Uždengimą turėjau omeny kokį nors kitą pastatą didelį "klozetą" kuris dengtų šį. Šiai bendrai žiūrint paprasto vilniečio akimis (neraukiančio apie blogą žalią stogą ir skirtingą fasadą) viskas ten "normoj" net ir su pirma keista dalimi. Aišku ta karūna darys savo. Bet, geriau negu nieko ar ne?
Su sąlyga, kad laikau save paprastu vilniečiu ir profesine prasme niekaip nesusijęs su architektūra, tai Arfa man nėra kažkas baisaus/šlykštaus ar pan. Bet sutinku, kad aiškiai besimatantis žalios spalvos skardinis stogas atrodo tikrai labai keistai. Tas "keistumas" dar labiau išryškėja, kai prie pat yra K29, kurio stogas irgi matosi, bet jis atrodo gražiai.
Gaila. Galėtų tuo pačiu ir tą pastatą bent renovuoti. O geriau būtų nugriauti.
Nugriauti? Be sansu. Ten kokie 64 butai, vienoje brangiausiu/perspektyviausiu Vilniaus vietu. Vien ispirkti reiktu gal 20 milijonu. Tai kiek aukstu tektu statyti kad atsipirktu? 50? Ir kas nores susimoketi tokius pinigus ir dar buti apsuptu Vyroko monstru?
Anksciau buvo kalbos, kad zuokas siule renovuotis ir daug pinigu zadejo, bet gyventojai nesusitare. Speju ten fauna neteisinga, antraip seniai butu pasitvarke ir verte pasikele.
Man šis pastatas asocijuojasi su 2008 metų krize. Nesvarbu man jau kaip jis atrodys ar didesnis, mažesnis ir t.t. svarbu, kad šis projektas beveik po 10-mečio bus užbaigtas. Ir palinkėčiau Lietuvos architektams atrast save, nes dabar bandome su kažkuom susitapatinti, bet gaunasi švediska uogienė su cepelinais...
Man šis pastatas asocijuojasi su 2008 metų krize. Nesvarbu man jau kaip jis atrodys ar didesnis, mažesnis ir t.t. svarbu, kad šis projektas beveik po 10-mečio bus užbaigtas. Ir palinkėčiau Lietuvos architektams atrast save, nes dabar bandome su kažkuom susitapatinti, bet gaunasi švediska uogienė su cepelinais...
Kur čia ta uogienė? Išimk nebaigtą Arfos karkasą, ir bus trys santūrus box'ai ir vienas kiek ekspresyvesnis box'as.
Comment