Gal kas žino seno pastato kurį griaus/jau nugriovė istoriją? Kada buvo pastatytas ir kas jame anksčiau buvo? Spėju koks vaikų darželis?
Psichikos sveikatos klinika buvo (valdiška įstaiga - psichologų/psichiatrų konsultacijos, terapija, priklausomybių prevencija, etc...)
Pastato istorijos nežinau, bet panašu į tarpukarį.
Būtų gaila jei griautų - gražus namas.
Naujas projektas mano nuomone baisus - toks tipinis amerikos provincijos "MacMansion"
Upgrade Kęstučio g.41A ir D.Poškos g. 19A.
Kaparchitects:
Jautriausiame Vilniaus rajone Žveryne rekonstruojamas senas "svetimkūniškas" pastatas, kurio tūriai ir funkcijos suskaldomos reaguojant į aplinkinį mastelį ir urabanistiką. Plastiškų formų akcentai suteikia tūriams subtilaus unikalumo ir lengvumo.
Gyvenamajai funkcijai ant stogo įrengiama gyventojų erdvė su terasomis, žaluma ir miesto panorama.
Gerai atrodo, kai nėra pseudo mansardų, priderinta "medinė" apdaila, natūrali spalva. Tie užapvalinimai visai tinka. Nors man norėtųsi paskaidyti fasadą į dvi dalis, kad geriau atsikartotų gatvės ritmas - tokių "ilgų" pastatų aplink nėra daug.
Tas kampinis žydiškas namas man patiko. Truputį gaila, bet niekas neužsiims tokio namo renovacija, neracionalu. Įdomu ant kiek nusipigis naujo namo statytojai, vizualizacija - maloni akiai.
Kažkaip neradau Aruode nuorodos Kęstučio 41a? Gal gali kas padėti? Šiuo objektu domisi keletas stambių kompanijų, bet kolkas dar vyksta derinimai mieste prieš viešinimą. Kažkas gaus per subinę kad išlindo šis objektas į viešumą...
Gerai atrodo, kai nėra pseudo mansardų, priderinta "medinė" apdaila, natūrali spalva. Tie užapvalinimai visai tinka. Nors man norėtųsi paskaidyti fasadą į dvi dalis, kad geriau atsikartotų gatvės ritmas - tokių "ilgų" pastatų aplink nėra daug.
Sutinku. La-a-a-bai ilgas, truputį nuobodus fasadas. Žymiai geriau atrodytų fasado vizualinis skaidymas į dvi dalis.
Comment