Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Naujamiestis - projektai ir statybų eiga

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Dėl medžiagiškumo man labai didelės abejonės, bijau, kad bus kažkokia a la skarda kaip kad Lukiškių Hilton vidinis korpusas, kuris atrodo mažų mažiausiai labai kraupiai. Nei klinkerio, nei kitokios akmens apdailos ten nenusimato. Aukštingumas būtų OK, jei ne ta mansarda, kuri yra nei tai šlaitinis stogas, nei tai mansarda, nei tai Vermachto kareivio šalmas. Vat kas gerai, tai langų suskaidymas ir proporcijos. Žiūrint iš gatvės gerai susišaukia su tuo pastatu kur korintinio orderio kolonos.

Comment

KGC facebook paskyroje jau yra foto giliau esančių korpusų, manau ir šitas bus panašus

Comment

Parašė Sirius Rodyti pranešimą
        Retorinis klausimas-dėl pastato aukštingumo, bet dabartiniam kontekste jis beprasmis...

Click image for larger version

Name:	citify-baltas-lapas-2876.jpg
Views:	2590
Size:	972,7 kB
ID:	1961518 Click image for larger version

Name:	citify-baltas-lapas-2877.jpg
Views:	2613
Size:	920,5 kB
ID:	1961517
        Na, jeigu tai būtų vienas mažas projektas tame mažame sklype, tada dar būtų galima net kažkaip gint (centras, brangi žemė, o tai ką, vystytojus irgi galima suprast, statybų kainos pakilo, reikia juk kažkaip užsidirbt and all that), bet žinant, kad jie turi didžiulį sklypą ir galėjo tuos papildomus kvadratus paskirstyt taip, kad jų praktiškai nesimatytų ir juolab nebūtų tokio grubaus ir akivaizdaus išsikišimo iš aplinkos (kvartalo viduje yra žemesnių pastatų už šį), tai sakyčiau godumo ir kvailumo miksas. Įdomu kaip tokie projektai praeina VMS tvirtinimus, nors manau STT turi įtarimų kaip...

Comment

Iš PP. Dokumentuose visi pagrindimai dėl aukščių dažniausiai būna. Tai gal rasit ir šiuo atveju.

Name:	Screenshot 2022-04-13 104707.jpg
Views:	1608
Size:	95,1 kB
ID:	1962198

Name:	Screenshot 2022-04-13 104730.jpg
Views:	1616
Size:	162,9 kB
ID:	1962199

Comment

Parašė ttttt Rodyti pranešimą

Na, jeigu tai būtų vienas mažas projektas tame mažame sklype, tada dar būtų galima net kažkaip gint (centras, brangi žemė, o tai ką, vystytojus irgi galima suprast, statybų kainos pakilo, reikia juk kažkaip užsidirbt and all that), bet žinant, kad jie turi didžiulį sklypą ir galėjo tuos papildomus kvadratus paskirstyt taip, kad jų praktiškai nesimatytų ir juolab nebūtų tokio grubaus ir akivaizdaus išsikišimo iš aplinkos (kvartalo viduje yra žemesnių pastatų už šį), tai sakyčiau godumo ir kvailumo miksas. Įdomu kaip tokie projektai praeina VMS tvirtinimus, nors manau STT turi įtarimų kaip...
            Tai kad dar 5 metrais galėjo būt aukštesnis pagal detalųjį planą, dabar vienodo auškčio su aukščiausiais pastatais Aguonų gatvėje, nejuokink su STT.

Name:	Screenshot 2022-04-13 at 10.55.40.png
Views:	1667
Size:	1,24 MB
ID:	1962201

Comment

Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
              Dėl medžiagiškumo man labai didelės abejonės, bijau, kad bus kažkokia a la skarda kaip kad Lukiškių Hilton vidinis korpusas, kuris atrodo mažų mažiausiai labai kraupiai. Nei klinkerio, nei kitokios akmens apdailos ten nenusimato. Aukštingumas būtų OK, jei ne ta mansarda, kuri yra nei tai šlaitinis stogas, nei tai mansarda, nei tai Vermachto kareivio šalmas. Vat kas gerai, tai langų suskaidymas ir proporcijos. Žiūrint iš gatvės gerai susišaukia su tuo pastatu kur korintinio orderio kolonos.
              Taip, būtent apie Hiltono fasadą irgi pagalvojęs buvau kaip apie blogiausią variantą. Būtų tikrai liūdna aišku.

Comment

Atsiprašau už nuotraukos kokybę, pravažiuojant dariau, o dar ir nuo to viso grožio vimtelejau truputį. Labai įdomus kampas galėjo būti, bet išėjo kaip išėjo.

Comment

Užsistatys ex Tauro restorano kampas, gal nekris i akis sitas baisuoklis

Comment

Šitaip sugadint kampą tai reikia ypatingo talento

Comment

Būtų apklijavę klinkeriu ar nudažę ne tokia baisia, čia visiškai netinkama spalva, pusę velnio dar tas pastatas. Dabar nuoširdžiai pasistengė, kad atrodytų baisiai.

Comment

Kai kurie čia rašė, kad gyvai atrodo žymiai geriau. Na ne, buvau vakar pro jį praėjęs, atrodo lygiai taip pat baisiai kaip ir nuotraukose.

Comment

Kazkas vis dar dirba rusam.niekaip neatsikrato sovietisko stiliaus????????????????

Comment

Parašė Harlem Rodyti pranešimą
                            Kazkas vis dar dirba rusam.niekaip neatsikrato sovietisko stiliaus????????????????
                            Prie ko čia Rusija? Šio "šedevro" autoriai-architektai lietuviai.

Apie šį apgailėtiną projektą daugiau

https://www.dataworld.lt/?lang=lt

Click image for larger version  Name:	CAM_02_be-logo.jpg Views:	0 Size:	181,6 kB ID:	1963270
                            Paskutinis taisė Sirius; 2022.04.18, 19:18.

Comment

Tie šūdarankiai yra Do Architects. Man tik įdomu kuris iš jų ten? Gilma-Vilma-Teodora? Prisipažinkit svolačiai!

Comment

Textura pastato tik netinkama, padarytu kaip spartos fabriko projekto - neatrodytu taip baisiai.
                                Paskutinis taisė DeSadas; 2022.04.19, 02:08.
                                "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

Dėl Office Boutique, taip ir parašyta Do architects tinklalapyje

Team: Gilma Teodora Gylytė, Justina Jauniškytė, Andrė Baldišiūtė, Sabina Daugėlienė, Algimantas Neniškis, Tomas Skripkiūnas, Vytautas Lelys, Justas Paičius, Martynas Šeškas, Domantas Baltrūnas, Gerda Nevulytė, Vaiva Andriušytė, Karolina Čiplytė, Julija Čiapaitė - Jurevičienė, Gabrielė Nešukaitytė
                                  http://www.doarchitects.lt/office-bo...ius-lithuania/

Comment

Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                    Tie šūdarankiai yra Do Architects. Man tik įdomu kuris iš jų ten? Gilma-Vilma-Teodora? Prisipažinkit svolačiai!
                                    Vargu ar čia architektai kalti. Tinkuoto putplasčio vizualizacijose nei per kur neįžiūrėsi, kažkas panašaus į klinkerį ar akmens imitaciją. Čia grynai vystytojo nusipiginimas eilinį kartą.

Comment

Taip, tai Gilma. Aš jau nuo pirmųjų fasado atsidengimų ir forumiečių atsiliepimų tą mintį su nerimu nešiojuosi sau, bet kadangi jau prieita iki konkrečių pavardžių... Mintį, kad šis objektas yra blogas (jeigu yra, nedrįstu teigti nes kas aš toks) ne tik pats sau ir visai ne tik dėl savęs, o kaip proof of concept neigiama prasme, kaip precedentas. Ta pati autorė, tas pats langų ritmiškumas, tos pačios lygios baltos sienos tuojau kils ir už 200 metrų.

Jeigu tai blogai čia, apie ką kalbėsimės šalia barokinio ansamblio? Aišku ten yra kitas konceptas, t.y. kad naujas pastatas nekonkuruotų su senu jis turi tapti nematomu. Bet vis tiek aš jau nusiteikęs shitstorm'ui, ir visa tai dėl šio pastato. Jeigu nebūtų jo buvę, mano ir paties ekspektacijos dabar būtų buvusios kažkiek pozityvesnės dėl buv. Šv. Jokūbo ligoninės teritorijos. O dabar jau turime realų stovintį egzempliorių šios architektės stilistinio braižo, kuris akivaizdžiai daugumai nepasirodė įkvepiantis.

Name:	ert.jpg
Views:	2232
Size:	105,3 kB
ID:	1963308

PS Užsiblokavo mano "Saturnas" paskyra (ir jau gana senokai), sako "You do not have a valid password configured for your account. Please reset your password via the reset password link", bet aš su vienkartiniu email'u registravausi ir jo nebėra. Gal kažkas iš admin'ų galėtų atsiųsti man AŽ su sukonfigūruotais prisijungimais? Galėčiau turbūt buvusį password'ą pasakyt kaip įrodymą, kad čia aš, jeigu tai groja, t.y. admin'ai juos mato.

Comment

Ten būtų viskas normaliai su juo, jeigu apdaila būtų kitokia, kaip ir atrodė vizualizacijose - ten labai panašu į klinkerį. Negi neįmanoma nieko pakoreguoti, negi nėra miesto centre jokių svertų pakeisti apdailos?
                                        Snowflakes will attack U <3

Comment

Parašė Saturnas2 Rodyti pranešimą
                                          Taip, tai Gilma. Aš jau nuo pirmųjų fasado atsidengimų ir forumiečių atsiliepimų tą mintį su nerimu nešiojuosi sau, bet kadangi jau prieita iki konkrečių pavardžių... Mintį, kad šis objektas yra blogas (jeigu yra, nedrįstu teigti nes kas aš toks) ne tik pats sau ir visai ne tik dėl savęs, o kaip proof of concept neigiama prasme, kaip precedentas. Ta pati autorė, tas pats langų ritmiškumas, tos pačios lygios baltos sienos tuojau kils ir už 200 metrų.

Jeigu tai blogai čia, apie ką kalbėsimės šalia barokinio ansamblio? Aišku ten yra kitas konceptas, t.y. kad naujas pastatas nekonkuruotų su senu jis turi tapti nematomu. Bet vis tiek aš jau nusiteikęs shitstorm'ui, ir visa tai dėl šio pastato. Jeigu nebūtų jo buvę, mano ir paties ekspektacijos dabar būtų buvusios kažkiek pozityvesnės dėl buv. Šv. Jokūbo ligoninės teritorijos. O dabar jau turime realų stovintį egzempliorių šios architektės stilistinio braižo, kuris akivaizdžiai daugumai nepasirodė įkvepiantis.

Click image for larger version  Name:	ert.jpg Views:	173 Size:	105,3 kB ID:	1963308

PS Užsiblokavo mano "Saturnas" paskyra (ir jau gana senokai), sako "You do not have a valid password configured for your account. Please reset your password via the reset password link", bet aš su vienkartiniu email'u registravausi ir jo nebėra. Gal kažkas iš admin'ų galėtų atsiųsti man AŽ su sukonfigūruotais prisijungimais? Galėčiau turbūt buvusį password'ą pasakyt kaip įrodymą, kad čia aš, jeigu tai groja, t.y. admin'ai juos mato.
                                          Visiškai pritariu Saturnui. Teisingai, konkrečiai parašyta.

Comment

Working...
                                          X