Parašė Kukumalu
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Daugiabučių renovacija Vilniuje
Collapse
X
-
-
Parašė _rB_ Rodyti pranešimą
Kam tas įstiklintas balkonas iš viso? Kokia jo paskirtis - sandėliukas? Sandėliukas yra kur ir turi būt sandėliukas. Balkonas tam ir yra, kad jis būtų atviras. Nei sniego ten pas mane būna, nei ten paukščiai dergia nors gyvenu miške. Vienintelė bėda metuose, kai žydi pušys ir viskas pasidengia geltonom dulkėm. Vasara kabo hamakas, kepami patiekalai Kamado Bono.
Comment
-
Eestijoje visi balkonai sutvarkyti, o visi namai renovuoti, nes Eestija turtinga, o žmonės protingesni nei kitur (iš tiesų ne, dauguma daugiabučių rajonų Eestijoje primena donbasą):
https://www.google.com/maps/@58.3721...7i13312!8i6656
Eestiška renovatsija:
https://www.google.com/maps/@58.3835...7i13312!8i6656
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Kukumalu Rodyti pranešimą
o daug balandžių miške? Istiklinimas tam kad bet kokiu oru galėtum naudotis o ne tik vasarą.
_rB_ pas tėvus pabandė padaryt su tais plonasieniais. Ką galiu pasakyt.. Šikna gavosi. Geriau nei aklina špokinyčia su plastikiniais langais. Bet prieš renovaciją buvęs atviras balkonas buvo n kartų geriau. Langai sustumti į šonus vistiek atima nemažą plotą. Atsidarius langą atsiremt į turėklą nepatogu ir baisu, nes kažkoks nestabilumas jaučiasi. Pasidėt puodelį ar lėkštę kaip seniau ant medinio turėklo irgi nebesigauna. Be to dėl apšiltinimo ryškiai sumažėjo balkono plotis. Turėklas mano nuomone irgi pavažiavo arčiau, bet nematavau - negaliu 100% tvirtinti, gal tik taip atrodo. Įtariu, kad kažką bandant kepti jausmas būtų kaip rūkykloj - vėdinimas į šonus sustūmus langus nėra labai geras.
Vienintelis privalumas - pavasarį galima anksčiau sodinukus išnešt Bet kai tėvai ne sodininkai, tai privalumų kaipo ir nebelieka.
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąEestijoje visi balkonai sutvarkyti, o visi namai renovuoti, nes Eestija turtinga, o žmonės protingesni nei kitur (iš tiesų ne, dauguma daugiabučių rajonų Eestijoje primena donbasą):
https://www.google.com/maps/@58.3721...7i13312!8i6656
Eestiška renovatsija:
https://www.google.com/maps/@58.3835...7i13312!8i6656
Comment
-
Parašė kasparas.v Rodyti pranešimą
aha, bet pirmam vaizde gerai matosi kad pas juos visai kitam lygyje yra infrastrukturos sutvarkymas. Bortai granitiniai, saligatviai is asfalto, jokiu trinkeliu ir plyteliu kurios suskyla ir isklimpsta po pusmecio, ir bobutes lauzosi kaulus visais sezonais.If a lion could speak, we could not understand him.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė _rB_ Rodyti pranešimąOK, dėl balandžių aš sutinku. Tas skraidančias žiurkes, kaip parazitus, reikia naikinti, o ne auginti. Kitu atveju nematau jokio įstiklinto balkono privalumo. Įdomu, kodėl sovietų architektai juos numatė: dėl skalbinių džiovinimo, parūkymų? Gal kas daugiau info turi?
- jau minėti balandžiai. Pvz. Pilaitėj tikrai problema, pas ką atviri balkonai žiauriai teršia;
- rūkymas. Pas mane vyrukai virš manęs ir šone nuolat rūko balkonuose. Jei palieki atvirą langą į lauką - bute jaučiasi smarvė. Jei palieki atviras duris į stiklintą balkoną - vakaro vėsa į butą eina, o smarvė paprastai ne;
-vėdinimas. Man žymiai praktiškiau ir patogiau pravėdint butą pradarant balkono duris, nei langą. Čia tas aktualiausia naktį, nes mėgstu miegot vėsiai, o praveriant duris į stiklintą balkoną lengviau prisitaikyt temperatūrą, netrukdo vėjuotas oras ir ryte mažiau garsų iš parkingo. Galbūt ateity statysiuos kondicionierių, tai tas mažiau bus aktualu (nors periodiškai įsileist oro iš lauko vistiek rekomenduojama);
- dulkės. Stiklintą, jei nelaikai nuolat atviro, žymiai rečiau reik valyt. Ypač pavasarį, nes namas netoli pušyno, nešasi žiedadulkės;
-lietus ir vėjas. Atėjus audrai ar pan. visada gali užsistumti langus - jautiesi beveik kaip lauke, bet be problemų gali skaityti knygą ar išgėrinėti. Man asmeniškai žiauriai jauku sėdėt balkone su kava, kai už lango pila galinga liūtis ir griausmas drebina stiklus. Prieš tai gyvenau, kur buvo tik atviras balkonas, tai per stipresnę liūtį balkonant užlydavo, o sėdėt tiesiog prie praverto plastikinio lango meh, ne tas;
- drėgmė. Stiklintam balkone laikau sėdimą/gulimą lauko kėdę, staliuką ir pan. Bet kokiu oru galiu nueit į balkoną ir žinau, kad rasiu sausu baldus, kur iškart galiu prisėst. Atviram balkone, vėsų rudenio rytą norint balkone papusryčiaut, reikdavo neštis ką pasiklot ant kėdės.Taip pat ramia galva ant staliuko galiu palikt skaitomą knygą, laptopą ir nesukt galvos, kad sudrėks ir pan.
- saulės šiluma. Rudenį/pavasį dėl saulės balkone greičiau sušyla oras, todėl anksčiau galima pradėt balkono sezoną;
- elektra. Esu prasivedęs į balkoną 220, stiklintam balkone daugiau laisvės su apšvietimo ir pan. pajungimu;
- dviračiai. Kad ir kaip tai kai kuriems forumiečiams būtų baisu, bet laikau balkone, nes daugiau nelabai turiu, kur saugiau palikt.Paskutinis taisė Well; 2019.08.12, 23:44.
Comment
-
Parašė Well Rodyti pranešimą
O aš visiškai už stiklinimą. Pirmos šaunančios į galvą priežastys:
- jau minėti balandžiai. Pvz. Pilaitėj tikrai problema, pas ką atviri balkonai žiauriai teršia;
- rūkymas. Pas mane vyrukai virš manęs ir šone nuolat rūko balkonuose. Jei palieki atvirą langą į lauką - bute jaučiasi smarvė. Jei palieki atviras duris į stiklintą balkoną - vakaro vėsa į butą eina, o smarvė paprastai ne;
-vėdinimas. Man žymiai praktiškiau ir patogiau pravėdint butą pradarant balkono duris, nei langą. Čia tas aktualiausia naktį, nes mėgstu miegot vėsiai, o praveriant duris į stiklintą balkoną lengviau prisitaikyt temperatūrą, netrukdo vėjuotas oras ir ryte mažiau garsų iš parkingo. Galbūt ateity statysiuos kondicionierių, tai tas mažiau bus aktualu (nors periodiškai įsileist oro iš lauko vistiek rekomenduojama);
- dulkės. Stiklintą, jei nelaikai nuolat atviro, žymiai rečiau reik valyt. Ypač pavasarį, nes namas netoli pušyno, nešasi žiedadulkės;
-lietus ir vėjas. Atėjus audrai ar pan. visada gali užsistumti langus - jautiesi beveik kaip lauke, bet be problemų gali skaityti knygą ar išgėrinėti. Man asmeniškai žiauriai jauku sėdėt balkone su kava, kai už lango pila galinga liūtis ir griausmas drebina stiklus. Prieš tai gyvenau, kur buvo tik atviras balkonas, tai per stipresnę liūtį balkonant užlydavo, o sėdėt tiesiog prie praverto plastikinio lango meh, ne tas;
- drėgmė. Stiklintam balkone laikau sėdimą/gulimą lauko kėdę, staliuką ir pan. Bet kokiu oru galiu nueit į balkoną ir žinau, kad rasiu sausu baldus, kur iškart galiu prisėst. Atviram balkone, vėsų rudenio rytą norint balkone papusryčiaut, reikdavo neštis ką pasiklot ant kėdės.Taip pat ramia galva ant staliuko galiu palikt skaitomą knygą, laptopą ir nesukt galvos, kad sudrėks ir pan.
- saulės šiluma. Rudenį/pavasį dėl saulės balkone greičiau sušyla oras, todėl anksčiau galima pradėt balkono sezoną;
- elektra. Esu prasivedęs į balkoną 220, stiklintam balkone daugiau laisvės su apšvietimo ir pan. pajungimu;
- dviračiai. Kad ir kaip tai kai kuriems forumiečiams būtų baisu, bet laikau balkone, nes daugiau nelabai turiu, kur saugiau palikt.
Comment
-
Parašė kasparas.v Rodyti pranešimą
aha, bet pirmam vaizde gerai matosi kad pas juos visai kitam lygyje yra infrastrukturos sutvarkymas. Bortai granitiniai, saligatviai is asfalto, jokiu trinkeliu ir plyteliu kurios suskyla ir isklimpsta po pusmecio, ir bobutes lauzosi kaulus visais sezonais.
https://www.google.com/maps/@58.3722...7i13312!8i6656It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąKoks tada skirtumas tarp įstiklinto balkono ir dar vieno kambario?
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąKoks tada skirtumas tarp įstiklinto balkono ir dar vieno kambario?
[...] Galbūt galima tada dėti tokius slankiojančius ar susitraukiančius stiklus į šoną ir gautume tarpinį variantą?Paskutinis taisė Well; 2019.08.13, 13:10.
Comment
-
Parašė _rB_ Rodyti pranešimąWell, slankiojantys, bet ne susitumiantys?
Comment
-
Susistumiantys, tai čia turi galvoj kažką tokio: http://www.adams.lt/uploads/catalog/product_118_1.jpg ?
Comment
-
Taip, tik čia visas balkono durys, o ne langai.
Comment
-
Na man, bent šiai dienai būtent siauro profilio slankiojantys labiausiai ir imponuoja.
Pav. šaltinis: https://www.siteks.eu/bereme-stiklinimo-konstrukcija/
- 4 patinka
Comment
Comment