Įdomu kaip žaisti stalo tenisą lauke...
Galbūt savivaldybės tarnautojai nei vienas nėra žaidęs stalo teniso ir nežino, kad menkiausias vėjelis nuneštų kamuoliuką nuo stalo į gatvę...
Idėja gera, jei forumo nariai inicijuotų rinkliavą ir prisidėtų prie akcijos, tuomet, gal ir forumo vardu, kokį gerą darbą galėtume miestui padaryti- ir nebūtinai iš sąrašo.
/\ Gerai. Bet pradžioj reikia sugalvoti ką ir kur. Aš siūlyčiau mini futbolo aikštelę su gumine danga kur nors pačiame centre - jei ne Šnipiškėse, tai kur nors Švitrigailos/Kauno/Panerių gatvių rajone. Tą zoną kritiškai skubiai reikia tvarkyti, nes kaip žaizda sopa važiuojant iš oro uosto. Plius tenai, skirtingai nuo Šnipiškių, beveik visa žemė valstybinė.
/\ Gerai. Bet pradžioj reikia sugalvoti ką ir kur. Aš siūlyčiau mini futbolo aikštelę su gumine danga kur nors pačiame centre - jei ne Šnipiškėse, tai kur nors Švitrigailos/Kauno/Panerių gatvių rajone. Tą zoną kritiškai skubiai reikia tvarkyti, nes kaip žaizda sopa važiuojant iš oro uosto. Plius tenai, skirtingai nuo Šnipiškių, beveik visa žemė valstybinė.
Visoje teritorijoje nuo Smolensko g. Vakaruose iki Mindaugo g. Rytuose, ir nuo Ševčvenkos g. Šiaurėje iki Geležinkelio/Panerių gatvių Pietuose apie 80% žemės savininkas yra išimtinai valstybė. Dar apie 10% žemės ten valstybė yra dalininkas.
Tik 10% žemės visame tame dideliame mano apibrėžtame kvadrate (daugiausia tarp Mindaugo ir Algirdo gatvių, kur naujas IKI ir Oslo Namai) yra privati.
There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Net jei ta žemė parkelyje priklauso valstybei (nežinau dėl to), labai abejoju, kad jinai bus naudojama skverui/viešoms reikmėms, kai ten puikiausiai tiktų perimetrinis užstatymas - ypač turint omeny, kad šalia Čiurlionio gatvė, o kitoje Švitrigailos pusėje statomas prestižinis Hanerio butų projektas. Kitaip tariant - nerealistiška. Mano pasiūlytas rajonas Švitrigailos apačioje žymiai realesnis šiuo atžvilgiu.
There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Net jei ta žemė parkelyje priklauso valstybei (nežinau dėl to), labai abejoju, kad jinai bus naudojama skverui/viešoms reikmėms, kai ten puikiausiai tiktų perimetrinis užstatymas - ypač turint omeny, kad šalia Čiurlionio gatvė, o kitoje Švitrigailos pusėje statomas prestižinis Hanerio butų projektas. Kitaip tariant - nerealistiška. Mano pasiūlytas rajonas Švitrigailos apačioje žymiai realesnis šiuo atžvilgiu.
Bet vis vien, tam reiktų neužstatyto sklypelio arti gatvės, o tokio, greit permetąs akim tą teritoriją, neradau.
Dešiniajame Neries krante – naujas biurų pastatas su unikalia autoportretų galerija
Konstitucijos prospekte toliau sėkmingai naikinamas sovietinių monolitų reliktas – po rekonstrukcijos įsikurs modernus verslo centras ir išskirtinių meno kūrinių galerija.Sovietinės architektūros statinį sumanyta atnaujinti pastačius modernų stiklinį kubą.
Lithuanian Top 5 tallest buildings
1. Europa Tower 126 m. 33 f.
2. Pilsotas 112 m. 34 f.
3. Arfa 100 m. 29 f.
4. Helios City Tower A 96 m. 27 f.
5. Europe Square Apartments 95 m. 27 f.
Aišku daug labiau norėtųsi, kad Konstitucijos prospekte visas sovietinis paveldas būtų griaunamas iš pagrindų ir jo vietoje kiltų nauji pastatai. Tai būtų tobulybė, tačiau ir šita naujiena labai šauni. Iki šiol Konstitucijos prospektas 'gyvas' buvo tik prie Europos, tačiau jau po gerų metų, Quadrum, K29 bei šitas projektas antrąją Konstitucijos prospekto dalį pakeis neatpažįstamai ir įkvėps gyvybės. Šaunu, nes iki šiol ten buvo pievos, labiausiai tinkamos karvėms ganyti.
Comment