Parašė googleLT
Rodyti pranešimą
Kas nesidomi senais pastatais, lygiai tą patį gali pasakyti apie Senamiesčio pastatus - ai, tai kad jie visi vienodi, seni, panašūs... (prisipažinsiu - vaikystėje man iš tikrųjų taip ir atrodė).
Yra toks psichologinis dalykas - tai, kas žmogui tolima ir nepažįstama, jam atrodo vienoda. Europiečiai neskiria azijiečių, azijiečiai neskiria europiečių - nes tolimi, mažai pažįstami, kiti mažiau apsišvietę žmonės net sugeba pasakyti "Ką, jie ten dar ir skiriasi? Pas juos dar ir kalbos atskiros?" (Taip, čia realūs atvejai iš mokyklos laikų). Mėgstamo, dažnai klausomo ir pažįstamo muzikos stiliaus kiekviena daina atrodo vis kitokia, o jeigu koks stilius tau asmeniškai neįdomus, tai jis atrodo visas vienodas (aš pvz. nesidomiu repu, tai man visi repo kūriniai atrodo kaip vienas). Kas nesidomi modernia architektūra - aišku, jis pasakys "o kuo ten domėtis, taigi jie stikliniai ir visi vienodi". Kas nesidomi sena architektūra - tas sakys "tai kad Senamiestyje visi namai panašūs". Taigi, šie dalykai yra labai subjektyvūs ir viskas priklauso nuo to, kas vertina.
Comment