Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nacionalinis stadionas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Dar klausimai:
    1. Jei bus stadionas "nocijonalinis" kokių 10 000 vietų. Kokios futbolo komandos rungtynės jame vyktų?
    2. Kas bus su Žalgirio stadionu? Jei jis savo renovuos, ar naują statys, tai kas žais šeškų stadione? FC Vilnius? Hm...
    3. Sakykime į tą tautinį stadioną kelsis Žalgiris, išeina vėl nebus normalaus futbolo stadiono.

Comment

Lyg ir jau buvo kažkur minėta, kas stadionas bus 20.000 vietų
      Mano galerija Flickr'yje

Comment

Na tai džiugu, visąlaik nusimato kažkam žaist pustuščiame stadione Ar išvis kas norės ten žaist? Kiek renkasi į rungtynes? Ir kas išlaikytų tokį stadioną? Nesąmonė žodžiu.

Comment

Kadangi vadinsis "Lietuvos tūkstanmečio". tai Lietuva ir išlaikys
          When a man lies, he murders some part of the world

Comment

Jau kai ko nors Vilniui reikia tai niekas neziuri kokiom lesom statoma svarbu kad statoma ne vieno lito sitas stadionas is privaciu investitoriu negaus viska sukis savivaldybe ir kas svarbiausia VALSTYBE kuri kazkodel vieniem projektam (Kauno Arena) labai syksti pinigu o cia net neklausdama skirs virs 100 ml litu sitam statiniui kuris gal 5-10 kartu per metus bus naudojamas ir bus nuostolingas kad net per laukus bek.
            Bet kaip visada Lietuva yra tik Vilniui viskas kita Rusija ir neverta demesio

Comment

Parašė rat Rodyti pranešimą
              2. Kas bus su Žalgirio stadionu? Jei jis savo renovuos, ar naują statys, tai kas žais šeškų stadione? FC Vilnius? Hm...
              Manau, kad tai būtų optimaliausias variantas Vilniui.

3. Sakykime į tą tautinį stadioną kelsis Žalgiris, išeina vėl nebus normalaus futbolo stadiono.
              Prioritetas yra miestas ir jo poreikiai. Juolab, kad futbolą bus galima žaisti naujoje aikštėje. O tai nėra jau taip blogai. Savo mieste ir apie tai negaliu svajoti

Į tokius svarbius projektus nereikėtų žiūrėti remiantis tik savo asmeniniais pomėgiais ar įsitikinimais, iš to kylančiais interesais. Kai pažvelgsi į tai tinkamu kampu, tada daug ką suprasi. O tas „tinkamas kampas“ yra požiūris iš miesto poreikių pusės (ne veltui pradžioje pasisakymo paryškinau tą žodį, kurį paryškinau).

Ar išvis kas norės ten žaist?
              Futbolui jau nebereikia stadiono? Ar nenorėtumėt pakonkuruot su Kaunu dėl lengvosios atletikos Europos čempionatų bei tarptautinių futbolo varžybų?

Ir kas išlaikytų tokį stadioną?
              Jei Lietuvoje visą reikalingą sporto ir renginių infrastruktūrą statysim remdamiesi tik minėtos infrastruktūros rentabilumu, greičiausiai, tokia infrastruktūra pas mus išvis neegzistuos. Žinoma, yra sveiko proto ribos tam nerentabilumui, bet šiuo atveju, atsižvelgiant į tokios infrastruktūros poreikį, manau, jos nebus peržengtos
              Paskutinis taisė ; 2007.07.02, 15:27.
              Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Dar klausimai:
                1. Jei bus stadionas "nocijonalinis" kokių 10 000 vietų. Kokios futbolo komandos rungtynės jame vyktų?
                Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės varžybos. O taip pat ir kitų amžiaus grupių rinktinių tarptautinės varžybos.

Šiuo metu FC Vilnius žaidžia "Vėtros" stadione ir nepanašu, kad jiems tai būtų problema.

Sakykim, "Žalgiris" į naująjį stadioną kelsis tik kol pasistatys ar renovuos savo nuosavą stadioną. Beje, jau pasigirdo kalbų, kad "Žalgiris" gali išsikelti į Vingio parko stadioną.

Comment

Sunkiai seksis užpildyt 20 000 vietų. Be to, kaip suprantu jis nebus dengtas. O tai kaip atletika vyks žiemą? Kam kišt pinigus į stadioną, kuris bus mažai naudojamas ir retai rinksis 20 000 vienetų žmonių? Aš nesuprantu, prašau mane apšviest. Jau pradedu galvot, kad aš durnas

Comment

Kaip jau daug kas pastebejo, Nacionalinis stadionas skirtas ne tik futbolui. Ir 20tukst. zmoniu i A lygos rungtynes turbut dar ne greit rinksis. Siemens arena irgi ne vien krepsiniui skirta. Koncertai, ivairus kiti sporto renginiai, ta pati lengvoji atletika ir pan. Kazkada atsimenu koncertu organizatoriai skundesi, kad negali dideliu zvaigzdziu i Lietuva atvezti, nes nera kur jiems koncertuoti. Todel stadionas dar ir del to reikalingas. Kokia Madonna ar Red hot chilli peppers, ar ta pati Metallica be 50 000 ziurovu net neatvaziuotu cia. Vingio Parkas tokiems koncertams atseit irgi ne pakankamai tinkamas del saugumo ir kitu dalyku. Labai brangu uztikrint apsauga, prisiminkim Eltono Johno koncerta.
                    Tai va dar viena priezastis kam reikalingas dar stadionas.
                    O i nacionalines futbolo rinktines rungtynes tikrai rinksis zmones.
                    Mano blogas kaip aš pastačiau savo svajonių namą.

Comment

Šiek tiek radau info: čia

2. Šeškinės stadionas
                      Projekto tikslai: greta prekybos ir pramogų komplekso pastatyti 25 000 vietų nacionalinį stadioną, skirtą futbolui ir lengvajai atletikai, su komerciniu sporto centru.

Statybų etapas: planuojamas.

Geografinė padėtis: Lietuvos sostinė, 2,5 km nuo miesto centro ir 8 km nuo Tarptautinio Vilniaus oro uosto.

Investicijų aplinka: 15,4 ha teritorijoje įkurtas 109 000 kv. m prekybos ir pramogų centras „Akropolis“ yra didžiausias Baltijos šalyse. Nacionalinio stadiono teritorijoje neišplėtota infrastruktūra. 1990 m. čia pradėti statybos darbai. 1993 m. statinys užkonservuotas. 2006 m. sudaryta nacionalinio stadiono su treniruočių centru plėtros programa. 2007 m. bus parengtas techninis projektas, o 2008 m. – skelbiamas konkursas stadiono statyboms darbams atlikti ir eksploatuoti.

Juridinis statusas: Vilniaus miesto savivaldybės taryba panaudos teise.

Infrastruktūra: gretimoje prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ teritorijoje įrengti nauji inžineriniai tinklai, 2 000 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Užkonservuoto
                      stadiono teritorijoje išlikusi dalis seniau įrengtų lauko inžinerinių tinklų. Rekonstruotos gretimos Ozo, Ukmergės gatvės ir Geležinio Vilko gatvės dviejų lygių transporto mazgas.

Teritorijos pritaikymas: visuomeninės, komercinės, rekreacinės paskirties.

Teritorijos plotas: 22,9 ha.

Statybų galimybės: 5,1 ha.

Leidžiamas aukštis: stadiono pastatui – iki 30 m, likusiai teritorijai – iki 12 m.

Bendrasis pastatų plotas: stadiono – 24 237 kv. m, komercinio sporto centro – 24 480 kv. m.

Automobilių stovėjimo vietos: 2 000 vietų įrengta prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“, papildomai reikėtų įrengti dar 2 200 vietų.

Stadiono vietų skaičius: 25 000 vietų skirta sporto ir 37 000 vietų pramoginiams renginiams.

Investicijos: stadiono – 217 mln. litų (75 mln. eurų).

Projekto vykdytojai: Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Vilniaus miesto savivaldybė.

Projekto autorius: UAB „Viltekta“, archit. A. Nasvytis.

Projektavimo laikotarpis: techninis projektas bus parengtas 2007 m.

Statybų laikotarpis: nuo 2008 m. Pirmasis etapas (stadionas) bus užbaigtas 2009 m.
                      Asmuo ryšiams: Rūta Matonienė, Miesto plėtros departamentas, Vilniaus miesto savivaldybės administracija, Konstitucijos pr. 3, LT-09601 Vilnius, tel. + 370 5 211 2516, el. paštas ruta.matoniene@vilnius.lt, www.vilnius.lt.
                      Paskutinis taisė Irma; 2007.07.02, 17:48.
                      Miestai.net Fb

Comment

Futbolo stadionai paprastai yra futbolo klubu nuosavybe. Net ir pagal pacius optimistiskiausius scenarijus siuo metu nera prasmes statyti didesnius nei 5-8K vietu futbolo stadionus. Jei ivyktu stebuklas ir kuris nors is Lietuvos klubu patektu i Cempionu ar UEFA taures lygas, namu rungtynes zaistu nacionaliniame stadione.

Nacionalinis stadionas yra multifunkcinis municipalinis stadionas skirtas ivairioms reikmems - sporto varzyboms (tame tarpe ir futbolo), kulturiniams, visuomeniniams renginiams ir t.t. Kiek pamenu kalba ejo apie 25K vietu nacionalini stadiona, nezinau is kur cia atsirado 20K... Mano supratimu tokiai saliai kaip Lietuva ir daugiau nei puse milijonu gyventoju turinciam Vilniui reiketu apie 30K-40K vietu stadiono.

Siaip as nematau prasmes paskubomis statyti ta stadiona, nes su juo reikes gyventi ateinancius 50 metu... Uztenka jau klaidos padarytos su Siemens Arena.

Comment

Parašė sak76 Rodyti pranešimą
                          Futbolo stadionai paprastai yra futbolo klubu nuosavybe. Net ir pagal pacius optimistiskiausius scenarijus siuo metu nera prasmes statyti didesnius nei 5-8K vietu futbolo stadionus. Jei ivyktu stebuklas ir kuris nors is Lietuvos klubu patektu i Cempionu ar UEFA taures lygas, namu rungtynes zaistu nacionaliniame stadione.

Nacionalinis stadionas yra multifunkcinis municipalinis stadionas skirtas ivairioms reikmems - sporto varzyboms (tame tarpe ir futbolo), kulturiniams, visuomeniniams renginiams ir t.t. Kiek pamenu kalba ejo apie 25K vietu nacionalini stadiona, nezinau is kur cia atsirado 20K... Mano supratimu tokiai saliai kaip Lietuva ir daugiau nei puse milijonu gyventoju turinciam Vilniui reiketu apie 30K-40K vietu stadiono.

Siaip as nematau prasmes paskubomis statyti ta stadiona, nes su juo reikes gyventi ateinancius 50 metu... Uztenka jau klaidos padarytos su Siemens Arena.
                          Tu čia įdomiai pasisakiai

Tau neatrodo, kad tavo pranešimo pradžia prieštarauja pabaigai? Arba aš nesupratau, ką tu norėjai pasakyti.
                          Parašas :)

Comment

Pagrindine jo mintis tame, kad nacionalinis stadionas turi buti skirtas ne A lygos rungtynems, o visuomeniniams, kulturiniams renginiams ar nacionalinei rinktinei namu rungtynes zaisti. T.y. dideliems masiniams renginiams, kuriu nelabai daugiau yra kur organizuoti (Vingio parkas cia nesiskaito).
                            A lygai pilnai uztenktu tokiu stadionu, kaip vetros.

Comment

Įdomu, kiek per 8 mėnesius jame bus renginių? Ir įdomu į kokius masinius renginius rinksis po 25 štukeles sielų. Man tai nesąmonė kažkodėl atrodo iš to bliūdo.

Comment

kadangi nera tokios vietos, kur organizuoti masinius renginius, i kuriuos po "25 stukelas sielu" rinktusi, todel ju ir nera. Kaip jau minejau konertu organizatoriai skundziasi, kad negali atvezti super zvaigzdziu del tos pacios priezasties. Atsiradus vietai, kur tokie renginiai gales buti rengiami ir renginiu padauges. O musu zmonems renginiu tikrai reikia, kaskart kai kazkoks geresnis koncertas, sales pilnos buna. As manau, kad renginiu grafikas stadione butu panasiai kaip dabar Siemens arenoje, kur per menesi priklausomai nuo sezono butu po 4-8 renginius.

Comment

Sunkiai seksis užpildyt 20 000 vietų. Be to, kaip suprantu jis nebus dengtas. O tai kaip atletika vyks žiemą? Kam kišt pinigus į stadioną, kuris bus mažai naudojamas ir retai rinksis 20 000 vienetų žmonių? Aš nesuprantu, prašau mane apšviest. Jau pradedu galvot, kad aš durnas
                                  wahaha rat > ...nu kaip pirštu į akį !!! lengvoji atletika, žiemą ir nevyksta stadione...denk tu jį kiek nori
                                  beto, vis dar niekaip nesuprantu kai kurių jūsų riboto mąstymo,kad stadionas su takais jau blogas stadionas. Tuo labiau, kad aiškiai sakoma, rašoma, jog tai nacionalinis stadionas. Visam pasauly nacionaliniai, olimpiniai stadionai tam ir skirti, kad atliktų daug funkcijų. Kodėl Pasaulio futbolo čempionatas gali vykti stadione su "prakeiktaisiais" bėgimo takais,o lietuviam jie taip jau labai maišo??? Nesam mes tiek turtingi, kad galėtume statyti kiekvienai sporto šakai po atskirą aukščiausios kokybės stadioną. Gal kada ir ateis laikas kada kiekvienas klubas turės po savo stadioną, bur nesimaišys tie takai...o kol kas pasistatykim bent jau tai ką turi visas likęs pasaulis - universalų stadioną, kuris patenkintų visus sportinius poreikius

Comment

Vyriausybė pritarė Nacionalinio stadiono Vilniuje statybai

http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=13690640

Čia kam buvo kilę neaiškumų dėl prioritetų

Planuojama, kad Nacionalinis stadionas bus naudojamas ne tik sporto, bet ir šventiniams renginiams.
                                    Mano galerija Flickr'yje

Comment

Ir kiek milijonų "atsegs"?
                                      When a man lies, he murders some part of the world

Comment

Pagal aukščiau nurodytą info /\

Investicijos: stadiono – 217 mln. litų (75 mln. eurų).
                                        Ar suma dar koreguosis - neaišku
                                        Miestai.net Fb

Comment

Parašė chmekas Rodyti pranešimą

2007.03.27

Kaip teigiama Vyriausybės pranešime spaudai, statybų koordinatoriumi paskirtas Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslaną.
                                          Čia buvo paskutinis rimtesnis pranešimas apie stadioną. Ir ką šitas paskirtas pilietis nuveikė, kad dabar vėl sudarinėjama neaiškios paskirties komisija?

Laikas pradėti statybas jau praėjo. Aš esu beveik tikras, kad stadiono nebus iki 2009 vidurio, nes šiai komisijai pavesta sudarinėti planą, grafiką, kas buvo pavesta ir prieš tris mėnesius ir tikriausiai tas pats buvo pavesta kitai komisijai dar anksčiau. Kai ši komisija baigs darbą bus sudaroma dar viena.

Tokį apsileidimą galima paaiškinti tik viena. Nėra asmeninio intereso. Nekvepia šlamančiais.

Comment

Working...
                                          X