/\ sumoj taip, Europos bokštas nėra didžiausia Vilniaus architetūrinė problema. Dažnai čia forume verkiama, kaip Lietuva neva tai atsilieka nuo Estijos ar Latvijos. Bet netgi tie verkšlentojai dažniausiai neneigia, kad Lietuvoje (ypač Vilniuje) yra žymiai daugiau modernios architektūros ir, rezultate, nemažai žymiai kokybiškesnės modernios architektūros, nei Taline ar Rygoje.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
NMC - naujasis miesto centras
Collapse
X
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąYra toks dalykas kaip geras skonis ir blogas skonis. Vienas blogo skonio bruožų - nesugebėjimas paaiškinti kodėl kažkas yra gražu ar ne. Tavo komentaras kažkiek primena paauglių pezėjimus Linkomanijoj apie tai, koks filmas 'geras', o koks ne
O jei rimtai, Europos medžiagiškumas, o ypač ta nepateisinama bežinė tinkuota dalis bokšto viršuje, yra siaubinga, to say the least. Ir šiaip ten per daug detalių/spalvų išorėje. Gal medžiagiškumas yra ir vystytojo, o ne architekto (Ambraso) klaida, vienok.
Comment
-
Parašė spirit Rodyti pranešimąNa ne visų nuomonė turi būtinai sutapt su tavo. Aš pats žinau kas man yra gražu ir kas ne. Be to, kur buvo parašyta kad būtinai turiu argumentuot savo pasakymą?
Comment
-
Man Europos bokštas jau šiek tiek senstelėjas, na bet tiek to, tai iš tiesų pirmas blynas. O senstelėjęs gali atrodyti dar ir dėl to, kad šiuo metu gauname pilna puikios architektūros, mano supratimu lygis yra kur kas aukštesnis, nei kad jis buvo prieš krizę. Gali būti, kad ir laikai keičias, bet man atrodo, kad ir pati Lietuva po truputi išmoksta pamokas. Juk prie ruso kažin ar apskritai architektų buvo, bent jau kaip mes juos suprantam. Swedbank, Baltic Hearts, VU biblioteka, K29, Quadrum - dauguma Vilniaus pasididižiavimų yra visai šviežūs arba dar statomi.
Comment
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąGrįžtam prie temos. Neseniai pasikeitė savininkas sklypų Krokuvos g. 18 ir 20. Ten berods galima ~30 aukštų statyt, tai tikėtina, kad sulauksim kokių naujienų šioje vietoje:
Atvaizdas
Lithuanian Top 5 tallest buildings
1. Europa Tower 126 m. 33 f.
2. Pilsotas 112 m. 34 f.
3. Arfa 100 m. 29 f.
4. Helios City Tower A 96 m. 27 f.
5. Europe Square Apartments 95 m. 27 f.
Comment
-
Bendram fone atrodytų neįtikėtinai - užpildytų erdvę tarp Europos dangoraižio ir daugiabučio.
Tačiau nemanau, kad artimiausiu metu statys kažką panašaus - kas liečia sklypų tai nėra paimtas "visas" kvartalas o tik dvi jo dalys.
Ir bendrai - šiuo metu vyksta nemažai statybų kurios rinką pilnai sugebės prisotinti - K29, Quadrum, Premium, Uniq, palnuojamas Eikos verslo centras ir kita.
Comment
-
Parašė A.C.D. Rodyti pranešimąBendram fone atrodytų neįtikėtinai - užpildytų erdvę tarp Europos dangoraižio ir daugiabučio.
Tačiau nemanau, kad artimiausiu metu statys kažką panašaus - kas liečia sklypų tai nėra paimtas "visas" kvartalas o tik dvi jo dalys.
Ir bendrai - šiuo metu vyksta nemažai statybų kurios rinką pilnai sugebės prisotinti - K29, Quadrum, Premium, Uniq, palnuojamas Eikos verslo centras ir kita.Aviate, navigate, communicate
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimąTas kita tai: GH2, trečia burė, Hannerio projektas Žalgirio gatvėje, VP naujas projektas už Baltic Hearts, Eikos projetas už K29. Ir dar kokie 2-3 apie kuriuos tik šnekama. Kažkodėl tikiu kad isisavintų ir naują 25 aukštų ofisą.Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...
Comment
-
Įdėsiu pora nuotraukų, kad galėtumėt pažvelgti į Ambraso pastatus ir juos supantį kontekstą. Pasensta dažniausie tie dalykai kurie kažkuriuo laikmečiu yra tapę mainstrymu. Mano požiūriu abu pastatai yra gana unikalūs ir suteikia NMC išskirtinumo lyginant su kitų miestų CBD. Pagalvoti yra apie ką.
Paskutinis taisė deep'as; 2015.04.20, 21:42.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė lukass Rodyti pranešimąKas? Koks projektas?Aviate, navigate, communicate
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąNa, matyt. Reikia pasižiūrėti brėžinius. Pagal idėja tai turėtų būti tokio pločio, kaip ir likusi Lvovo g. dalis.
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimąAtsiprašau, ne Eikos, MG ValgosSvarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...
Comment
-
Šiek teik anksčiau kalbėjom apie jį:
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimąAviate, navigate, communicate
Comment
Comment