Uptown Park
Kaip sakė Ostapas Benderis "prostenko i so vkusom" (paprastutis bet skoningas) Na bet tas namukas kairėje, tai ne tai, kad kontrastas. Tai tiesiog pasityčiojimas ir visiška neviltis. Tikėkimės, jo greit neliks. Dešinėje, kitoje Naugarduko gatvės pusėje VGTU Elektronikos fakultetas taip pat klaikus. Jis taip greit neišnyks. Buvo VGTU planas parduoti savo pastatus centre ir keltis į Saulėtekį. Bet kuo baigėsi nežinau. Tai buvo susieta su MRU prisijungimu, pakeliui dar numelžiant babkes už prisijungimo finansavimą.
Kažkaip Kausta Kaune su architektūra labiau stengiasi (Šilo Namai, Piliamiestis), Vilniuj matomai Avulis standartus užduoda..
Šilo namai:
Matau Vilnių:
Jei nesuklydau ir ten tikrai šilo namai, tai jų architektūra labiau panaši į tai ką stato kokioje pilaitėje ir "matau Vilnių" man tikrai geriau atrodo.
Jei nesuklydau ir ten tikrai šilo namai, tai jų architektūra labiau panaši į tai ką stato kokioje pilaitėje ir "matau Vilnių" man tikrai geriau atrodo.
Teisybės dėlei premium projektus reiktų lyginti su premium, o ekonominius su ekonominiais, šiuo atveju Matau Vilnių su Piliamiesčiu, o Šilo namus su projektais pilaitėje ar bent šnipiškėse.
Teisybės dėlei premium projektus reiktų lyginti su premium, o ekonominius su ekonominiais, šiuo atveju Matau Vilnių su Piliamiesčiu, o Šilo namus su projektais pilaitėje ar bent šnipiškėse.
MintiesRatas palygino Šilo namus su Matau Vilnių ir parašė kad jo nuomone Šilo namai yra geresnės architektūros, tai mano postas buvo atsakymas į jo komentarą. O jei taip rankioti pavienius projektus tai Vilniuje yra pilna visko, nuo šlamšto iki gerų pavyzdžių, įskaitant ir atitinkamose vietose geresnių projektų nei Šilo namai ar Piliamiestis.
MintiesRatas palygino Šilo namus su Matau Vilnių ir parašė kad jo nuomone Šilo namai yra geresnės architektūros, tai mano postas buvo atsakymas į jo komentarą. O jei taip rankioti pavienius projektus tai Vilniuje yra pilna visko, nuo šlamšto iki gerų pavyzdžių, įskaitant ir atitinkamose vietose geresnių projektų nei Šilo namai ar Piliamiestis.
Iš tikrųjų tai už Piliamiestį Vilniuje nelabai yra geresnių projektų, nei pačios Kaustos, nei kitų vystytojų kaip pvz. Hanner pilies apartamentai ar Darnu Užupio krantinės, manau MintiesRatastą ir turėjo omenyje.
Iš tikrųjų tai už Piliamiestį Vilniuje nelabai yra geresnių projektų, nei pačios Kaustos, nei kitų vystytojų kaip pvz. Hanner pilies apartamentai ar Darnu Užupio krantinės, manau MintiesRatastą ir turėjo omenyje.
Jei lyginam tik YIT, tai palaukim kol bus baigtas Matau Vilnių, įtariu kad atrodys dar geriau už Piliamiestį, kurio aplinka sutvarkyta sakyčiau gan skurdžiai. O Vilniuje yra tikrai ne vienas geresnis projektas už Piliamiesti, net ir ne centre (pvz., Antakalnio terasos). Aišku čia skonio reikalas, bet man atrodo nesulyginamai geriau. Beje, Darnu projektai Paupio/Užupio projketai man irgi atrodo geriau.
"Baltas lapas" iš visų pusių. Pirmas etapas artėja link pabaigos - atidengtas beveik visas gatvinis fasadas, kieme dar vykdoma apdaila. Antras etapas sklypo gilumoje (ties J. Jablonskio g. galu) jau pradeda lipti iš duobės, nors prie Mindaugo g. dar tik rausiamasi žemėje.
Neįdomi ta architektūra tiek Vilniuj tiek Kaune. Visa kita su architektūra labai OK (čia aš tik apie aukščiau pateiktus pvz. ... gal dar BaltasLapas kažkiek min. gali būt įdomus nor ir nelabai )
Paskutinis taisė evvt; 2019.11.16, 19:46.
Priežastis: papildymas
Atrodo prasčiau nei pirmas. Nes 7 aukštai tokioje vietoje, ar jie konteksto nemato (tiek istorinio, tiek dabartinio)?
Progresas ir inovacijos... Tiesiog istorijos trynimas vardan pokyčių ir naujovių, tarsi to neįmanoma apjungti, nors, verta paminėti, estams kažkaip pavyko. Na, išties, galėjo pasistengti ir daugiau išsaugoti sparčiai nykstančio senojo Vilniaus pramoninio paveldo nei tik tą vieną kaminą, o jo ten tikrai ne tiek mažai išlikę. Kiti pasiūlymai žymiai labiau akcentavo senąjį "Spartos" užstatymą, tačiau, manau, nenuostabu kodėl jų nepasirinko. Tai kaip tik greičiausiai jiems pakišo pagalį į ratus, žiūrint iš vystytojų perspektyvos, saugojimas yra tik papildomos išlaidos, ilgesni terminai, mažesnis naudingasis plotas, o tai lemia ir mažesnį pelną.
Vakar pravažiuodamas pastebėjau, kad likęs angaras/sandėlys prie Žemaitės LIDL ir Soho loftų aktyviai tvarkomas. Daug technikos dirba viduje stumdo žemes.
Vakar pravažiuodamas pastebėjau, kad likęs angaras/sandėlys prie Žemaitės LIDL ir Soho loftų aktyviai tvarkomas. Daug technikos dirba viduje stumdo žemes.
Jo as einu pro ta sandeli kekviena diena, tai viduje duobes kasineja jau kuri laika. As gal kita savaite uzeisiu jeigu galesiu ir paklausiu kas ten vyksta.
Comment