Nauja info. Gaunasi, kad pagrasino statytojui atimti sklypą ir rezultate galimai bus kažkoks gerokai sumažintas (mano spėjimas) projektas.
2. SVARSTYTA: Dėl žemės sklypo, adresu Baltupio 51A, Vilniuje, paėmimo visuomenės poreikiams.
Svarstytas klausimas dėl poreikio tęsti žemės sklypo, adresu Baltupio 51A, Vilniuje, paėmimo visuomenės poreikiams procedūras bei gauto plėtotojų rašto klausimą dėl daugiabučių gyvenamųjų namų statybos sprendinių spręsti susitarimo būdu.
Klausimus uždavė ir pasisakė: G. Krencienė, B. Bučelis, V. Benkunskas, L. Kairienė, A. Grigonis.
NUTARTA: Nutraukti žemės sklypo, adresu Baltupio 51A, Vilniuje, paėmimo visuomenės poreikiams procedūras, tik daugiabučių gyvenamųjų namų statybos projekto plėtotojams atlikus projektinių pasiūlymų viešinimą.
Nauja info. Gaunasi, kad pagrasino statytojui atimti sklypą ir rezultate galimai bus kažkoks gerokai sumažintas (mano spėjimas) projektas.
Aš tai įsivaizduoju, kad Lithome atnešė lengvai pagrindžiamą išpirkimo sąmatą (įsigijimai, projektavimai, opexas, prarastas pelnas iš projekto ir pan.), kurią jie pasiruošę ginti teisme ir VMS atšoko noras išpirkinėti jiems bevertį sklypą.
Kokiu pagrindu gali grasinti atimti sklypą, jei nupirktas legaliai? Jei VMS labai reikia to sklypo ir nori ten kažką statyti, tai gali rinkos kaina pirkti iš dabartinio savininko.
Aš tai įsivaizduoju, kad Lithome atnešė lengvai pagrindžiamą išpirkimo sąmatą (įsigijimai, projektavimai, opexas, prarastas pelnas iš projekto ir pan.), kurią jie pasiruošę ginti teisme ir VMS atšoko noras išpirkinėti jiems bevertį sklypą.
Teismai tokiose bylose žiūri į rinkos vertę, nustatyta turto vertintojo, ką paboldinau, jiems px.
Teismai tokiose bylose žiūri į rinkos vertę, nustatyta turto vertintojo, ką paboldinau, jiems px.
VMS turės įrodyti, kad to sklypo reikia visuomenės poreikiams, kad galėtų pirkti pagal rinkos vertę. Kitu atveju arba neparduodu, arba parduodu pagal rinkos sąlygas, t.y. tiek kiek prašau. Čia labai slidus dalykas, nes niekaip nesugalvoju kam VMS to sklypo prireikė.
nes niekaip nesugalvoju kam VMS to sklypo prireikė.
Aš irgi nežinau, bet matyt vystytojo teisininkai rekomendavo neprasidėti ir sutikti su VMS. Iš kitos pusės, VMS įrodyti, kad Vilniuje trūksta, pvz., darželių, būtų labai lengva.
Aš irgi nežinau, bet matyt vystytojo teisininkai rekomendavo neprasidėti ir sutikti su VMS. Iš kitos pusės, VMS įrodyti, kad Vilniuje trūksta, pvz., darželių, būtų labai lengva.
Įrodyti, kad trūksta darželių mieste, kai VMSA direktoriaus įsakyme yra nurodyta, kad rengti detalųjį planą numatant atskirųjų želdynų teritorijas? Kažkaip nekoreliuoja.
VMS turės įrodyti, kad to sklypo reikia visuomenės poreikiams, kad galėtų pirkti pagal rinkos vertę. Kitu atveju arba neparduodu, arba parduodu pagal rinkos sąlygas, t.y. tiek kiek prašau. Čia labai slidus dalykas, nes niekaip nesugalvoju kam VMS to sklypo prireikė.
Su esame viešos infrastruktūros būkle (kos trūksta) pagrysti yra kaip du pirštus apmyžti. Problema yra kad teismas 5 metus svarstys (su apeliacijom) tai tiesiog negaus to sklypo nei vieni nei kiti.
Su esame viešos infrastruktūros būkle (kos trūksta) pagrysti yra kaip du pirštus apmyžti. Problema yra kad teismas 5 metus svarstys (su apeliacijom) tai tiesiog negaus to sklypo nei vieni nei kiti.
už 50 metrų didžiausias miškas/ parkas, už 100 metrų darželis, kurį naujai perstatinėjo/ pristatinėjo prieš kelis metus, už 150 metrų mokykla
VMS galima būtų paduoti į teismą dėl per didelės viešosios infrastruktūros koncentracijos kvartale, jeigu bandytų pakišinėti tai po sklypo poreikiu ))) (juokauju aišku)
už 50 metrų didžiausias miškas/ parkas, už 100 metrų darželis, kurį naujai perstatinėjo/ pristatinėjo prieš kelis metus, už 150 metrų mokykla
VMS galima būtų paduoti į teismą dėl per didelės viešosios infrastruktūros koncentracijos kvartale, jeigu bandytų pakišinėti tai po sklypo poreikiu ))) (juokauju aišku)
Tai nieko nereiškia. Parodys kad pernai į darželį/mokyklą nepateko visi norintys ir va jau pagrįsta.
6 korpusai, beveik 900 patalpų ir iš viso 19 tūkst. kv. m – toks bus Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto Medicinos mokslo centras, kurio statybos jau baigtos. Šiuo metu ir vyksta pastato pridavimo valstybinei komisijai procedūros.
Čia vyks ne tik paskaitos Medicinos fakulteto studentams, bet ir įvairūs moksliniai tyrimai.
Projekto statytojas – „Eikos statyba“. Projekto vertė (be užsakovo montuojamų baldų ir įrangos) – beveik 50 mln. eur.
Bendrovės „EfTEN Capital“ valdomas „EfTEN Real Estate Fund 5“ įsigijo ką tik baigtą statyti UNA mažmeninės prekybos parką, esantį adresu Dangeručio g. 1, Vilnius. Tai – didžiausias nekilnojamojo turto sandoris Baltijos šalių mažmeninės prekybos rinkoje šiais metais. Pagrindiniai UNA parko nuomininkai yra „Kesko Senukai“ ir „Rimi“. Sandorį finansavo SEB bankas.
Comment