 langai vis tiek kažkokia bezabrazija neleidžia net stumdoma siena atskirti patalpų, toliau einam tėvų miegamasis jam skiriama apie 15-19m2 ir kas mane pribaigia vaikų kambarys9-11m2 ir sukišamos 2 lovos... Čia baisu- vaikus į šuns būdą???? Trumpiau išsikroviau.... Sory jei taip piktai bet trūko kantrybė- jei ne į temą trinkit lauk visą mano monologą

Comment

Parašė Klepesova Rodyti pranešimą
                                          Na ką gi parašysiu ir aš apie Naujamiestį... Nes gyvenu galima sakyti jame...
                                          Šiaip visas žemiau esantis monologas apie Vilkpėde. Sutinku baisus rajonas..

Parašė Klepesova Rodyti pranešimą
                                          Man iš viso nesuprantamas tas noras sujungti virtuvę su svetaine. Niekaip nesuprantu- kam tai patogu.
                                          Nesuprantu žmonių kurie skundžiasi dėl išplanavimo. Gipskartonio sieną jums per dieną pastatys, galite turėti kad ir dvi virtuves.

Comment

Working...
                                          X