Gal geriau viską išlyginti, žolyte užsėti, porą vartų įsmeigti kur ne kur, suoliukų pristatyti. Dar kokią vietelę food truck'ams prisiparkuoti įrengti. Būtų didelė nuostabi visų miestiečių mėgstama erdvė. Kaip prie Baltojo tilto. Va! Žiauriai gerai.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Nacionalinis stadionas
Collapse
X
-
Parašė spekas Rodyti pranešimąManau, variantas buvo paimti 50 mln iš 2023 m VMS biudžete likusių nepanaudotų 72 mln ir tiesiog pastatyti vieną stadioną - be jokių prielipų.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Vainiuxas789 Rodyti pranešimąAtvežtos kažkokios elektros skydinės į stadiono teritoriją, gal jau preliminariai žino EK išvadą ir ruošiasi statybų atnaujinimui?
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąJau ne vieną ir ne du kartus tamstai buvo aiškinta, kad jokių "nepanaudotų" pinigų nėra. Kiek galima tą patį per tą patį?
Comment
-
Parašė Agas Rodyti pranešimą
Atiduoti???
PS.
Man pradeda susidaryti įspūdis, kad šiame forume yra nemokančių arba nenorinčių diskuoti, su perdėtu emocionalumu žmonių, kurie labiau suinteresuoti kabinėjimusi, puolimais, iškraipymais ir panašiai, o ne diskutavimu. Įrodykit, kad taip nėra.
Peace, kaip sako anglai.Paskutinis taisė spekas; 2024.11.01, 19:59.
Comment
-
Parašė spekas Rodyti pranešimą
Kaip patogu iškraipyti mano žodžius, pritraukti sau, paversti vos ne į strawman ir tada užsipulti. Aišku, kad ne dovanoti ar chaliavai kaip nors atiduoti, o paskirti, rasti sprendimą ir panašiai. Mintis buvo tokia, kad stadionas pvz finansuojamas iš VMS biudžeto, o likusi teritorija vystoma verslo pinigais. Tik viena iš idėjų - jų, be abejo, gali būti ir kitokių. Ir jei diskusijoje pamatome, kad yra geresnių variantų nei mano - aš iš karto atsisakau savo idėjos ir palaikau geresnę.
Net ir po patikslinimo, man nėra aiškus pačio siūlymas. Ką konkrečiai reiškia "likusi teritorija vystoma verslo pinigais". Kaip tokį veikiantį modelį įsivaizduojate? Kokia konkrečiai nauda iš to miestui?
Comment
-
Parašė spekas Rodyti pranešimąTikrai? Gal galima nors vieną pvz duoti kur tie pinigai panaudoti? Iš karto spėju - asfalto jūroms? Bet duokite nors vieną pavyzdį.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė spekas Rodyti pranešimą
Tikrai? Gal galima nors vieną pvz duoti kur tie pinigai panaudoti? Iš karto spėju - asfalto jūroms? Bet duokite nors vieną pavyzdį.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Agas Rodyti pranešimą
Tai ir reikia rašyti "parduoti", nes "atiduoti" yra visai kita reikšmė ir nėra čia ką plačiau apie tai diskutuoti.
Net ir po patikslinimo, man nėra aiškus pačio siūlymas. Ką konkrečiai reiškia "likusi teritorija vystoma verslo pinigais". Kaip tokį veikiantį modelį įsivaizduojate? Kokia konkrečiai nauda iš to miestui?
Tiesą sakant dvejoju toliau vystyti mintį, nes reikėtų labiau pasigilinti. Mano pirminė mintis buvo, kad galbūt matant kas vyksta metai iš metų su stadiono (ir paskui jau ir kompekso) vystymu, galbūt vertėtų pagalvoti stadioną imtis finansuoti galbūt vien iš savivaldybės biudžeto, nes tokiu būdu būtų tik vienas finansuotojas ir tai galbūt padėtų išvengti visokių sabotažų kuomet įsivelia visokie papildomi elementai ir prasideda visokios schemos ir panašiai. O kitus objektus leisti vystyti verslui, investuotojams ir panašiai, galbūt savivaldybei suformuojant užduotį, kad tai turi būti mišrios paskirties kompleksas: ir sportas, ir švietimas, ir gyvenamoji paskirtis ir dar kas. Tokiu būdu ir miestas būtų vystomas pagal gerąsias urbanizacijos praktikas, ir visgi atsirastų bent stadionas, susikurtų papildomas pajamų šaltinis į miesto biudžetą ir tt.. Tuo pačiu kai jau būtų numatoma vystyti tokį didelį (ir matomai net didesnės apimties projektą nei dabar visas kompleksas), galbūt tada būtų galima išsiderėti kad investuototjas / verslas prafinansuotų ir Ozo sankryžos pavertimą į du lygius. Bet labai gali būti kad mano toks variantas turi spragų ir ne vieną tad nenoriu daugiau vystyti šios idėjos. Tik norėjau pasidalinti mintimis tikėdamasis, kad galbūt mano ir ydingos mintys bus katalizatorius tolimesniam galimų sprendimų vystymui.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąPer tiek laiko apskritai buvo galima parengti naują normalų projektą su normaliu statytoju (kad ir tuo pačiu Hanner) ir pradėti jį įgyvendinti, o ne toliau tąsytis su šita nesąmone, kurią kažkodėl taip desperatiškai bando prastumti Benkunsko+Bužinsko administracijaAviate, navigate, communicate
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
Nejuokauk, o kaip visi susitarimai, nuplauks? Galvok ką šneki, čia ne Matijošaičio autoritarinis valdymas čia demokratinis liberalizmas."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
- 3 patinka
Comment
-
Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
buvo stadiono projekta galima atskirt ir test pavedus Avuliui . Panaudojant ir pagamintas sijas ir visa kita. Siaip pravalas ir net es nenori kistis i sita korupcine skyle.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė sleader Rodyti pranešimąO jeigu apskritai statyti stadioną rangos principu, tai reikėtų pirma jį susiprojektuoti. Nes priminsiu, kad visas parengtas projektas yra koncesininko ir savivaldybė jo neturi, bei neturi jokių teisių į jį.
Comment
-
Parašė sleader Rodyti pranešimą
Manau matoma akivaizdi rizika, kad dalyvių nebus, todėl iš naujo reikalas ir nesukamas.
♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Čia ir problema, kad koncesininkas nori milijonų, bet dalies komplekso objektų net nėra projektų, jau nekalbant apie jų abejotiną naudą. Todėl geriausias sprendimas atskirai skelbti projektą stadionui, o likusią teritoriją paversti multifunkcine, kas leistų savivaldybei patį stadioną finansuoti.
O koncesininkas vykdo užsakovo užduotį. Jeigu užsakovas prašo N objektų, tai koncesininkas juos ir pasiūlo, nes tokios pirkimo sąlygos. Jeigu užsakovas nutrauks dabartinę sutartį su visomis iš to išplaukiančiomis netesybomis ir kt., tai galės paskelbti kitą konkursą statyti kad ir kosmodromą toje vietoje.
Parašė dondc Rodyti pranešimą
Ha, o teisiškai įmanomas variantas "tęsti" pradėto sovietinio 1989 m. stadijono projektą-statybas? "Nežymiai" pakoregavus sprendinius, kaip pvz. nuolat pigina ir visiškai kitaip pastato tuos pačius dvirtakius, pvz. Narbuto viadukas net nepanašus į patvirtintą PP. "Pratęstų" statybos lediimą, jei to reikia ir Iš esmės gautųsi, kad galėtų statyti visiškai ką nori be jokių konkursų.
Be konkursų viešajame sektoriuje negalima nieko. Pamirškite tą formuluotę "be jokių konkursų". Konkursų reikėtų ir projektavimui, ir rangos darbams, ir ekspertizėms, ir t.t. Pagrindinis dalykas, tai yra egzistuojanti sutartis, kurios negali nutraukti kada panorėjas ir nieko nemokėdamas.
- 7 patinka
Comment
-
Tai, man atrodo, viskas tvarkoje - apsiriboti tik stadiono statymu, paskelbti konkursą ir pirmyn. Ar ne?
O likusioje teritorijoje suplanuoti žymiai geriau integruotą ir urbanistiškai darnesnį užstatymą, kuriame būtų ir gyvenamoji paskirtis, ir vystyti atskirai nuo stadiono?Paskutinis taisė digital; 2024.11.16, 14:19.
Comment
Comment