Kaip ir sakiau, antras spekas , bet gaila, kad tokie paprastai nesupranta....
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Nacionalinis stadionas
Collapse
X
-
Parašė B.S. Rodyti pranešimą
Tai gal tamsta apsispręsk? Pirma rašai jog alus ar saldainiai niekaip nesusiję su megaprojektu. O kelioms pastraipomis žemiau rašai jog kai stogas griūna neperki nei saldainių, nei alaus.
Parašė B.S. Rodyti pranešimąTad pirmyn! Kastuvą į rankas, ir eik "gesinti stogo." Bepigu čia malti liežuviu ir kitus vadinti marozais. Tamsta yra lygiai toks pats marozas kuris dalina kitų pinigus tau rūpimai infrastruktūrai. Aš pavyzdžiui norėčiau kad tokie pseudopatrijotai savo alaus ir saldainių pinigus, pinigus kurie nėra skirti pirmo būtinumo prekėms, persiųstų valstybei, dronų, tankų ir bunkerių finansavimui. Ir pinigų būtų surinkta gerokai daugiau nei iš vargano stadiono po 10-15 milijonų per metus. Iš stadiono gausi/sutaupysi tik pusantro tanko per metus. Iš alkoholio ir saldainių išeis kelios dešimtys.
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimąNa, viskas vėl susiveda ad hominem, kaip ir tikėjausi. Bet jeigu jau prakalbome apie mane, tai aš kiekvieną mėnesį gesinu tą stogą pervesdamas Ukrainai pinigų ir pakankamai rimtom sumom. Specialiai neskaičiavau, bet per visą karą jai pervedžiau sumoje gal kokius 7-8 tūkst eur. Ir čia nekalbant apie tai kad aš ir prie Lietuvos gynybos dar papildomai prisidedu. Bet į tai gilintis nenoriu, nes kaip jau kalbėjau, tai ad hominem, t.y. demagogijos forma. Gaila kad "laisvo oro direktorius" nuo 2004-tų to vis dar nesuprato.Aš neliūdnas - aš blaivus
- 7 patinka
Comment
-
Maalinauskas
Įdomiai jūs čia išvartėt. Futbolo fanus jūs pirmas pavadinot marozais, bet va atgal gauti grąžos tai jau ad hominem ataka prieš jus.
Sveikinu jūsų paramą Ukrainai, bet stadionas čia ne prie ko. Kai ginybai yra išleidžiama 2000+ milijonų per metus, tai 10 milijonų per metus stadionui šitame kontekste yra juokinga suma. Mano moralas buvo toks, kad neverta atsisakyti visų mažų gyvenimo malonumų, kaip alus ir saldainiai, stadionas, pramogos, nes po to nebus dėl ko kovoti. Ir užteks spardyti stadioną kaip atpirkimo ožį, lyg jo nestatymas išspręs nors vieną problemą.
- 8 patinka
Comment
-
Parašė B.S. Rodyti pranešimąMaalinauskas
Įdomiai jūs čia išvartėt. Futbolo fanus jūs pirmas pavadinot marozais, bet va atgal gauti grąžos tai jau ad hominem ataka prieš jus.
Sveikinu jūsų paramą Ukrainai, bet stadionas čia ne prie ko. Kai ginybai yra išleidžiama 2000+ milijonų per metus, tai 10 milijonų per metus stadionui šitame kontekste yra juokinga suma. Mano moralas buvo toks, kad neverta atsisakyti visų mažų gyvenimo malonumų, kaip alus ir saldainiai, stadionas, pramogos, nes po to nebus dėl ko kovoti. Ir užteks spardyti stadioną kaip atpirkimo ožį, lyg jo nestatymas išspręs nors vieną problemą.
Duonos ir žaidimų norisi, nesvarbu, kad ir kokia kareiviška košė skalsi.Paskutinis taisė Sklansky; 2024.05.10, 11:13.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė B.S. Rodyti pranešimąMaalinauskas
Parašė geriantis Rodyti pranešimą
Tai žinok, kad šitame forume po šita tema yra jau tiek ašarų išlieta, kad būtų galima pilną griovį palei sieną užpildyti. Verkė mokytojai, verkė medikai, verkė vaikai, verkė pencininkai, dabar verkia apkasų kasėjai. Tai va ką noriu pasakyti - stadiono nėra, bet ar tiem verkėjams pasidarė gyventi geriau? Nemanau. Tiesiog Lietuvoje yra didelė verkėjų kasta, kai kurie net profesionalai.
Parašė geriantis Rodyti pranešimąGaliu lažintis iš ko nori, kad jeigu nebus stadiono, tai tie pinigai tikrai bus gražiai pravalgyti ir nebus nukreipti nei į slėptuves, nei į apkasus.
Parašė geriantis Rodyti pranešimą
Taip kad Malinauskai negadink čia kilobaitų ir nebarškink klaviatūros, ne čia reikia apkasų ieškoti. Oi ne čia.Paskutinis taisė Maalinauskas; 2024.05.10, 11:50.
Comment
-
Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
Labai teisinga mintis, jog normalus gyvenimas turi išlikti ir ginkluojantis. Tą puikiai supranta ir ukrainiečiai, vedantys futbolo čempionatą ir karo metu.
Duonos ir žaidimų norisi, nesvarbu, kad ir kokia kareiviška košė skalsi.
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimąĮdomu būtų sužinoti statistiką, kiek bendrai procentaliai vilniečių iš viso vaikšto į panašius sporto renginius, nes pvz mano aplinkoje tokių nėra nei vieno. Nereprezantyvu, suprantu, dėl to ir norėčiau kažkokios objektyvios statistikos.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Agas Rodyti pranešimą
Tai kad nėra kur vaikščioti - stadionas dar nepastatytas. Čia tas pats, kai EksValdas sako, jog tramvajaus neverta statyti, nes nėra pakankamo žmonių srauto besinaudojančiu viešuoju...
- 2 patinka
Comment
-
Nu super vertinimas ir skaičiavimas. Sako "yra stadionas Kaune". Tai man iš Vilniaus į renginį Kauno stadione, nuvažiuoti su viešuoju transportu reikėtų 3+ val., dar apie 3 val. grįžti atgal. Kai Vilniuje tam užtektų po ~1 val. prieš ir po. Ar čia adekvatu išvis kalbėti apie tokius palyginimus?
- 2 patinka
Comment
-
Overall, nematau daugiau prasmės diskutuoti, nes viską ką norėjau pasakyti jau išsakiau. Kitą nuomonę pripažįstu kaip galimą, bet lieku prie savosios - man stadionas yra per brangus (ir aktualus tik mažam gyventojų skaičiui) žaisliukas, dėl ko tas lėšas būtų geriau panaudoti gynybai. Nebent kažkas išsakytų tikrai svarų argumentą, nes kol kas išgirdau tik štai ką:
- "stadiono statyba yra smulkios išlaidos, kaip vaikui nupirkt saldainių" - ne, nesmulkios.
- "kiek tu pats prisidėjai" - ad hominem, bet ir į tai atsakiau.
- "tie pinigai bet kokiu atveju būtų pravalgyti" - nebūtinai. Ir šiaip, tai neteisinga argumentacija, su ja galima pateisinti bet kokį išlaidavimą.
- "kiek šiame forume jau buvo ašarų išleita" - forumas ir yra (forgive me for stating the obvious), kad diskutuoti. Kitaip reikia jį iš viso uždaryti.
- "futbolo fanatus išvadinai marozais" - man, kaip neseniai žiūrėjusiam apie juos dokumentinį filmą, liko būtent toks įspūdis. Jei jis neteisingas ir kažką įžeidžiau, tai atsiprašau, tikrai nenorėjau.
- "normalus gyvenimas turi išlikti ir ginkluojantis" - IMHO normalus gyvenimas man buvo 30 metų iki stadiono. Visa kita perteklius; Beje, ukrainiečius daug kas dabar kritikuoja, kad jie perdėtai išlaidauja karo metu.
- "tu kaip antras spekas" - čia iš viso be komentarų.
Ties tuo iš diskusijos pasitraukiu, ačiū visiems už dalyvavimą.
- 2 patinka
Comment
-
Stadionas yra objektas, kuris leidžia organizuoti įvairias veiklas. Jei veiklos susijusios su stadionu nėra kažkam asmeniškai aktualios, tai nereiškia, kad nėra gaunama netiesioginė nauda, nes: didelis renginys (stadione) pritraukia daug žmonių, o tai reiškia generuoja pridėtinę vertę, pajamas, mokesčius, kas netiesiogiai teigiamai įtakoja Lietuvos respublikos piliečius, o šiuo atveju ypač vilniečius. Taigi, "MAN" reikia naudoti atsargiai.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimąOverall, nematau daugiau prasmės diskutuoti, nes viską ką norėjau pasakyti jau išsakiau. Kitą nuomonę pripažįstu kaip galimą, bet lieku prie savosios - man stadionas yra per brangus (ir aktualus tik mažam gyventojų skaičiui) žaisliukas, dėl ko tas lėšas būtų geriau panaudoti gynybai. Nebent kažkas išsakytų tikrai svarų argumentą, nes kol kas išgirdau tik štai ką:
- "stadiono statyba yra smulkios išlaidos, kaip vaikui nupirkt saldainių" - ne, nesmulkios.
- "kiek tu pats prisidėjai" - ad hominem, bet ir į tai atsakiau.
- "tie pinigai bet kokiu atveju būtų pravalgyti" - nebūtinai. Ir šiaip, tai neteisinga argumentacija, su ja galima pateisinti bet kokį išlaidavimą.
- "kiek šiame forume jau buvo ašarų išleita" - forumas ir yra (forgive me for stating the obvious), kad diskutuoti. Kitaip reikia jį iš viso uždaryti.
- "futbolo fanatus išvadinai marozais" - man, kaip neseniai žiūrėjusiam apie juos dokumentinį filmą, liko būtent toks įspūdis. Jei jis neteisingas ir kažką įžeidžiau, tai atsiprašau, tikrai nenorėjau.
- "normalus gyvenimas turi išlikti ir ginkluojantis" - IMHO normalus gyvenimas man buvo 30 metų iki stadiono. Visa kita perteklius; Beje, ukrainiečius daug kas dabar kritikuoja, kad jie perdėtai išlaidauja karo metu.
- "tu kaip antras spekas" - čia iš viso be komentarų.
Ties tuo iš diskusijos pasitraukiu, ačiū visiems už dalyvavimą.Aš neliūdnas - aš blaivus
- 6 patinka
Comment
-
Parašė sleader Rodyti pranešimąNu super vertinimas ir skaičiavimas. Sako "yra stadionas Kaune". Tai man iš Vilniaus į renginį Kauno stadione, nuvažiuoti su viešuoju transportu reikėtų 3+ val., dar apie 3 val. grįžti atgal. Kai Vilniuje tam užtektų po ~1 val. prieš ir po. Ar čia adekvatu išvis kalbėti apie tokius palyginimus?
O jei rimtai - aš nesakau kad stadionas kažkam nebūtų patogu, aš tik sakau kad jis yra per brangus malonumas dėl tų kelių procentų žmonių, kurie juo naudosis.
Parašė Kitas Rodyti pranešimąStadionas yra objektas, kuris leidžia organizuoti įvairias veiklas. Jei veiklos susijusios su stadionu nėra kažkam asmeniškai aktualios, tai nereiškia, kad nėra gaunama netiesioginė nauda, nes: didelis renginys (stadione) pritraukia daug žmonių, o tai reiškia generuoja pridėtinę vertę, pajamas, mokesčius, kas netiesiogiai teigiamai įtakoja Lietuvos respublikos piliečius, o šiuo atveju ypač vilniečius. Taigi, "MAN" reikia naudoti atsargiai.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė sleader Rodyti pranešimąNu super vertinimas ir skaičiavimas. Sako "yra stadionas Kaune". Tai man iš Vilniaus į renginį Kauno stadione, nuvažiuoti su viešuoju transportu reikėtų 3+ val., dar apie 3 val. grįžti atgal. Kai Vilniuje tam užtektų po ~1 val. prieš ir po. Ar čia adekvatu išvis kalbėti apie tokius palyginimus?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Didesnioji dalis LT gali mėtyt tokius argumentus kodėl Kauno stadionas tinkamesnis renginiams. Ir priminsiu, kad nacionalinis stadionas ne tik iš Vilniaus pinigų statomas.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
priminsiu didesnė Lietuvos dalys yra dotuojama Vilniaus sąskaita. ir man kaip Vilniečiui tų mirusių kaimų ir bažnytkaimių išlaikymas labiau skauda.
Comment
-
Parašė Visdarlietus Rodyti pranešimą
Sovietai irgi sakė, kad Lietuva yra išlaikytinė didžiosios rusijos...
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąKaip ir sakiau, antras spekas , bet gaila, kad tokie paprastai nesupranta....
Iš kitos pusės - nesvarbu. Aš kaip ir baigiu šią diskusiją.Paskutinis taisė spekas; 2024.05.11, 21:34.
- 1 patinka
Comment
-
O čia šiaip pamąstymui apie prioritetų sumaišymą ir galimas to pasekmes:
Klausiau maždaug 7-8 diskusijas su kariškiais ir susijusių profesijų žmonėmis (Neredaguota, 33 min su Anužiu) ir žinot ką ten išgirdau. Bent keletas kariškių, pašnekovų pasakė, kad oro gynyba LIetuvoje egzistuoja taip maždaug tik virš Šiaulių tam tikru spinduliu. Tai man kyla klausimas - kokie mūsų kaip šalies prioritetai - ar pirma statyti tokius, galimo karinio konflikto akivaizdoje, objektus beveik neturint net oro gunybos ar visgi tarkime pasirūpinti oro gynyba ir tik tada statyti tokius objektus (būtent kompleksą, o ne tik stadioną)? Raketėlė pokšt į stadioną ir...(Tas pats galioja tankams - kaip sakė vienas kariškis - tie tankai net iš garažų nespės išvažiuoti be oro gynybos)
Per daug užgriebiau? Gerai - ar Vilnius bent turi civilinės saugos funkcionuojančią sistemą - slėptuvės, evakuacijos planai, instruktažas žmonėms ką daryti krizės metu? Jos nėra. Neturi net lankstinukų kiekvienas namų ūkis.
Gal visgi būtų išmintingiau ne kompleksą statyti, o tik stadioną sutaupant 100 mln ir už tuos 100 mln bent jau padaryti funkcionuojančią civilinę saugą?..
Beje, ar dar nebūtų taip, kad būtų pastatytas kompleksas, VMS ar susijusių karo metu (neduok Dieve) paskelbus kaip slėptuvę, suvaryti ten žmonės ir tada ta pati minėta raketėlė... Nes na kam ta oro gynyba, civilinė sauga...
- 3 patinka
Comment
Comment