Aš nežinau dėl ilgaamžiškumo, bet mediniai laiptai man daug geriau atrodo, nei kad jei ten būtų betoniniai. Mediniai ten su gamta susilieja ir nemanau, kad ten apačioje reikia viską betonuoti. Tiesą sakant aš ten nesu buvęs, tik pačia Nerimi plaukęs, bet jeigu ten yra normalus takas pasivaikščioti palei upę po gamtą - tai aš negalvoju, kad ten kažko labai daugiau reikia, gal tik kažkiek suoliukų ir apšvietimas neblogai būtų. Man tai atrodo tokia vieta, kurioje norisi daugiau gamtos ir mažiau urbanizacijos.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
„Akropolis Vingis“ (buv. gamykla „Velga“)
Collapse
X
-
Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimąTokie pigūs laiptai supūna per porą gerų žiemų. Iš esmės tai reiškia, kad normalios aplinkos link upės nebus. Manau ta teritorija nepriklauso komplekso sklypui, tai netgi patys gyventojai net labai norėdami negalės ten nieko padaryti patys.
VMS nedrįso pareikalauti normaus pakrantės sutvarkymo, kas dar kartą rodo, kad savivaldybė yra tik stambaus verslo aptarnavimo agentūra ir su viešojo intereso atstovavimu turi mažai ką bendro
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąAš nežinau dėl ilgaamžiškumo, bet mediniai laiptai man daug geriau atrodo, nei kad jei ten būtų betoniniai. Mediniai ten su gamta susilieja ir nemanau, kad ten apačioje reikia viską betonuoti. Tiesą sakant aš ten nesu buvęs, tik pačia Nerimi plaukęs, bet jeigu ten yra normalus takas pasivaikščioti palei upę po gamtą - tai aš negalvoju, kad ten kažko labai daugiau reikia, gal tik kažkiek suoliukų ir apšvietimas neblogai būtų. Man tai atrodo tokia vieta, kurioje norisi daugiau gamtos ir mažiau urbanizacijos.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė DJ+ Rodyti pranešimąAš nesuprantu kodėl Lietuvoje nuolatos nuo nulio sukuriamos struktūrinės klaidos.- Tikėtina kad šitie būstai, turint omenyje jų kainas ir kiekį, turi neįprastai aukštas pelno maržas. Nenustebčiau jeigu būtent šiame projekte galutinė net margin yra Vilniuje sunkiai pasiekiama 20+%.
- Turint omenyje būstų kiekį (600+), jeigu viskas išparduota be ženklių nuolaidų, tikėtina kad vystytojas padarys (šiame kontekste) milžinišką pelną. Net prie šiame kontekste žemos net margin (<5%), čia būtų 5+ MEUR nuo viso projekto.
- Manau kad yra daugiau nei pakankamai vietos paskirti nors ir 1M pakrantės sutvarkymui (dideles sumas geram aplinkos sutvarkymui nuolatos skiria dideli Švedijos ar Danijos NT projektai). Ko pasekoje visas projektas taptų gerokai atraktyvesnis ir miestas pagerintas visiems laikams. Už lango 2024, bet pas mus vis dar px ant aplinkos. Toliau darom ilgalaikes struktūrines klaidas.
Vidutinės pelno maržos užsienyje:- Builders averaged a gross profit margin of 18.2% and a net profit margin of 7.0% in 2020, according to the latest NAHB.
- However, residential builders enjoy far larger margins with most large companies consistently producing 10%+ net margins.
P.S. Būtų gerai jeigu galėtų pakometuoti žmonės kurie susiduria su Vilniaus statybų sektoriaus pelno maržomis.Paskutinis taisė feex12; 2024.05.10, 13:35.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimąVMS nedrįso pareikalauti normaus pakrantės sutvarkymo, kas dar kartą rodo, kad savivaldybė yra tik stambaus verslo aptarnavimo agentūra ir su viešojo intereso atstovavimu turi mažai ką bendro
Comment
-
Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimąTokie pigūs laiptai supūna per porą gerų žiemų.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
VMS negali užsiimti reketu, vystytojai (butų pirkėjai) moka infrastruktūros mokestį, kurį savivaldybė naudoja tvarkant infrastruktūrą, pakrantė yra viešai prieinama visiems ir čia jau VMS darbas turėtų būti ją tvarkyti, panašiai kaip paupyje."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
vat vat , yra infrastrukturos mokestis ir viskas, ka norit gryzt i zuoko laikus kai buvo reketuojami vystytojai?
Comment
-
vienas juokingas dalykas su ta krantine tai uosialapiai klevai... cia tipo tokia estetika ir invazines rusys?
o ten kazkaip graziai pasvietus ta stacia kranta ir normalius laiptus padarius viskas ten ok ir ne ziema naudotis butu galima."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
- 1 patinka
Comment
-
Parašė DJ+ Rodyti pranešimą
Netikiu kad žiūri į tuos laiptus ir pakrantę ir galvoji “job well done”. Tiesiog netikiu.
Comment
-
Parašė Nitro Rodyti pranešimą
O kokie paties lūkesčiai - išbetonuota krantinė?
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąGalbūt tokių ir yra, bet šitas variantas yra prie geresnių, o ne prie blogesnių.
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąJūs man parodykit Vilniaus viešosose erdvėse įrengtus gražesnius laiptus nei šitie:
- 9 patinka
Comment
-
Kad tuos laiptus pastatyti - reikėjo nemenką invaziją į gamtą padaryti ir tai matosi pagal tai, kaip buvo šlaitas nukastas. Ir aš to nesmerkiu, yra atvejų, kai tą daryti reikia ar tai yra geriausias variantas, šitie laiptai nėra blogas variantas, bet tai nereiškia, kad tie Vingio laiptai yra blogas. Kaip ir minėjau - yra gerųjų kategorija ir blogųjų. Tai abu šitie eina į gerųjų.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Kad tuos laiptus pastatyti - reikėjo nemenką invaziją į gamtą padaryti ir tai matosi pagal tai, kaip buvo šlaitas nukastas. Ir aš to nesmerkiu, yra atvejų, kai tą daryti reikia ar tai yra geriausias variantas, šitie laiptai nėra blogas variantas, bet tai nereiškia, kad tie Vingio laiptai yra blogas. Kaip ir minėjau - yra gerųjų kategorija ir blogųjų. Tai abu šitie eina į gerųjų.
Norint mažiau liestis prie šlaito, galima statyt metalinius laiptus ir ant tokių pat polinių pamatų. Pavyzdžiui prie Balsio ežeros nuo regyklos žemyn į pliažą. Tik neturiu foto ir iš vaizdo ne tokie gražūs :/
- 2 patinka
Comment
-
Aš tikiu, kad prieš 20 metų pastatyti mediniai laiptai greitai supūdavo, bet mes jau gyvenam tame laikotarpyje, kai yra daug priemonių to išvengti. Aš jau buvau įkėlęs Pučkorių atodangos pavyzdį, kur mediniai laiptai jau n metų normaliai laikosi. Turbūt esmė yra ne tai, kad jie mediniai, o kaip ta mediena prižiūrima ir kuo padengiama.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąjeigu ten yra normalus takas pasivaikščioti palei upę po gamtą - tai aš negalvoju, kad ten kažko labai daugiau reikia, gal tik kažkiek suoliukų ir apšvietimas neblogai būtų.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Aš tikiu, kad prieš 20 metų pastatyti mediniai laiptai greitai supūdavo, bet mes jau gyvenam tame laikotarpyje, kai yra daug priemonių to išvengti. Aš jau buvau įkėlęs Pučkorių atodangos pavyzdį, kur mediniai laiptai jau n metų normaliai laikosi. Turbūt esmė yra ne tai, kad jie mediniai, o kaip ta mediena prižiūrima ir kuo padengiama.
Pučkoriuose kiek pamenu didelė dalis yra metalinis karkasas. Turėklai irgi didele dalim metaliniai. Tuo tarpu čia iš vaizdo konstrukcija medinė? Vienas dalykas pakeist vieną-kitą lentą (kas yra natūralu) ir kitas dalykas kai pati konstrukcija pradės byrėt.
Estetinė dalis irgi nesulyginama tarp Pučkorių atviros terasos su minimalistiniais turėklais. Ir šito gardelio.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąJūs man parodykit Vilniaus viešosose erdvėse įrengtus gražesnius laiptus nei šitie:
...
Galbūt tokių ir yra, bet šitas variantas yra prie geresnių, o ne prie blogesnių.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą..-...
Comment
Comment