Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kalvarijų turgaus rekonstrukcija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė a_p Rodyti pranešimą
    Telieka nedidele smulkmena: kaip padaryti taip, kad minetas kapitalas butu suinteresuotas palaikyti tvarka.
    Juk jei toks svertas butu, tai jis veiktu ir dabar, turgaus prekeiviai yra privatus verslininkai ir todel jei jie butu suinteresuoti tvarka, tai jau senai butu ja isivede.
    Turgaus prekeivis suinteresuotas palaikyti tvarką 2 metrus aplink save, o ir tai nelabai, nes ryt gal jo čia nebebus. Aš turėjau omeny, tarkim, viso turgaus savininkus.

Comment

Parašė Domas Rodyti pranešimą
      Turgaus prekeivis suinteresuotas palaikyti tvarką 2 metrus aplink save, o ir tai nelabai, nes ryt gal jo čia nebebus. Aš turėjau omeny, tarkim, viso turgaus savininkus.
      Na o viso turgaus savininkai suinteresuoti gauti is prekeiviu mokesti ir tuo pat metu kuo maziau isleisti infrastrukturos prieziurai. Kadangi, kaip pats sakei, turgaus prekeiviai nelabai suinteresuoti bendros tvarkos palaikymu, tai ir savininkui nelabai idomu leisti papildomus pinigus uz tai kas niekaip neprisideda prie prekeiviu kiekio (arba mokescio is ju) didejimo. Tai butu paprasciausiai neracionalu.

Comment

Na o viso turgaus savininkai suinteresuoti gauti is prekeiviu mokesti ir tuo pat metu kuo maziau isleisti infrastrukturos prieziurai. Kadangi, kaip pats sakei, turgaus prekeiviai nelabai suinteresuoti bendros tvarkos palaikymu, tai ir savininkui nelabai idomu leisti papildomus pinigus uz tai kas niekaip neprisideda prie prekeiviu kiekio (arba mokescio is ju) didejimo. Tai butu paprasciausiai neracionalu.
        Turgaus savininkas suinteresuotas kelti turgaus apyvartą, didinti klientų skaičių, ką galima pasiekti sutvarkius aplinką. Tai gal prekybos centruose palaikyti švarą irgi tada yra neracionalu?

Tačiau - taip, tam tikrų niuansų čia yra. Dėl to reikia ir savivaldybės įsikišimo.

Comment

Bet Vilniuj jau yra vienas neblogas pavyzdys: tai Halės (berods) turgaus rekonstrukcija Pylimo g., kurios metu uždengė visą turgų, sutvarkė buvusius pavilijonus ir dar ant stogo padarė automobilių stovėjimo aikštelę.

Šiaip laikas Lietuvos turgų lygį kelti.
          Propoganda ir penas mintims >>>

Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
          www.ted.com

Comment

Lygis lygiui nelygus. Galima kiek nori ta turgaus lygi kelti, bet sovietiniu bobuciu prekiaujanciu visokia "produkcija" lygi ne taip jau lengva pakelti. Pvz.: Baltupiuose sutvarke, irenge paviljous, o kaip prekiavo ant kampo - taip ir prekiauja. O su Hale, hm lyg ir sutvarke, dabar viskas civilizuota, bet mano akim ziurint puses prekiautoju ten nebeliko. Daug kam matyt uz vietas civilizuotoj prekyvetej moket nesinori, geriau ant kampo pastoveti. Na, bet kaltinti ju negaliu, daugelis ten prekiaujanciu is kaimu, sunkiai verciaisi ir pan...

Comment

Parašė Domas Rodyti pranešimą
              Turgaus savininkas suinteresuotas kelti turgaus apyvartą, didinti klientų skaičių, ką galima pasiekti sutvarkius aplinką. Tai gal prekybos centruose palaikyti švarą irgi tada yra neracionalu?

Tačiau - taip, tam tikrų niuansų čia yra. Dėl to reikia ir savivaldybės įsikišimo.
              Tada susilauksi bambejimu is verslo puses, kuris tokiu isikisimu nemegsta.

Kas link racionalumo, tai dar klausimas ar naujajam savininkui pasirodys verta is turgaus daryt dar viena prekybos centra ir ar tai realiai padidins apyvarta.

Comment

Tai va tokios tokelės kolkas:

gera gyventi gerai

Comment

O kur dingo matytieji didieji planai? Viskas bražu tik vizualizacijose...
                  Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

Comment

Va čia tai turgus:

Didysis Budapešto turgus vidury miesto. Pasaka, esu ten buvęs. Pasirinkimas 10x didesnis nei bet kokio Akropolio. Viskas kvepia, švaru, žmonių gausybė.
                    music on my mind.
                    FC Žaibai

Comment

Tada susilauksi bambejimu is verslo puses, kuris tokiu isikisimu nemegsta.

Kas link racionalumo, tai dar klausimas ar naujajam savininkui pasirodys verta is turgaus daryt dar viena prekybos centra ir ar tai realiai padidins apyvarta.
                      Na taip, labiausiai naujajam savininkui apsimokėtų griauti viską velniop, ir užstatyti daugiabučiais Tikriausiai dėl to viskas ir atiduodama į savivaldybės rankas. Tačiau gal įmanoma būtų tai kažkaip suderinti.

Budapeštas atrodo neblogai Bet mieste visgi 2mln. gyventojų

Comment

Socialinė problema tas turgus. Aišku - fizinė aplinka irgi veikia, bet teko nemažai matyti kur vos ne baisiau atrodo, tačiau kultūra kita ir visai tinkamas "nepasterelizuotas" miesto elementas gaunasi.

Na bet čia ne pas mus dar kolkas....
                        Ne vistiek

Comment

Parašė music
                          Turgų įrengti po žeme, o viršų užstatyti naudingais dalykais
                          Ir tu ten sedėtum po ta žeme

Comment

aš tai nelabai noriu matyti dengtą Kalvarijų turgų

čia anksčiau forumiečiai rašė, jog reikia griaut Kalvarijų turgų. aš tai pasirašau už Kalvarijų turgaus griovimą, nes netoliese yra uždaras "Sostinės" turgelis, kuris senajam turgui yra alternatyva
                            Daugiau mano nuotraukų >>
                            Mano rajonas ir apylinkės >>

Comment

Parašė ssnaiperis Rodyti pranešimą
                              aš tai nelabai noriu matyti dengtą Kalvarijų turgų

čia anksčiau forumiečiai rašė, jog reikia griaut Kalvarijų turgų. aš tai pasirašau už Kalvarijų turgaus griovimą, nes netoliese yra uždaras "Sostinės" turgelis, kuris senajam turgui yra alternatyva
                              sostinės turgelis yra nekas. kalvarijų turgus geras daržovių, vaisių, odinukų ir pan. pigumu ir šviežumu, vasarą dar grynu oru sostinės turgus - siaubingas angaras, pasirinkimas mažas, kainos jau ne tokios mažos, nežinau kam išvis jis reikalingas.

o kalbant apie Kalvarijų turgų, čia reikėtų rimto konkurso platesnės teritorijos koncepcijai (maždaug NMC- Žalgirio g.) ir tada dar vieno konkurso pačiam kalvarijų turgui. pirma projektui, po to valdytojui ir rangovui. deja, to tikrai nesulauksime, būtų per gerai.
                              Reikia fotografo?

Comment

Parašė [sp] Rodyti pranešimą
                                sostinės turgelis yra nekas. kalvarijų turgus geras daržovių, vaisių, odinukų ir pan. pigumu ir šviežumu, vasarą dar grynu oru sostinės turgus - siaubingas angaras, pasirinkimas mažas, kainos jau ne tokios mažos, nežinau kam išvis jis reikalingas.

o kalbant apie Kalvarijų turgų, čia reikėtų rimto konkurso platesnės teritorijos koncepcijai (maždaug NMC- Žalgirio g.) ir tada dar vieno konkurso pačiam kalvarijų turgui. pirma projektui, po to valdytojui ir rangovui. deja, to tikrai nesulauksime, būtų per gerai.
                                drįsčiau paprieštarauti nekalbant apie feiriu plaunamą mėsą, tai daržovės pas daugiau nei pusė prekiautojų yra lenkiškos ir tikrai ne pirmo šviežumo, o dažnai ir sugedusios (daug sykių teko nusipirkt papuvusių bulvių), o kvapai karštomis vasaros (be lietaus) dienomis sklinda apylinkėmis pranešdami, kad rimti vyrai sisioja po medžiais (po kuriais paskui ir dažnokai prigula) jau daugelį dienų o kur dar čigonės su kontrabanda?? pilnas asocialų komplektas tas Kalvarijų turgus
                                Aš neliūdnas - aš blaivus

Comment

Viskas čia normaliai. Tame ir įdomumas, kad eiti reikia pas prekiautojus, laiko jau patikrintus, tai kaip žaidimas, išsirink prekę geriausią iš daugybės! Turgus yra kiekvieno miesto ir miestelio simbolis, o jei paduoda šlapimu, tai tą dvasią tik sustiprina O kur dar pasistumdymai su pensininkais, smagu!
                                  Paskutinis taisė Ragutis; 2011.10.04, 09:08.

Comment

Parašė Ragutis Rodyti pranešimą
                                    Viskas čia normaliai. Tame ir įdomumas, kad eiti reikia pas prekiautojus, laiko jau patikrintus, tai kaip žaidimas, išsirink prekę geriausią iš daugybės! Turgus yra kiekvieno miesto ir miestelio simbolis, o jei paduoda šlapimu, tai tą dvasią tik sustiprina O kur dar pasistumdymai su pensininkais, smagu!
                                    Gerai juokaut mėgsti... Perki šviežias daržoves ir tau myžalais padvelkia, tikrai smagu...
                                    Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

Comment

kainu atzvilgiu sostines turgus yra tas pats, kaip ir Kalvariju bet sostines turgus turi pliusu: ziema viduje buna silta, vasara vesu. dar neprisistato "rimti vyrai" ir neskleidzia nosiai nemaloniu kvapu . tas turgus man tuom ir patinka
                                      Daugiau mano nuotraukų >>
                                      Mano rajonas ir apylinkės >>

Comment

Parašė geriantis Rodyti pranešimą
                                        drįsčiau paprieštarauti nekalbant apie feiriu plaunamą mėsą, tai daržovės pas daugiau nei pusė prekiautojų yra lenkiškos ir tikrai ne pirmo šviežumo, o dažnai ir sugedusios (daug sykių teko nusipirkt papuvusių bulvių), o kvapai karštomis vasaros (be lietaus) dienomis sklinda apylinkėmis pranešdami, kad rimti vyrai sisioja po medžiais (po kuriais paskui ir dažnokai prigula) jau daugelį dienų o kur dar čigonės su kontrabanda?? pilnas asocialų komplektas tas Kalvarijų turgus
                                        well, reikia mokėti išsirinkti. tam jis ir turgus. jeigu nemokat, šalia 2 maksimos, ten bus pasirinkta už Jus.

kas liečia asocialius elementus ir su jais susujusią egzotiką, šitą apsprendžia ne tik pats turgus, bet ir aplinka, šanchajus. su laiku, kai Šnipiškių užstatymas susitvarkys (tikėkimes), situacija pasikeis.

žodžiu, tai kad kažkas kažkur medį laisto, nekeičia projektavimo uždavinių.
                                        esmė tame, kad tik rimtas požiūris ir gerų projektų visumą gali pakeisti tą aplinką.
                                        mano manymu, perdaryti Kalvarijų turgų į sostinės turgaus tipo argarą ar gariūnų eiles būtų netikslinga. miesto turgus - viešoji erdvė, kaip aikštė. Lukiškių, ir kitos aikštės irgi anksčiau turėjo turgaus funkciją. tad verta kurti perimetrą su prekyba, paslaugomis ir biurais po stogu, o pačią aikštę palikti atvirą, su lengvomis, gal transformuojamomis pastogėmis lauko prekybai.
                                        čia ilga istorija, šis klausimas nėra paprastas, kada nors pratęsiu temą.
                                        Paskutinis taisė [sp]; 2011.10.04, 10:30.
                                        Reikia fotografo?

Comment

neginant didžiųjų tinklų, o tik skaičiuojant Kalvarijų turgaus minusus - antisanitarinės sąlygos, nemalonūs kvapai, braidymai po balas esant prastam orui, daug nekokybiškų prekių, apgaulė sveriant, asocialių asmenų draugija, - čia būtų pagrindiniai, kurie tikrai atbaido pirkėjus ir tikrai nepritraukia naujų, juolab, kad ir kainos daugelio prekių didesnės nei tinklų, todėl mano manymų tegu daro kaip nori ar su stogu ar be stogo, bet tegu kažką daro
                                          Aš neliūdnas - aš blaivus

Comment

Working...
                                          X