Balandžio mėnesį planuojamas Vilniaus Vartų atidarymas.
Šeštadienį ten buvau, jau pora parduotuvėlių prekybiniame pasaže veikia. Bet keistai atrodo baldų salonas su nuobodžiaujančia prekybininke/dizainere ten, kur nei vieno žmogaus nesimato. Tuščia, o jei praeina, tai tik smalsaujantys žiopliai (kaip aš). Ant kai kurių vitrinų tikrai yra skelbimai, kad vienos ar kitos firmos parduotuvėlė atsidarys balandį, bet ant daugumos - kad rugsėjį.
Matyt, skambesnis atidarymas bus balandį, o paskui pamažu iki rugsėjo atsidarinės ir kiti, kas balandį nespėja.
Geriau įsižiūrėjus matosi kad paaukštinimas tikrai padėjo, proporcijos geresnės dabar. Tačiau nesuprantu fasado sprendimo. Stiklą sukarpius tokiom ryškiomis juostomis mano akimis sumažėja pastatai ir lygų paviršių sugadina. Gal taip sukarpyta kad nukreipti dėmesį nuo fakto kad patys pastatai yra dėžės, nežinau.
Kam Lietuvos architektams išrasti dviratį su tais fasadais, šiuo atveju atrodo pasirinko normalų stiklą, bet ne, vistiek reikia nagus prikišti nors ir su tomis linijomis, ir deja yra daug blogesnių pavyzdžių.
Va tas kampas iš kurio puikiai matosi kodėl pradžioj nedavė leidimo statyt aukštesnio mažojo pastato ir mano manymu jo nereikėjo duoti - jis įsirėžė ir sugadino horizonto liniją. Be tų papiodomų aukštų linijos sutapo. mano subjektyvia nuomone vaizdas nuo Taurakalnio tikrai sugadintas
Hanerio pieštuko viršus nurėžtas kaip tik su šita linija.
buvaus ir "viduj"- ten taip kaip siltuosiuose krastuose pestunam daug vietos kirst kampus- geras lubu sprendimas- suardantis vien funkcija pagrista monotonija, bet papildomi refleksines sviesos sviestuvai- ne skulpturos- nuo ju bjaurus seselis krinta. Zodziu nebus kaip akropoli- kai ziema galima susilt, ant suolelio prisest, menama gatve interjere praeit. Daba ten nakti dekingas uzkampis bet kam. Patiktu ir je preciziskai butu virs tunelio uzlenktas virsus. Patiko pusele it plasmasiniuose baltuos akmenukuos (rimtai)- toks popsiukas versliukas. Galetu seimui mainais fontana patvarkyt uz papildoma triuksma...as cia nebearchitektas viska zinau..
Comment