Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nacionalinis stadionas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Visdarlietus Rodyti pranešimą
    Įtariu daugiau 8000 nesusirinks net su ispanais, nes ateiti žiūrėti rungtynių kur tavo šalies rinktinė pažeminama praleisdama daugiau įvarčių nei patys sugeba pereiti aikštės vidurį su kamuoliu, tai reikia būti išskirtiniu mazochistu arba vatnyku.
    Man tie trolinimai apie nesurinkimus, prisiminus rungtynes prieš Portugaliją, visada atrodo vaikiški arba atlikti į rungtynes nevaikštančių asmenų.

Comment

O kaip koncertų organizavimas stadione?

Comment

O kaip jums idėja jeigu stadiono sklypą parduoti (turėtų solidi suma gautis) verslui leidžiant statyti gyvenamuosius namus, komerciją, turbūt darželio ir mokyklos reikėtų,

Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	712
Size:	123,3 kB
ID:	2180880

o stadioną statyti kažkur maždaug tokiose vietose ir panaudoti gautus už sklypo pardavimą pinigus? (Nematavau ar visur jis tilptų - tikslas pailiustruoti mintį):

1.

Name:	Capture2.JPG
Views:	711
Size:	152,3 kB
ID:	2180881

2.

Name:	Capture3.JPG
Views:	712
Size:	208,8 kB
ID:	2180882

3.

Name:	Capture4.JPG
Views:	711
Size:	203,5 kB
ID:	2180883

4.

Name:	Capture5.JPG
Views:	708
Size:	135,2 kB
ID:	2180884

Comment

Parašė spekas Rodyti pranešimą
          O kaip jums idėja jeigu stadiono sklypą parduoti (turėtų solidi suma gautis) verslui leidžiant statyti gyvenamuosius namus, komerciją, turbūt darželio ir mokyklos reikėtų,
          Aš ne taip seniai siūliau statyti stadioną Paneriuose. Ir toliau laikausi nuomonės kad tai būtų geriausia vieta Nacionaliniui stadionui.
          1. Jis būtų lengvai pasiekiamas visai Lietuvai, tiek automobiliais, tiek VT/traukiniais.
          2. Skatintų keleivinių traukinių naudojimąsi (didėtų traukinių dažnis).
          3. Toks stadionas galėtų būti visų Baltijos šalių pagrindiniu stadionu, kai į rungtynes ar koncertą gali atvykti be nakvynės, arba su trumpa nakvyne.
          4. Stadionas būtų impulsas Panerių rajono atgimimui.

Tiktų ir tamstos 1, 2 ir 3 variantai, nes prie bėgių, galima įrengti stotelę.

Comment

Stadionas gali būti ir ten, kur dabar planuojamas, bet kartu su realiu multifunkcinės paskirties kompleksu t.y. gyvenamaisiais ir komerciniais pastatais, o ne sporto statinių parku ir visiškai nereikalingomis nesąmonėmis kaip "sporto muziejus".

Comment

Pats sau atsakyk ar norėtum žaisti futbolą: 1) ant Mamutų parko žalios kalvos ar 2) po Tūkstantmečio g. tiltų/vidukų transportine sistema?

Svarbus aspektas, kad stadionas turėtų būti statomas į ilgį maždaug pietų-šiaurės kryptimis, dėl saulės padėties (krentančių šašėlių / akių spiginimo ryte ir vakare), todėl variantas šalia Tūkstantmečio g. jau netinka. Šalia bėgių netilptų, o ant bėgių nieks nestatys. Žirnių g. turėtų tilpti, bet būtų prie pat gatvės, kas mažiau malonu / labiau užteršta, visgi tarptautinis fūrų kelias.

Iš esmės tiktų tik Oslo g. šiltnamių teritorija, bet Pilaitės pr. geriau, jei už tuos pinigus dar išeitų tramvajų padaryt, kur palanku jį nutiest.
              ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

Comment

Mano nuomone, labai geras pavyzdys yra Kauno Žalgirio arena.
                Daug kas pyko, daug kas rėkė kad tai bloga vieta, bus problemų su susisiekimu, tokia arena turi būti miesto pakraštį, tokia arena negali būti pačiame centre ir t.t.
                Ką matome dabar? Taip kamščių renginių metu tikrai būna. Ar tai tragedija? Manau kad ne.
                Bet ką mes turime prieš ir po renginių..? Gyvą miestą, žmones, kurie po renginių eina į barus į miestą ir t.t.
                Jei penktadienį Žalgirio arenoj Žalgirio varžybos - nuo pietų mieste jau jaučiasi judesys, kavinės pildosi ir t.t.

Aš noriu pasakyti, kad ir Vilniaus stadionas (koks jis be būtų) neturėtų būti už miesto ar miesto pakraščiuose.

Comment

Tie kas norit sukišti šitą kompleksą (o tai yra būtent kompleksas, ne tik futbolo stadionas) kažkur į miesto pakraštį prie aplinkkelio, biškį gal pagalvokit apie tai, kad tai yra nuolat naudojamas objektas į kurį kiekvieną dieną važiuotų tūkstančiai ne tik futbolą lankančių, bet ir kitų sporto šakų vaikų ir mėgėjų. O dar biškį apsižvalgykit aplinkui ir supraskit, kad ne kokioj Vokietijoj, Olandijoj ar Danijoj esat, kur stadionai gali gerai funkcionuoti miesto pakraščiuose dėl puikaus VT susisiekimo, o Vilniuje, kur VT yra apgailėtinas as it gets.

Comment

Jei jau ieškome alternatyvios vietos stadionui, tai turiu ir aš pasiūlymą

Comment

Parašė dziugas99 Rodyti pranešimą
                      Jei jau ieškome alternatyvios vietos stadionui, tai turiu ir aš pasiūlymą
                      Ten jis jau netilps (100X150m).

Tilptų pievoje/parke priešais Siemens areną.
                      Paskutinis taisė Sula; Vakar, 10:49.

Comment

Parašė iPhone Rodyti pranešimą
                        Mano nuomone, labai geras pavyzdys yra Kauno Žalgirio arena.
                        Daug kas pyko, daug kas rėkė kad tai bloga vieta, bus problemų su susisiekimu, tokia arena turi būti miesto pakraštį, tokia arena negali būti pačiame centre ir t.t.
                        Ką matome dabar? Taip kamščių renginių metu tikrai būna. Ar tai tragedija? Manau kad ne.
                        Bet ką mes turime prieš ir po renginių..? Gyvą miestą, žmones, kurie po renginių eina į barus į miestą ir t.t.
                        Jei penktadienį Žalgirio arenoj Žalgirio varžybos - nuo pietų mieste jau jaučiasi judesys, kavinės pildosi ir t.t.

Aš noriu pasakyti, kad ir Vilniaus stadionas (koks jis be būtų) neturėtų būti už miesto ar miesto pakraščiuose.
                        Todėl stadionas liepkalnyje šalia senamiesčio, geležinkelio stoties ir miesto VT hub'o žymiai geresnis variantas miestui nei parkofkių kompleksas šeškinėje.
                        Flickr

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Ten jis jau netilps (100X150m).

Tilptų pievoje/parke priešais Siemens areną.
                          Truputį paslinkus įvažiavimą į daugiabučius labai gražiai tilptų. Būtų skundų iš aplinkinių pastatų dėl sumažėjusios insoliacijos, na bet čia tegul jau Hanneris aiškinasi kodėl pastatė nelegalius statinius vietoje stadiono

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Todėl stadionas liepkalnyje šalia senamiesčio, geležinkelio stoties ir miesto VT hub'o žymiai geresnis variantas miestui nei parkofkių kompleksas šeškinėje.
                            Tikrai nežinau kuri vieta yra geresnė.
                            Mano siūlymas tiesiog atkreipt dėmesį ne tik į viešajį transportą, bet ir barus, kavines kur žmonės tiek prieš tiek po renginių galėtų leisti laiką šalia, niekur toli nevažiuojant. Idealu paėjus šiek tiek pėsčiomis.

Comment

Parašė ttttt Rodyti pranešimą
                              Tie kas norit sukišti šitą kompleksą (o tai yra būtent kompleksas, ne tik futbolo stadionas) kažkur į miesto pakraštį prie aplinkkelio, biškį gal pagalvokit apie tai, kad tai yra nuolat naudojamas objektas į kurį kiekvieną dieną važiuotų tūkstančiai ne tik futbolą lankančių, bet ir kitų sporto šakų vaikų ir mėgėjų. O dar biškį apsižvalgykit aplinkui ir supraskit, kad ne kokioj Vokietijoj, Olandijoj ar Danijoj esat, kur stadionai gali gerai funkcionuoti miesto pakraščiuose dėl puikaus VT susisiekimo, o Vilniuje, kur VT yra apgailėtinas as it gets.
                              Kiekvieno miesto gyventojai protestavo prieš stadiono iškėlimą už miesto. Va pastate Miunchene Alianz arena 10 km nuo centro, tai ir boikotų buvo ir protestų ir dabar kitų klubų sirgaliai pašiepia, kad stadionas yra prie viaduko už miesto, kur kaip žinia susiekimas VT geresnis. Niekam iš miesto gyventojų ar svečių stadionas užmiestyje negeriau. Geriau gal kokiems kaimiečiams, kurie visur varinėja su savo auto.
                              Aš neliūdnas - aš blaivus

Comment

Prisidedu

Name:	Screenshot_20250203_123852_Maps.jpg
Views:	695
Size:	271,0 kB
ID:	2181011

Comment

Naujoji Vilnia.jpg
                                  Parašė B.S. Rodyti pranešimą
                                  Aš ne taip seniai siūliau statyti stadioną Paneriuose. Ir toliau laikausi nuomonės kad tai būtų geriausia vieta Nacionaliniui stadionui.
                                  1. Jis būtų lengvai pasiekiamas visai Lietuvai, tiek automobiliais, tiek VT/traukiniais.
                                  2. Skatintų keleivinių traukinių naudojimąsi (didėtų traukinių dažnis).
                                  3. Toks stadionas galėtų būti visų Baltijos šalių pagrindiniu stadionu, kai į rungtynes ar koncertą gali atvykti be nakvynės, arba su trumpa nakvyne.
                                  4. Stadionas būtų impulsas Panerių rajono atgimimui.

Tiktų ir tamstos 1, 2 ir 3 variantai, nes prie bėgių, galima įrengti stotelę.
                                  Pritariu, visi šie punktai tiktų ir Naujajai Vilniai - geležinkelis greta, vieta stadionui yra, vieta net viešbučiui yra, išjudintų ir visą rajoną. Kelias iš traukinių stoties (žalia spalva) ir autobusų stotelės kur stoja 5 autobusai (geltona spalva) yra vos keli šimtai metrų.

Click image for larger version  Name:	Naujoji Vilnia.jpg Views:	56 Size:	180,4 kB ID:	2181125
                                  Paskutinis taisė Ciurlionis; Vakar, 21:30.
                                  Aviate, navigate, communicate

Comment

Atsiimu savo paskutinį pranešimą, Mindaugas Pakalnis šią temą jau uždaręs:

Idėją statyti futbolo stadioną sostinės Naujosios Vilnios rajone Vilniaus miesto vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis vadina visiška nesąmone. Tai, jo teigimu, būtų nelogiškas sprendimas ir apkrautų sostinės eismo sistemą.
                                    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/m/id/verslas/nt..._medium=copied

Bet luktelkit, Pakalniui taip ir nepavyko stadiono pastatyti, toje vietoje, kuri visiškai neparalyžuotų eismo.
                                    Paskutinis taisė Ciurlionis; Šiandien, 08:01.
                                    Aviate, navigate, communicate

Comment

Galit man priminti, kodėl čia 5248798621 kartą iškilo klausimas apie lokaciją? Ar čia tiesiog nėra kur fantazijos dėti?
                                      Aš neliūdnas - aš blaivus

Comment

Virš nacionalinio stadiono - vis tamsesni debesys: projektavimo įmonė su milijoninių ieškiniu kreipėsi į teismą.
                                        Detalus straipsnis Delfi.lt
                                        Yra ir daugiau skolų.

Comment

Parašė geriantis Rodyti pranešimą
                                          Galit man priminti, kodėl čia 5248798621 kartą iškilo klausimas apie lokaciją? Ar čia tiesiog nėra kur fantazijos dėti?
                                          Primenu: jei lokacija būtų be priekaištų, tokių klausimų ir fantazijų natūraliai niekam neiškiltų.

Comment

Working...
                                          X