Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių renovacija Vilniuje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Kam ten privatumo trūksta balkonuose? Jie ir nėra skirti dideliam privatumui. Savo visokiais privačias veiklas geriu vykdyti kambaryje, o balkone kvėpuoti grynu oru, gerti arbatą ar kažką stipriau, kalbėtis, šiaip relaxuoti.
    Man trūksta. OK, išeinu aš į gal 1,5 kv. metro, nykštukinę erdvę, atsisėdu kavos gerti, knygą pasiėmęs. Realiai jausmas toks, kad mane vienu metu mato visi iš visų pusių: kaimynai iš viršaus, iš šonų, iš apačios, žmonės gatvėje. Net nežinau kodėl, bet jausmas visiškai kitoks, nei šiaip kur parke atsisėdus, gal kad erdvė ne vienos, o daugelio lygmenų/plokštumų. Nejauku.

Gal būtų kitaip, jei rimtai gėlynais užsiimčiau ir apauginčiau tuos visus virbus. (Užsidėti kažkokias plokštes, kaip kai kurie kaimynai daro, nenoriu.) Arba šiaip, gal reikėtų daug kartų bandyti, kol įprasčiau. Bet yra tas nejaukumas, gal iš dalies ir dėl itin mažo ploto, per renovaciją uždėjus apšiltinimą.

Comment

Na čia labai individualu matyt, nes man kažkokio nejaukumo nėra kažką balkone braukyti planšetkėje, dairytis, gurkšnoti ką nors ar kalbėtis. Kol nesistaipau nuogas, tai ir nesijaučiu lyg visi žiūrėtų. Aš tai nieko prieš kad mane mato, nes esu mielas ir charizmatiškas Nors iš tikrųjų, žmonės mumis domisi mažiau, nei mums atrodo - tas "mane dabar čia visi mato ir vertina, greičiausiai neigiamai" yra 90% atvejų perdėtas įsivaizdavimas, nes žmonės didžiąja dalimi yra susidomėję savimi ir savo pačių atrodymu, o ne kitais.
      Snowflakes will attack U <3

Comment

Parašė sleader Rodyti pranešimą
        didžiausias absurdas yra tas draudimas rūkyti balkonuose
        Labai gerai kad rūkyti balkonuose yra draudžiama, nes atsiranda nors koks teisinis instrumentas. Suprantu kad ne visiems čia bus aktualu (labai nuo namo priklauso), bet mūsų name pvz visi rūkalai iš karto kyla į viršų ir nešami aukščiau gyvenantiems gyventojams į kambarius (tame tarpe ir man). Šiltą vasaros dieną neįmanoma būti, nes kartą per valandą kambarys prisipildo dūmų. Ir dar gerai jei cigarečių dūmų (vienu tarpu dar pradėjo rūkyti žolę). Tai dabar nors kažkoks teisinis instrumentas su tuo kovoti yra, nes anksčiau tu net pagavęs kas rūko nieko jam negali pasakyti.

Beje, neteisinant įstiklintų balkonų (man pačiam jie nepatinka), nuo taip atnešamų rūkalų jie dažniausiai padeda.

Comment

Mūsų name, vietinės davatkos dėka, uždraudė rūkyti balkonuose. Visi sulindo į tualetus ir virtuves. Tai ačiū, dabar 10 kartų blogiau.

Comment

O ką tai davatkai siūlote daryti, kentėti ir tyliai nuodytis? Čia klasikinė situacija kai sotus alkano neužjaučia.

Comment

Parašė Ignalina Rodyti pranešimą
              Mūsų name, vietinės davatkos dėka, uždraudė rūkyti balkonuose. Visi sulindo į tualetus ir virtuves. Tai ačiū, dabar 10 kartų blogiau.
              Kodel blogiau? Gyveni virtuvej ir per ventiliacija eina dumai?

Comment

Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą

Labai gerai kad rūkyti balkonuose yra draudžiama, nes atsiranda nors koks teisinis instrumentas. Suprantu kad ne visiems čia bus aktualu (labai nuo namo priklauso), bet mūsų name pvz visi rūkalai iš karto kyla į viršų ir nešami aukščiau gyvenantiems gyventojams į kambarius (tame tarpe ir man). Šiltą vasaros dieną neįmanoma būti, nes kartą per valandą kambarys prisipildo dūmų. Ir dar gerai jei cigarečių dūmų (vienu tarpu dar pradėjo rūkyti žolę). Tai dabar nors kažkoks teisinis instrumentas su tuo kovoti yra, nes anksčiau tu net pagavęs kas rūko nieko jam negali pasakyti.

Beje, neteisinant įstiklintų balkonų (man pačiam jie nepatinka), nuo taip atnešamų rūkalų jie dažniausiai padeda.
                O jeigu žmogus rūko sėdėdamas virtuvėje prie lango ir plačiai pravėręs langą, kas nėra draudžiama, jums dūmai nekyla?

Šis draudimas yra absurdiškas, nes privačioje nuosavybėje rūkyti niekas neuždraus, o rūkymas viduje dar blogiau nei balkone.
                Pas mus bendrijoje situacija analogiška kaip aprašė Ignalina. Pirmą pusmetį bendrijos grupėje FB buvo "grumojimai pirštu", kad rūkyti balkonuose negalima. Ir kas svarbiausia iš priešais esančio namo vykdoma "raganų medžioklė". Tada visi rūkantys persibazavo į vidų ir dabar vyksta pastovus verkimas, kad kas rūkote namie, smirda per ventiliaciją, smirda laiptinėje ir t.t. T.y. situacija pablogėjo keleriopai. Anksčiau asmeniškai man tai netrukdė tas rūkymas balkone, nors kaimynas greta ir kaimynai apačioje rūkydavo. Dabar kai smirda laiptinėje ir būna užneša per ventiliaciją ir tada visas butas prasmirdęs - jau ir man negerai. Tik čia aš nieko negaliu padaryti. Ir tai eilinis pavyzdys, kai durni, neapgalvoti veiksmai pablogina situaciją.

Parašė Lazybones Rodyti pranešimą

Nevisi gyvena tarybiniuose daugiabučiuose, kur buvo tik viena šachta virtuvei ir kita šachta tualetui. Dabartiniuose namuose yra daug komplikuotesnė vėdinimo sistema, kuri dėl statytojo taupymo ar nepriežiūros gali būti yra ne visiškai taisyklingai įrengta ir tai sukelia problemas.
                Paskutinis taisė sleader; Vakar, 08:14.

Comment

Šis draudimas yra absurdiškas, nes privačioje nuosavybėje rūkyti niekas neuždraus, o rūkymas viduje dar blogiau nei balkone.
                  Kodėl neuždraus? Tik laiko klausimas, nes nemažai vakarų Europos šalių yra draudžiama. Gal ne visur įstatymiškai, bet namo taisyklėse (ar kaip jos vadinasi) dažniausiai nėra leidžiama rūkyti patalpose. Ir tai yra logiška - turtas tavo, bet tavo dūmai išeina iš tavo turto pas kitus. Čia kaip su garsia muzika - draudžiama, nepaisant kad tu ją leidi savo nuosavybėje.

Pas mus bendrijoje situacija analogiška kaip aprašė Ignalina. Pirmą pusmetį bendrijos grupėje FB buvo "grumojimai pirštu", kad rūkyti balkonuose negalima. Ir kas svarbiausia iš priešais esančio namo vykdoma "raganų medžioklė". Tada visi rūkantys persibazavo į vidų ir dabar vyksta pastovus verkimas, kad kas rūkote namie, smirda per ventiliaciją, smirda laiptinėje ir t.t. T.y. situacija pablogėjo keleriopai. Anksčiau asmeniškai man tai netrukdė tas rūkymas balkone, nors kaimynas greta ir kaimynai apačioje rūkydavo. Dabar kai smirda laiptinėje ir būna užneša per ventiliaciją ir tada visas butas prasmirdęs - jau ir man negerai. Tik čia aš nieko negaliu padaryti. Ir tai eilinis pavyzdys, kai durni, neapgalvoti veiksmai pablogina situaciją.
                  Tai reikia apkrauti baudom tokius ir tos nesąmonės pasibaigs. Nes pas mus name pvz, visus dūminančius išgrūdome į lauką, kur jiems ir vieta. Nori nuodytis - nuodykis pats, nenuodydamas kitų.

Comment

Kodėl neuždraus? Tik laiko klausimas, nes nemažai vakarų Europos šalių yra draudžiama. Gal ne visur įstatymiškai, bet namo taisyklėse (ar kaip jos vadinasi) dažniausiai nėra leidžiama rūkyti patalpose. Ir tai yra logiška - turtas tavo, bet tavo dūmai išeina iš tavo turto pas kitus. Čia kaip su garsia muzika - draudžiama, nepaisant kad tu ją leidi savo nuosavybėje.

Tai reikia apkrauti baudom tokius ir tos nesąmonės pasibaigs. Nes pas mus name pvz, visus dūminančius išgrūdome į lauką, kur jiems ir vieta. Nori nuodytis - nuodykis pats, nenuodydamas kitų.
                    Nesilyginkime su kitomis šalimis ir jų teisine baze, nes turime milžiniškus skirtumus. Pas mus nuosavybė šventa ir neliečiama. Yra šalių kur bendrijos ar ten rajono bendruomenės turi dideles galias, gali priversti išsikraustyti ar kt. Pas mus nusipirkai butą ir niekas tau nieko nepadarys.
                    Namo taisyklės pas mus yra neegzistuojantis dokumentas. Jeigu ir egzistuotų, kas kontroliuotų ar jų laikomasi? Atėjęs namo įgaliotinis ar koks kaimynas tau baudos neišrašys, tai bet kuris nekultūringas asmuo juos gali pasiūsti ant trijų raidžių ar išvis neatidaryti durų.
                    Rūkymas ir muzika yra kiek skirtingas dalykas, nes muzikos sklidimą ir šaltinį galima nesunkiai identifikuoti, ko nepavyks padaryti dėl rūkymo. Kurti kažkokius įstatymus, kurių kontrolė problematiška ir nebus kas kontroluoja - absurdas. Nejaugi dabar policija vietoje tikrai reikšmingų veiklų, turėtų kasdien po kelis kartus važinėti į kiekvieną namą, nes pasipils krūvos "įtariančių dėl nelegalios kaimynų veiklos" skambučių. Jau dabar senesniuose namuose gyvenantys kartais trukdomi dėl neadekvačių ir psichiškai nesveikų kaimynų skundų, pvz. "naktimis medieną frezuoja" arba "užsiima šaltkalvyste naktimis" (realios istorijos iš pažįstamų gyvenimo).

Comment

Dėl draudimo rūkyti balkonuose: gana sudėtinga įvertinti pokytį. Man, objektyviai, pagerėjo situacija, nes dūmai nebepasiekia. Gal tiesiog pasisekė, kad kaimynai nerūko bute. Bet žinau situacijų, kur dėl prastos ventiliacijos sistemos prieina į butą tiek dūmų smarvės, kiek niekaip neprieitų per balkoną/langą. Tai vieniems aiškiai geriau, kitiems aiškiai blogiau. Neišmatuojamas dalykas.

Comment

Nesilyginkime su kitomis šalimis ir jų teisine baze, nes turime milžiniškus skirtumus. Pas mus nuosavybė šventa ir neliečiama. Yra šalių kur bendrijos ar ten rajono bendruomenės turi dideles galias, gali priversti išsikraustyti ar kt. Pas mus nusipirkai butą ir niekas tau nieko nepadarys.
                        Namo taisyklės pas mus yra neegzistuojantis dokumentas. Jeigu ir egzistuotų, kas kontroliuotų ar jų laikomasi? Atėjęs namo įgaliotinis ar koks kaimynas tau baudos neišrašys, tai bet kuris nekultūringas asmuo juos gali pasiūsti ant trijų raidžių ar išvis neatidaryti durų.
                        Rūkymas ir muzika yra kiek skirtingas dalykas, nes muzikos sklidimą ir šaltinį galima nesunkiai identifikuoti, ko nepavyks padaryti dėl rūkymo. Kurti kažkokius įstatymus, kurių kontrolė problematiška ir nebus kas kontroluoja - absurdas.
                        Mes pamažu artėjame prie civilizacijos ir vis perimame tos civilizacijos taisykles (viena kurių buvo draudimas rūkyti balkone), todėl nematau priežasčių, kodėl anksčiau ar vėliau ir rūkymo patalpose klausimu bus surastas konsensusas. Ir taip, tą sunku sukontroliuoti, bet dar kartelį - su tokiomis taisyklėmis/įstatymais atsiranda bent kažkoks teisinis instrumentas kažko reikalauti, nes priešingu atveju jis pasakys kaip jūs sakote - mano turtas, ką noriu tą ir darau. Pasiųsti ant trijų raidžių ir neatidaryti durų galima ir dabar, muzikos atveju (į duris gi nesilauš), bet vieni bijo policijos (nors jei žmogus jos pats neįsileidžia ji niekuo padėti negali, deja, iš praktikos sakau), kiti - bendrijos ir nenori su ja pyktis, nuomininkai gi nenori kad būtų pranešta jų nuomotojui, kas daugumoje atvejų kažkaip sprendžia konfliktines situacijas. Kažkaip panašiai bus ir su rūkymu.

Nejaugi dabar policija vietoje tikrai reikšmingų veiklų, turėtų kasdien po kelis kartus važinėti į kiekvieną namą, nes pasipils krūvos "įtariančių dėl nelegalios kaimynų veiklos" skambučių.
                        Nejaugi dabar policija vietoje tikrai reikšmingų veiklų, turėtų kasdien po kelis kartus važinėti į kiekvieną namą, nes sulaukia skambučių dėl kažkokio ant gazono palikto automobilio.

Comment

Nejaugi dabar policija vietoje tikrai reikšmingų veiklų, turėtų kasdien po kelis kartus važinėti į kiekvieną namą, nes sulaukia skambučių dėl kažkokio ant gazono palikto automobilio.
                          Nors ir OT, bet kažin ar policija dabar ir važinėja dėl tokių iškvietimų? Yra savivaldybės viešosios tvarkos skyrius, arba galima pildyti per epoliciją.

Comment

Nors ir OT, bet kažin ar policija dabar ir važinėja dėl tokių iškvietimų? Yra savivaldybės viešosios tvarkos skyrius, arba galima pildyti per epoliciją.
                            Jūs manau puikiai supratote ironišką analogiją. Vien tai kad policijai/viešąjam skyriui tenka daugiau darbo, nereiškia kad to daryti nereikia. Nes jums gal smulkmena kad kažkas rūko balkone, o man gal numesti automobilį ant žolės yra smulkmena. Nors abiejų šių veiksmų principas yra toks pats - "man px ant aplinkinių ir rūpi tik mano gerbūvis".
                            Paskutinis taisė Maalinauskas; Vakar, 09:57.

Comment

Jau labai krypstam nuo daugiabučių renovacijos klausimo, tai gal nebesiplėtokim. Tik noriu pasakyti vieną esminį skirtumą, kurį tamsta kažkodėl bando suvienodinti. Kalbant apie rūkymą patalpose, tai vykdoma tam tikroje privačioje nuosavybėje. Automobilio statymas ant žaliosios vejos dažniausiai vykdomas valstybinėje žemėje ir viešoje vietoje. Turbūt niekas nesipiktina kai žmogus savo sklype už tvoros, statydamas automobilį užvažiuoja ant savo vejos

Comment

Jau labai krypstam nuo daugiabučių renovacijos klausimo, tai gal nebesiplėtokim. Tik noriu pasakyti vieną esminį skirtumą, kurį tamsta kažkodėl bando suvienodinti. Kalbant apie rūkymą patalpose, tai vykdoma tam tikroje privačioje nuosavybėje. Automobilio statymas ant žaliosios vejos dažniausiai vykdomas valstybinėje žemėje ir viešoje vietoje. Turbūt niekas nesipiktina kai žmogus savo sklype už tvoros, statydamas automobilį užvažiuoja ant savo vejos
                                Jei dūmai liktų privačioje nuosavybėje tai irgi nesipiktintų. Bet ir savo sklype už tvoros negali statyt/sodint prie pat tvoros be leidimo. Nekalbant jei tavo privačioje valdoje esančio medžio šakos persiverčia per tvorą pas kaimyną, kai išvis galima ramiai nusigenėt jas.

Comment

<..> Turbūt niekas nesipiktina kai žmogus savo sklype už tvoros, statydamas automobilį užvažiuoja ant savo vejos
                                  Bet jeigu pasistatys ant žolės prie pat tavo tvoros su atsuktu vamzdžiu į tavo pavėsinę ir laikys užkurtą variklį su išimtais katalizatoriais, tada gal ir pradėsi skųstis. Čia turbūt tokia tikresnė analogija rūkymui savo balkone.

Comment

Jau labai krypstam nuo daugiabučių renovacijos klausimo, tai gal nebesiplėtokim. Tik noriu pasakyti vieną esminį skirtumą, kurį tamsta kažkodėl bando suvienodinti. Kalbant apie rūkymą patalpose, tai vykdoma tam tikroje privačioje nuosavybėje. Automobilio statymas ant žaliosios vejos dažniausiai vykdomas valstybinėje žemėje ir viešoje vietoje.
                                    Mano vienodinimas buvo tik tame kontekste, kad dūminimą kaimynams reikia toleruoti, nes "nevažinės gi policija dėl tokių smulkmenų". Tą ir bandžiau pabrėžti, kad skirtingi žmonės tas smulkmenas supranta skirtingai.

Bet taip, siūlau grįžti į temą.

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Jei dūmai liktų privačioje nuosavybėje tai irgi nesipiktintų. Bet ir savo sklype už tvoros negali statyt/sodint prie pat tvoros be leidimo. Nekalbant jei tavo privačioje valdoje esančio medžio šakos persiverčia per tvorą pas kaimyną, kai išvis galima ramiai nusigenėt jas.
                                      Tada jau turėtume kalbėti apie visuotinį draudimą rūkyti, nes net rūkančiųjų lauke prie daugiabučio dūmai kažkur nukeliauja. Mano pagrindinė mintis ir buvo, kad bandant neprotingai kažką užkardyti, neturint aiškaus ir veikiančio kontrolės mechanizmo, sukuriama didesnė problema. Rūkantys daugiabučių balkonuose niekur nedingo, galima tą nesunkiai pamatyti apsidairius aplink. Tik atsirado gilesnė problema dėl rūkymo patalpų viduje. Čia viskas tinka ir prie diskusijų temos. Nes turime daug visokių taisyklių ir įstatymų dėl daugiabučių išvaizdos, balkonų stiklinimų ir pan. ir ant popieriaus "situacija kontroliuojama", kai realiai niekas nekontroluojama. Vienintelė kontrolė vyksta tik bendros renovacijos atveju, kai reikalingi projektai ir statybos leidimai, o kai daro patys žmonės - daroma kas norima.

Parašė Creatium Rodyti pranešimą

Bet jeigu pasistatys ant žolės prie pat tavo tvoros su atsuktu vamzdžiu į tavo pavėsinę ir laikys užkurtą variklį su išimtais katalizatoriais, tada gal ir pradėsi skųstis. Čia turbūt tokia tikresnė analogija rūkymui savo balkone.
                                      Tai beliks tik tiesioginis pokalbis su kaimynu. Nes aprašytoje situacijoje jokie įstatymai ar teisinis reguliavimas, draudimai man nepagelbės. Kadangi privačiame sklype niekas nedraudžia statyti ant vejos, taip pat ir užkurti automobilio nedraudžia. Vienintelis draudimas yra eksploatuoti be katalizatoriaus (priklausomai nuo metų), bet vėlgi nėra kontrolės mechanizmo tam. Jeigu TA automobilis turi, tai vadinasi jis techniškai tvarkingas. Nors visi žino apie katalizatorių, kitų ekologinių sistemų komponentų nuomą, kuri skirta praeiti TA, bet formaliai vėlgi situacija sukontroliuota. Eilinį kartą gyvename prisikūrę taisyklių ir tvarkų, bei apgaudinėdami save ir nematydami dramblio kambaryje.

Comment

Tada jau turėtume kalbėti apie visuotinį draudimą rūkyti, nes net rūkančiųjų lauke prie daugiabučio dūmai kažkur nukeliauja. Mano pagrindinė mintis ir buvo, kad bandant neprotingai kažką užkardyti, neturint aiškaus ir veikiančio kontrolės mechanizmo, sukuriama didesnė problema. Rūkantys daugiabučių balkonuose niekur nedingo, galima tą nesunkiai pamatyti apsidairius aplink. Tik atsirado gilesnė problema dėl rūkymo patalpų viduje. Čia viskas tinka ir prie diskusijų temos. Nes turime daug visokių taisyklių ir įstatymų dėl daugiabučių išvaizdos, balkonų stiklinimų ir pan. ir ant popieriaus "situacija kontroliuojama", kai realiai niekas nekontroluojama. Vienintelė kontrolė vyksta tik bendros renovacijos atveju, kai reikalingi projektai ir statybos leidimai, o kai daro patys žmonės - daroma kas norima.
                                        Tęsiant privačių sklypų analogiją - visuotino draudimo nereikia. Tiesiog be leidimo iš visų kaimynų gali užsiimt tokia veikla nebent giliai savo teritorijoj kur niekam tikrai nekliudys.

Comment

Parašė Lazybones Rodyti pranešimą

Dūmai eina per visus plyšius ir ventiliaciją į aplinkinius butus. Jei prieš tai viskas priklausė nuo vėjo, tai dabar dvokia visada, įskaitant ir laiptinę.

Comment

Working...
                                          X