Parašė deep house
Rodyti pranešimą
Visgi pats pagalvok, kas dabar žinotų, kur yra tas Bilbao, jei ne šio miesto investicijos į kultūrą?
pasistatyti gugenheimą visada spėsime (po 20-50 ar 100metų) - niekur jis nepabėgs, visada bus garsių ir talentingų architektų.
Bet ar išliks ateities lietuvių kartoms esamas kultūros paveldas? ir kokiam pavidale? O ar ne geriau tuos milionus investuoti į Mokslą ir Kultūrą Lietuvoje, į Lietuvos žmones. Tokia investicija su kaupu "atsipirks" ateityje, nei kad pastatytas gugenheimas (tai tik mano nuomonė).
yra analogiški/panašūs jau pastatyti ar statomi projektai/statiniai ES, JAV, Azijoje ar Rytuose. Todėl nesunku "iš akies" primesti kiek galėtų kainuoti analogiškas projektas Vilniuje. 250-300mln.EUR tėra tik optimali (optimistinė mano nuomone) kaina. Bijau, kad ji gali tik dar labiau didėti. Na, bet čia jau nuo daugelio faktorių viskas priklauso. Kaina gali būti ir mažesnė - kas sukasi statybose, žino kaip "numušti" kainą.
O kur tu matai, tą lietuvišką Potencialą. Vienintelis potencialas Lietuvos tegali būti Mokslas ir Kultūra. O dabar pasižiūrėk kokie mūsų Valstybės vyriausybių (ir aplamai valdžios) prioritetai jų atžvilgiu.. Dabar tik kažkas bandoma daryti vėžlio žingsneliu.. bet TO visai neužtenka. Man užtenka vien fakto, kad garsūs, pasaulinio lygio lietuviai mokslininkai Lietuvoje negali rasti darbo pagal savo specialybę (dėl įvairių priežąsčių), kad labai skeptiškai vertinčiau kultūrinį ir intelektualinį Lietuvos potencialą. Tik MOKSLAS tegali ištemti Lietuvą į garbingas pozicijas kitų šalių atžvilgiu. Lietuviškas verslas (be kelių išimčių) nykštukas palyginus su ES, JAV ar Azijos verslo apimtimis..
Comment