Parašė mantasm
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Nacionalinis stadionas
Collapse
X
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąČia ne vakarietiškas, o rytietiškas ekonomikos supratimas - vagia, bet ir kitiem naudos bus
- 8 patinka
Comment
-
Parašė Saliamonas Rodyti pranešimąKas man nepatinka šitame projekte: vis tiek nesuprantu, kodėl šalia 50 mln. reikalingo stadiono valstybė turi investuoti dar 110 mln. neaišku ar reikalingoms prielipoms. Net jeigu miestui ir reikia tiek papildomų mėgėjiškų stadionų, bokso, krepšinio aikštelių, darželių ir t.t., tai niekaip nesuprantu, kam visą tą jaunimui/mėgėjams skirtą sporto infrastruktūrą kišti į vieną vietą? Žymiai logiškiau būtų tuos 110 investuoti statant sporto infrastruktūrą įvairiuose miesto rajonuose, kur jaunimas/vaikai ją galėtų pasiekti lengviau ir patogiau, pėsčiomis, ir nereiktų visiems trenktis į vieną ne-itin-jaukią ir ne itin patogią vietą ant Šeškinės kalno, užkemšant ir taip užkimštas gatves.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąTaip, čia visiškai rytietiškas supratimas - būtinai kažkas turi vogti. Nes nu negali gi nevogti, visi gi vagia? Tikriausiai taip sakantys patys vogtų pasitaikius galimybei, todėl pagal save vertina ir visa kita?
Ar aš vogčiau Šimašiaus ir Baltcapo vietoj? Kodėl gi ne
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąAr aš vogčiau Šimašiaus ir Baltcapo vietoj? Kodėl gi ne
- 4 patinka
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąKą ir reikėjo įrodyti.
Comment
-
APKLAUSA: Ar tikite, jog Nacionalinis stadionas bus pastatytas iki 2024-ųjų pabaigos?
https://madeinvilnius.lt/savaites-kl...-uju-pabaigos/
Comment
-
Man atrodo, kad Malinauskas čia persistengė. Yra kabliukų dėl finansavimo, bet jie nebūtinai turi būti teisingi. Kaip bebūtų, aš labai apsidžiaugčiau jei šis projektas būtų sustabdytas.
Visų pirma dėl idiotiškų komplekso sprendimų. Na pvz. darželis. Nuo bet kokio gyvenamo kvartalo nutolęs per kilometrą ir užkištas už Akropolio. Praktiškai pasiekiamas tik automobiliu per labai sunkią sankryžą. Nu kam? Nejaugi nėra kitų vietų gyvenamosiose zonose, kur trūktų darželio? Ir išvis, žinant Šimašiaus "rūpestį" darželiams, kuomet problemos sprendžiamos pristatant konteinerius...
Tada dėl architektūros. Šitoks architektūrinis barbarizmas netūrėtų praslįsti pro pirštus. Mes turėjom konkursą su vienu VIENU pasiūlymu, kuris smardžiai dvokia pasenusia 80-ųjų estetika. Jau vien pažiūrėjus į pateiktas vizualizacijas, kaip jos padarytos, matosi baisus atmestinumas. Nieks čia nedėjo jokio nuoširdaus darbo, nieks nepasigilino, nieks nepasistengė, "ant durniaus" pabraižyti pėsčiųjų srautai ir tiek. Tai yra tipinis Cloud projektas, skirtas parodyti per PowerPointą, daugiau negalvojant kas bus vėliau. Cloud dyrikas Dagelis yra didelis biznierius, kuris jau metų metus giriasi dėl stadiono projekto, bet yra menkas architektas, todėl suprantu jį, žinodamas, kad jis dabar tikriausiai trina letenas ir skaičiuoja byrėsiančius pinigus.
O kalbant apie pinigus, kuriuos suplos už visą šitą "kompleksą", galėtume turėti normalų pasaulinį architektą, išrinktą KONKURSO BŪDU, ir žymiai didesnį stadioną.
Aišku, kai esamas projektas stumiamas buldozeriu, kažin ar be verta tikėtis kažko protingo. Šimašius paliks architektūrinio barbarizmo žaizdą Vilniuje visam gyvenimui. Tokia jo atsisveikinimo dovana.
- 10 patinka
Comment
-
Parašė Tikras architektas Rodyti pranešimąTai yra tipinis Cloud projektas, skirtas parodyti per PowerPointą, daugiau negalvojant kas bus vėliau. Cloud dyrikas Dagelis yra didelis biznierius, kuris jau metų metus giriasi dėl stadiono projekto, bet yra menkas architektas, todėl suprantu jį, žinodamas, kad jis dabar tikriausiai trina letenas ir skaičiuoja byrėsiančius pinigus.
Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...#ixzz793u28ZHn"
Buvo ar liko ten nors kiek "Populous" šiame projekte?
Dėl architektūros nelabai ir man šis projektas patinka, bet tavo komentarai apie Cloud ir Tesonet man jau kiek įtartinai pradeda atrodyti, paleidi kažkokią "antį" ir pasislepi. Ypač kai pats prisistatai architektu. Būtent Tesonet pasirinko Cloud architektus savo projektui, ar nebūsi tiesiog nepatenkintas konkurentas? (atsiprašau bet keliu sąmokslo teorijas lygiai tokiu pačiu - tavo paties stiliumi) Daugelis Cloud projektų beje yra tikrai neblogo lygio, įskaitant ir Cyber City (manau daug geresnis variantas nei Eventus Pro kuris buvo užėmęs 1-ą vietą).
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimą
"projektą kurs britų architektas Damonas Lavelle, atstovaujantis tarptautinei architektų kompanijai „Populous“, projektuojančiai UEFA stadionus, ir Lietuvos bendrovė „Cloud architektai“
Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...#ixzz793u28ZHn"
Buvo ar liko ten nors kiek "Populous" šiame projekte?
Dėl architektūros nelabai ir man šis projektas patinka, bet tavo komentarai apie Cloud ir Tesonet man jau kiek įtartinai pradeda atrodyti, paleidi kažkokią "antį" ir pasislepi. Ypač kai pats prisistatai architektu. Būtent Tesonet pasirinko Cloud architektus savo projektui, ar nebūsi tiesiog nepatenkintas konkurentas? (atsiprašau bet keliu sąmokslo teorijas lygiai tokiu pačiu - tavo paties stiliumi) Daugelis Cloud projektų beje yra tikrai neblogo lygio, įskaitant ir Cyber City (manau daug geresnis variantas nei Eventus Pro kuris buvo užėmęs 1-ą vietą).
Bet jei net jeigu ir projektas kardinaliai keisis, čia bus toks kaip ir pirkimas katės maiše. Viskas ok būtų, jei koncesininkas skelbtų atskirą architektūrinį konkursą, o dabar turim vieną "tept lept" variantą, kuris dar gali keistis. Keistis į ką? Į gerą? Į blogą? Manau tai sukelia negerą precedentą...
O dėl Tesonet, nu tai sorry, bet čia kažkokie vėjai iš tavo pusės visiškai ne į temą. Gali pats pasigooglinti apie Tesonet, yra informacijos tiek Reddit, tiek kitur, tiesiog nenoriu įvardinti "konfidencialios" informacijos, juolab, kaip sakau, kai tai gali pasidaryti pats. Tiesiog pabrėžiau, kad yra tokie gandai ir tokia mano nuomonė, o ar jie pagrįsti ar ne, tau spręsti pačiam. Tik kuom tai susiję su Cloud?
Yra aišku, ir gerų Cloud projektų, bet dauguma yra skysti projektiniai pasiūlymai, neturintys jokio realaus pagrindo ir akiplėšiškai išsišokantys iš konteksto. Mano asmeninei filosofijai tokia architektūra prieštarauja, todėl tokia ir nuomonė. Bet šitas projektas, apskritai, kita kalba. Man viskas aišku pasidaro pamačius kokio lygio yra vizualizacijos.
Comment
-
man atrodo vienetai zmoniu yra, kuriem sita architektura yra gera. Tiesiog visus jau tiek "dapjove" sita nesibaigianti istorija, kad galvojimas yra mazdaug "aaaa...fuck it, sueis, kad tik greiciau baigtusi"
mes visi galim tiketis, kad per PP diskusija kazkas pasikeis, bet lygiai taip pat zinom kiek yra atveju, kai keicia architektura po P.P. + zinant kaip VMS dabar stumia buldozeriu sita projekta, jie tikrai neprasys/nesiulys varyt i Architektu taryba
- 4 patinka
Comment
-
Parašė mr_miegas Rodyti pranešimąman atrodo vienetai zmoniu yra, kuriem sita architektura yra gera. Tiesiog visus jau tiek "dapjove" sita nesibaigianti istorija, kad galvojimas yra mazdaug "aaaa...fuck it, sueis, kad tik greiciau baigtusi"
mes visi galim tiketis, kad per PP diskusija kazkas pasikeis, bet lygiai taip pat zinom kiek yra atveju, kai keicia architektura po P.P. + zinant kaip VMS dabar stumia buldozeriu sita projekta, jie tikrai neprasys/nesiulys varyt i Architektu taryba
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Tikras architektas Rodyti pranešimąTada dėl architektūros. Šitoks architektūrinis barbarizmas netūrėtų praslįsti pro pirštus. Mes turėjom konkursą su vienu VIENU pasiūlymu, kuris smardžiai dvokia pasenusia 80-ųjų estetika. Jau vien pažiūrėjus į pateiktas vizualizacijas, kaip jos padarytos, matosi baisus atmestinumas. Nieks čia nedėjo jokio nuoširdaus darbo, nieks nepasigilino, nieks nepasistengė, "ant durniaus" pabraižyti pėsčiųjų srautai ir tiek. Tai yra tipinis Cloud projektas, skirtas parodyti per PowerPointą, daugiau negalvojant kas bus vėliau. Cloud dyrikas Dagelis yra didelis biznierius, kuris jau metų metus giriasi dėl stadiono projekto, bet yra menkas architektas, todėl suprantu jį, žinodamas, kad jis dabar tikriausiai trina letenas ir skaičiuoja byrėsiančius pinigus.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Tikras architektas Rodyti pranešimą
Gal matysim Populous kaip "konsultantą", kuris realiai nieko neprojektuos. Nežinia.
Bet jei net jeigu ir projektas kardinaliai keisis, čia bus toks kaip ir pirkimas katės maiše. Viskas ok būtų, jei koncesininkas skelbtų atskirą architektūrinį konkursą, o dabar turim vieną "tept lept" variantą, kuris dar gali keistis. Keistis į ką? Į gerą? Į blogą? Manau tai sukelia negerą precedentą...
O dėl Tesonet, nu tai sorry, bet čia kažkokie vėjai iš tavo pusės visiškai ne į temą. Gali pats pasigooglinti apie Tesonet, yra informacijos tiek Reddit, tiek kitur, tiesiog nenoriu įvardinti "konfidencialios" informacijos, juolab, kaip sakau, kai tai gali pasidaryti pats. Tiesiog pabrėžiau, kad yra tokie gandai ir tokia mano nuomonė, o ar jie pagrįsti ar ne, tau spręsti pačiam. Tik kuom tai susiję su Cloud?
Yra aišku, ir gerų Cloud projektų, bet dauguma yra skysti projektiniai pasiūlymai, neturintys jokio realaus pagrindo ir akiplėšiškai išsišokantys iš konteksto. Mano asmeninei filosofijai tokia architektūra prieštarauja, todėl tokia ir nuomonė. Bet šitas projektas, apskritai, kita kalba. Man viskas aišku pasidaro pamačius kokio lygio yra vizualizacijos.
Dėl Tesonet: "Jei tai ką aš žinau yra tiesa - jie tikri niekšeliai... Tai slapta informacija... Visi kas sukasi IT srityje žino... Na tai yra internetuose, pats susirask...". Neatrodo kad pats vėjus kažkokius rašai? Internete galiu rasti visko apie bet kurią bent kiek didesnę įmonę, o taip abstrakčiai kažką velti ir mėtyti kaltinimus labai lengva, atitinkamus vėjus bet kas apie bet ką gali rašyti. Jei kažką tokio rašai, pagrįsk ir rašyk konkrečiai ką turi omeny.
- 4 patinka
Comment
Comment