Įdomiai turėtų atrodyti koks devynaukštis "čemodanas" su tokia renovacija, kaip šaškių lenta.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Daugiabučių renovacija Vilniuje
Collapse
X
-
-
Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimąKažkas, matyt, piktybiškai nesutiko dalyvauti renovacijoje, tai kaimynai piktybiškai ir neapsiuvo jo vata. Kaip viskas lietuviška..
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąReikia tokius priverst mokėti, jei daugumos sprendimas yra atnaujinti namą, greitimiems kaimynams šiuo atveju papildomi šilumos nuostoliai šokie tokie susidaro. Pvz. mano gatvėje už asfaltavimą iš 9 namų nesusimokėjo 2, ir reikėjo patengti tų dviejų namų sklolą visiems kitiems, nes nebūtų niekas asfaltavęs. O dabar gatve naudojasi tai visi.
Comment
-
Parašė Mjso Rodyti pranešimąO jei kokia pencininke tam bute gyvena? Kas tada?
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąTuo labiau, jai pačiai apsimokės, nes man atrodo kiek vien už šildymą susitaupo atperką tą mėnesio įmoką, žodžiu tik valios klausimas ir santaupų turėjimas pradiniam įnašui, kuris tikrai nėra labai didelis.
Comment
-
Manau, name vis viena visi moka pagal bendro skaitliuko parodymus ir kvadratūrą, taigi tas žmogelis išlošė kitų sąskaita, nepaisant kaimyninių kotedžų šilumos nedidelių nuostolių.
O kaip priversi susimokėt, Lettered?.. Juk demokratija. Nori dalyvauji, nenori - ne. Dar tikėtiniau, kad vis dėlto daugumos sprendimu buvo priimtas sprendimas dalyvauti, bet žmogus tiesiog atsisakė mokėti ir pasirašinėti popierius. Ir daryk tu ką nori dabar.Jūsų,
Analitikas PlėtRa™
Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.
Comment
-
Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimąManau, name vis viena visi moka pagal bendro skaitliuko parodymus ir kvadratūrą, taigi tas žmogelis išlošė kitų sąskaita, nepaisant kaimyninių kotedžų šilumos nedidelių nuostolių.
O kaip priversi susimokėt, Lettered?.. Juk demokratija. Nori dalyvauji, nenori - ne. Dar tikėtiniau, kad vis dėlto daugumos sprendimu buvo priimtas sprendimas dalyvauti, bet žmogus tiesiog atsisakė mokėti ir pasirašinėti popierius. Ir daryk tu ką nori dabar.Paskutinis taisė Lettered; 2008.12.15, 18:26.
Comment
-
Normalioj šalį, su normalia teisine sistema. Bet ne čia. Pats žinau esu susidūręs su atvejais daugiabučių namų reikaluose, kur vieno parašo trūkumas nebeleidžia toliau daryti nieko absoliučiai. Galima eit, teistis, jei turi sveikatos ir pinigų, bet... o kam to reikia? Paskui dar gali duris padegt, mašiną sudaužyt.Jūsų,
Analitikas PlėtRa™
Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąDaugaibutis namas ne vienbutis, kad su kiekvienu šeimininku atskirai žaisti reikėtų. Čia negali būti noriu, nenoriu. Yra bendras vienas namas- vienas sprendimas.
Aišku, aš nepalaikau ir matau koks kvailas rezultatas gaunasi, jei dėl bobutės ar berniuko su dideliu organu niekas negali nieko padaryti.gera gyventi gerai
Comment
-
Parašė Kema Rodyti pranešimąNenoriu suklaidinti, bet jei tai nėra būtina būsto renovacija (na sakykim namas negriūna, nėra avarinės būklės), tai jokie 50 (%) + 1 negali tavęs priversti mokėti už "patiuningavimą". Juk taip pat gali kitais metais nubalsuoti būrelis, kad reikia vėl perdažyti ir vėl mokėk.
Aišku, aš nepalaikau ir matau koks kvailas rezultatas gaunasi, jei dėl bobutės ar berniuko su dideliu organu niekas negali nieko padaryti.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąBet jeigu dauguma žmonių to ,,patiuningavimo'' nori?
Pirkdamas butą daugiabutyje žmogus turėtų susitaikyti su mintimi, kad kaimynai nuolat jam trukdys, kad jis gyvens pagal neturtingiausio kaimyno rėžimą ir tt ir pan.
Pats įsivaizduok:
prarandi darbą, išsiskiri su žmona, nebežinai ką daryti, ateina pas tave 7 iš 12 kaimynai, ir sako:
norim renovuoti čia viską, pasirašyk, kad per mėnesį sumokėsi nedaug, tik 700litų.
O tu galvoji, iš ko tau čia makaronų nusipirkus. Kaip manai, ką tu tokiu atveju darytum? Kraustytumeis į bendrabutį? nemanau.
Comment
-
Parašė somis Rodyti pranešimąTuomet, demokratinėj visuomenėj, jie keliasi į nuosavus namus.
Pirkdamas butą daugiabutyje žmogus turėtų susitaikyti su mintimi, kad kaimynai nuolat jam trukdys, kad jis gyvens pagal neturtingiausio kaimyno rėžimą ir tt ir pan.
Pats įsivaizduok:
prarandi darbą, išsiskiri su žmona, nebežinai ką daryti, ateina pas tave 7 iš 12 kaimynai, ir sako:
norim renovuoti čia viską, pasirašyk, kad per mėnesį sumokėsi nedaug, tik 700litų.
O tu galvoji, iš ko tau čia makaronų nusipirkus. Kaip manai, ką tu tokiu atveju darytum? Kraustytumeis į bendrabutį? nemanau.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąO gal atvirkščiai? Pirkdamas butą turi susitaikyti su tuo, kad sprendimai bus priimami kolektyvai, daugumos valia, o ne pavieniui. Nori pasakyti, kad norint atnaujinti daugiabutį, reiktų 100% visų gyventojų sutikimo ir tai geriausia išeitis?
Tiesą sakant, tai aš iš viso nesuprantu daugiabučiuose esančios teisinės sistemos. Mano supratimu, normalioj teisinėj demokratinėj valstybėj daugiabučius turėtų statyti valstybė, ir juose esančius butus nuomoti pageidaujantiems. O jei kas sugriūva - valstybė (ar nuomojanti įmonė) gali ir atnaujinti ar pan.
Dabar gi įdomus klausimas - ar, pavyzdžiui, mano buto grindys priklauso man, ar žemiau gyvenančiam kaimynui? ar viršutiniai 5 cm - man, o kiti 5cm - jam?
t.y. ką aš nusiperku, sumokėjęs 200 000? daugiabučio akcijas? Jei taip - tuomet iš manęs iš viso neturėtų teisės niekas reikalauti papildomų pinigų
Comment
-
Parašė somis Rodyti pranešimąKaip matome iš aukščiau aptartos nuotraukos - pritarimas nėra būtinas.
Tiesą sakant, tai aš iš viso nesuprantu daugiabučiuose esančios teisinės sistemos. Mano supratimu, normalioj teisinėj demokratinėj valstybėj daugiabučius turėtų statyti valstybė, ir juose esančius butus nuomoti pageidaujantiems. O jei kas sugriūva - valstybė (ar nuomojanti įmonė) gali ir atnaujinti ar pan.
Dabar gi įdomus klausimas - ar, pavyzdžiui, mano buto grindys priklauso man, ar žemiau gyvenančiam kaimynui? ar viršutiniai 5 cm - man, o kiti 5cm - jam?
t.y. ką aš nusiperku, sumokėjęs 200 000? daugiabučio akcijas? Jei taip - tuomet iš manęs iš viso neturėtų teisės niekas reikalauti papildomų pinigų
Valstybė čia nei prie ko, pirkdamas butą jį i nusiperki, t.y. plotą, o viska kita yra bendra nuosavybė, tad ir mokėti už remontą katilinės, stogo keitimą ir t.t. visi turi atitinkamai.
Comment
-
Parašė Mjso Rodyti pranešimąO jei nuomojiesi buta?
Comment
-
Čia žmogaus (Linas Petkevičius), išmanačio įstatymus komentarai (paimta iš kito forumo):
Isivaizduok situacija. Senamiestis, keturi butai. Trijuose gyvena
verslininkai, ketvirtame - bobulyte. Verslininkai nusprendzia isgrusti
bobulyte. 75% sprendimu nusprendzia renovuoti nama - rusyje irengti baseina, dzakuzi, sudeti laiptineje auksines rankenas ir swarovsky inkrustuotus tureklus, ant stogo - malunsparniu aikstele. Nuo buto po milijona. Kaip manai, bobulyte irgi tures mestis ?pagal CK ketvirtoji knyga, daiktine teise:
Buto ir kitų patalpų savininkas (naudotojas) neprivalo apmokėti išlaidų,
dėl kurių jis nėra davęs sutikimo ir kurios nesusijusios su įstatymų ir
kitų teisės aktų nustatytais privalomaisiais statinių naudojimo ir
priežiūros reikalavimais.
Taip pat neprivalo apmokėti išlaidų dėl kurių nėra priimta administratoriaus
ar butų ir kitų patalpų savininkų susirinkimo sprendimo šio kodekso 4.84 ir 4.85 straipsniuose nustatyta tvarka.gera gyventi gerai
Comment
Comment