Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kalvarijų turgaus rekonstrukcija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė geriantis Rodyti pranešimą
    drįsčiau paprieštarauti nekalbant apie feiriu plaunamą mėsą, tai daržovės pas daugiau nei pusė prekiautojų yra lenkiškos ir tikrai ne pirmo šviežumo, o dažnai ir sugedusios (daug sykių teko nusipirkt papuvusių bulvių), o kvapai karštomis vasaros (be lietaus) dienomis sklinda apylinkėmis pranešdami, kad rimti vyrai sisioja po medžiais (po kuriais paskui ir dažnokai prigula) jau daugelį dienų o kur dar čigonės su kontrabanda?? pilnas asocialų komplektas tas Kalvarijų turgus
    Sostinės turgus iš tiesų ne kas... Tačiau dėl myžalų kvapo Kalvarijų turguje ar prie jo tikrai noriu paprieštarauti. Galiausiai pats gal nesi buvęs pietų Europos. Ten toks myžalų tvaikas + kanalizacijos dvokas tvyro visur... Klimatas-s

Comment

Dengtas Kalvarijų turgus man irgi nepatiktų. Geriausias variantas - sutvarkyti esamą aikštelę, perasfaltuoti iš naujo arba iškloti plytelėmis, sutvarkti tas visas biednas parduotuvėles, ir saugoti nuo visokių gamtinius reikalus atlikinėjančių individų. To ir užtenka. Padarius kažką panašaus į Sostinės turgų, "Kalvarkė" prarastų savo dvasią. O asocialai tai ne turgaus, o šalia esančio rajono problema.
      Snowflakes will attack U <3

Comment

Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
        Dengtas Kalvarijų turgus man irgi nepatiktų. Geriausias variantas - sutvarkyti esamą aikštelę, perasfaltuoti iš naujo arba iškloti plytelėmis, sutvarkti tas visas biednas parduotuvėles, ir saugoti nuo visokių gamtinius reikalus atlikinėjančių individų. To ir užtenka. Padarius kažką panašaus į Sostinės turgų, "Kalvarkė" prarastų savo dvasią. O asocialai tai ne turgaus, o šalia esančio rajono problema.
        bet reikia nepamiršti, kad sostinės turgus priklauso tam pačiam rajonui, kaip ir "Kalvarkė"
        Daugiau mano nuotraukų >>
        Mano rajonas ir apylinkės >>

Comment

Po to kai prieš gerą dešimtmetį vos neatsidūriau po Kalvarkės paviljono griuvėsiais, neturiu jai jokių sentimentų. Buvau vasarą porą kartų, nieko ten ypatingo, nebent prieskonių galima pigiau nusipirkti ir kokių bulvių. O šiaip gan brangu, o iki kokių Ispanijos daržovių turgelių šarmo dar labai toli. Ypač bjauriai atrodo "šmutkių" kvartalas, nešvara ir atitinkamas žmonių kontingentas...

Comment

Parašė oranger Rodyti pranešimą
            Po to kai prieš gerą dešimtmetį vos neatsidūriau po Kalvarkės paviljono griuvėsiais, neturiu jai jokių sentimentų. Buvau vasarą porą kartų, nieko ten ypatingo, nebent prieskonių galima pigiau nusipirkti ir kokių bulvių. O šiaip gan brangu, o iki kokių Ispanijos daržovių turgelių šarmo dar labai toli. Ypač bjauriai atrodo "šmutkių" kvartalas, nešvara ir atitinkamas žmonių kontingentas...
            reikia džiaugtis, kad "Sostinės turguje" nėra "šmutkių" kvartalo, nešvaros ir atitinkamo žmonių kontingento pagaliau nors vieną pliusą įžvelgėm uždaro turgaus
            Daugiau mano nuotraukų >>
            Mano rajonas ir apylinkės >>

Comment

Kalvarijų turgui rasti nauji šeimininkai:
              http://www.15min.lt/naujiena/miestas...nkai-41-173123

Comment

Laimėjo konsorciumas
                Kalvarijų turgavietės nuomos konkursą laimėjo vienintelis jo dalyvis – fizinių asmenų valdomų įmonių „Turkmėnlita”, „Contestus projektai” ir „Sergorus” konsorciumas.

Neoficialiais duomenimis, konsorciumas pasiūlė mokėti apie 1,222 mln. litų metinį nuomos mokestį. Pradinis mokestis buvo mažiau kaip 1 mln. litų.

Vilniaus savivaldybė sutartį su konkurso laimėtoju ketina pasirašyti lapkričio pradžioje.

Comment

tas gerai. man rodos toks projekto igyvendinimo budas bene pats tinkamiausias lietuvos atvejui. nepriplaus daug bapkiu

Comment

Skelbiant konkursą sąlygose buvo įrašyta, kad Kalvarijų turgus bus išnuomotas 25 metams, į turgavietės rekonstrukciją nuomininkai privalės investuoti ne mažiau kaip 25 mln. Lt, rekonstrukciją vykdyti etapais neuždarydami turgavietės, o savivaldybei kasmet mokėti ne mažiau negu 1 mln. Lt nuomos mokestį. Ar šios sąlygos konkurso metu buvo įvykdytos, savivaldybė kol kas neinformuoja.
                    labai norisi tikėti, bet graičiausiai nieko rimto nebus. jeigu būtų 50 ar 99 metams ir 200 mln lt, gal net be nuomos mokesčio, ar su minimaliu, galima būtų tikėtis kito darbų masto ir iš esmės kažko naujo. bet aš čia per daug svajoju
                    Reikia fotografo?

Comment

"Turkmėnlita" - tikrai daug žadantis šeimininkas

Калваристан базар

Paskutinis taisė oranger; 2011.10.07, 11:13.

Comment

Kalvarijų turgavietės laukia permainos

Kalvarijų turgavietė bus rekonstruojama, atnaujinimo sulauks ir Kalvarijų gatvė. Tokius planus pristatė Kalvarijų nuomos konkursą laimėjusių bendrovių „Turkmėnlita”, „Contestus projektai“ ir „Sergorus“ vadovai, kurie lankėsi pas sostinės merą.

Pagal įmonių pateikiamus preliminarius planus pirmiausia ketinama išspręsti automobilių stovėjimo vietų klausimą, vėliau – rekonstruoti prekybos paviljonus, ir galiausiai pabaigti likusios turgaus dalies modernizavimą.

Kaip skelbia Vilniaus savivaldybė, sutartis su įmonių grupe bus pasirašyta lapkričio pradžioje. Per vienerius metus konsorciumas turės parengti turgaus atnaujinimo techninį projektą. Dar treji metai skiriami turgavietės rekonstravimui, kuris bus vykdomas keliais etapais, kad turgaus veikla nenutrūktų.

Konkurso nugalėtojai 25 metus nuo sutarties pasirašymo dienos savivaldybei mokės 1,22 mln. litų nuomos mokestį, taip pat per pirmus ketverius turgavietės nuomos metus investuos 25 mln. litų į turgavietės atnaujinimą.

Turgavietėje ne mažiau kaip pusė prekybos vietų pastatuose ir 30 proc. likusioje teritorijoje turės būti skiriama smulkiesiems prekeiviams, o po turgavietės rekonstrukcijos nuomininkas privalės išlaikyti ne mažiau kaip 2000 prekybos vietų skaičių.

Taip pat bus sudaryta sutarties priežiūros darbo grupė iš savivaldybės, įmonės ir turgavietės prekeivių ar jų asociacijų atstovų.
                        Šiaip ilgokai reikės palaukt, kaip rašo rekonstruotą turgų pamatysim tik už maždaug 4 metų, bet visvien juk geriau negu nieko

Comment

Parašė Raptor Rodyti pranešimą
                          Šiaip ilgokai reikės palaukt, kaip rašo rekonstruotą turgų pamatysim tik už maždaug 4 metų, bet visvien juk geriau negu nieko
                          Bet Lietuvoje visalaik reikia nemažai palaukti nuo projekto sumanymo pradžios.
                          DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

Comment

man rodos kažkiek reikėjo laukti ir su Halės turgaus rekonstrukcija nuo projekto sumanymo pradžios...

Comment

http://www.delfi.lt/news/daily/crime....d?id=58542943
                              Kalvarijų turgaus prekeivių kontingentas gerai, kad laimingai baigėsi, greičiau jau tą chronių lizdą rekonstruotų, gal sumažės asocialų, beje gal jau žinoma kada, kas ir kaip prasidės ta Kalvarkės rekonstrukcija??
                              Aš neliūdnas - aš blaivus

Comment

Man išvis kyla klausimas ar to turgaus reikia? Aišku, jei jo atsisakys ir pradės jo naikinimą, smulkieji prekeiviai ir verslininkai pradės klykauti, kad žlugdo juos...Kartais jų interesus iškeliam aukščiau visko. Pvz, kioskininkai kurie pasidare paviljonus. Bullshit.
                                Norėčiau matyti normalų turgų, kokie yra, pvz, Vokietijoje, su vienodais stendais, tvarka, švara, o ne kažką panašaus. Čia viena opiausių Vilniaus problemų. Net jei ir rekonstruos,tai nepraeis pusmetis, kai ten viskas grįš į senas vėžias - prišnerkšti kampai ir raudonos nosys, vietiniai lariokai ir bachūrai.

Comment

/\ Ne nuo turgaus reikia pradėti, o nuo tokių atmarozų naikinimo.
                                  Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

Comment

Parašė SPX Rodyti pranešimą
                                    NE. Tai visos visuomenės problema ir valstybės. Niekas nepasikeis, jei kai kuriuos pasodins. Be to ten visas rajonas toks...

Comment

Parašė SPX Rodyti pranešimą
                                      pridėčiau : ir marozų, ir turgaus, ir rajono
                                      o jei rimtai, tai turgus ir jo chaosas, rajono "autonomiškumas" ir marozai - to paties medalio pusė. Panaikinsi turgų - išnyks iš žemėlapio knaipės, išnyks knaipės - po kurio laiko ir marozai arba pasikeis, arba išnyks, na, o ir kriminogeninė situacija pagerės.

Bet esu ir už estetinį vaizdą. Turgus man primena betvarkę. Kai NMC vietoje/panosėje turime "šanchajų" ir knaipių, raudonosių bei neaiškios reputacijos turgų..na, gėda.

Comment

Turgų reikia palikti, bet gink ne paversti prekybos centru. Pasirinkimas yra, ir gan gerų produktų iš ūkių ir pan. Naikinti reikia viską kas yra kitoje gatvės pusėje iki pat Linkmenų gatvės
                                        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

Comment

čia tie kurie nori naikint kažin kiek kartų turguj yra buvę?

Comment

Working...
                                          X