Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nacionalinis stadionas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tada čia verta paminėti dar vieną lietuvių bruožą - radikalų polinkį į kraštutinumus
    N N N

    Comment


      Parašė osnas Rodyti pranešimą
      15-20 tukst stadionas ir viskas. o sapaliones apie tai kad mums reikia didelio stadiono, nes galbut kazkada (po 100 metu?) mes i ji surinksime 30 tukst ziurovu yra kvailos, neracionalios ir netgi nusikalstamai aplaidzios.
      Nacionalinis stadionas yra 25 tūkstančių, o ne 30.

      Ir patikslink ką siūlai. Griauti viską ir statyti naują, bet 5 tūkstančiais mažesnį?

      Comment


        Parašė ACC Rodyti pranešimą
        Nacionalinis stadionas yra 25 tūkstančių, o ne 30.

        Ir patikslink ką siūlai. Griauti viską ir statyti naują, bet 5 tūkstančiais mažesnį?
        25 tūkstančiai plius papildomi 5 tūkstančiai

        Comment


          Manau ateinančius 3 metus galim nesitikėt, kad šis projektas pajudės iš mirties taško...

          Comment


            as tai manau kad gal ir galetu ir ne uz ilgo, kadangi bus Eurobasket'as 2011-tais, nemanau kad valstybe bandys pasirodyti kad esa tokia silpni ir negali pastatyti paprasto stadiono, deja nemanau kad va tada ir uzbaigs, gal palauks kol praeis tas Eurobasket'as ir vel sustabdys

            Comment


              /\ O kuo Eurobasket susijęs su nac. stadionu?

              Comment


                tiesiog kad pagerint Lituvos ivaizdi uzsienieciams, kuriu cia nemazai atvyks 2011-tais kad gali pagaliau pasistatyt savo stadiona ir tiek

                Comment


                  Stadiono likimas vėl svarstomas iš naujo
                  Publikuota: 06:30
                  Violeta Grigaliunaite
                  Laikraštis „15 minučių“


                  Jau kelis dešimtmečius su ilgomis pertraukomis vykstančios Nacionalinio stadiono statybos Vilniuje vėl įstrigo. Sostinės valdžia nusprendė dar kartą panagrinėti, ar šis objektas apskritai reikalingas.

                  Nacionalinis stadionas Šeškinės mikrorajone pradėtas statyti dar 1987 metais, tačiau netrukus dėl lėšų stygiaus šie darbai buvo nutraukti. Tik 2007 metais, pakoregavus projektą, prie statinio griaučių vėl pradėjo plušėti statybininkai. Tačiau pritrūkus pinigų statybos dar kartą įstrigo.
                  Nuo 2007 metų į šias statybas investuota apie 120 mln. Lt, tačiau šiuo metu trūksta lėšų net užkonservuoti stadiono „griaučius“, tad dar kartą imta svarstyti, ar šio statinio iš viso reikia Vilniui ir Lietuvai. Į šį klausimą turėtų atsakyti šiuo metu atliekama galimybių studija. Anot Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus, studijos rezultatus tikimasi gauti iki rugpjūčio vidurio. Tuomet turėtų paaiškėti, ar verta tęsti stadiono statybas, o jeigu verta – pagal kokį projektą ir kieno lėšomis. Vicemeras svarstė, jog projektą galbūt vertėtų tobulinti. „Jis jau pradėtas, įdėta nemažai pinigų, pastatytos pagrindinės konstrukcijos. Tačiau reikėtų susimąstyti, ar tikrai reikia tęsti projektą tokį, koks jis yra dabar. Aš manau, kad kol mes po projekto parengimo ruošėmės statyti stadioną, atsirado naujų tendencijų, naujų funkcionalumo, eksploatavimo poreikių, net ir naujų madų. Reikėtų tą projektą koreguoti ar gerokai pakeisti“, – kalbėjo R.Adomavičius.
                  Ekonomiškai neefektyvus projektas
                  Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius įsitikinęs, kad toks stadionas, koks suplanuotas dabar, Lietuvai iš viso nereikalingas. „Manau, kad reikėtų apsispręsti nugriauti tą stadioną ir pastatyti normalų. Aš nelabai suprantu, kam Lietuvai reikia 30 tūkst. vietų olimpinio stadiono, kuris realiai futbolo poreikiams netinka, o lengvaatlečiai turi puikų stadioną Kaune. Tas projektas yra ekonomiškai neefektyvus, šį stadioną pastačius reikės beveik 10 mln. Lt per metus jo išlaikymui. Nežinau, iš kur tiek pinigų galima būtų gauti“, – teigė L.Varanavičius.
                  Anot LFF prezidento, už tuos beveik 300 mln. Lt, kurių reikia pabaigti šį stadioną, galima būtų pastatyti dešimt sporto bazių visoje Lietuvoje, kurios šiuo metu reikalingesnės. „Pilną stadioną futbolas galėtų surinkti vos kartą per kelerius metus. Nežinau, kiek renginių ten turėtų lengvaatlečiai, tačiau irgi nemanau, kad labai daug. Stadionai turi būti tokie, kuriuose galėtų žaisti ir vietiniai futbolo klubai. Kiek lietuviškų klubų galėtų sau leisti žaisti olimpiniame stadione? Optimaliausia, ko dabar reikia Lietuvai, yra 15–20 tūkst. vietų futbolo stadionas“, – dėstė L.Varanavičius.
                  Sostinės mero pavaduotojas su tokia nuomone nesutinka. Anot R.Adomavičiaus, stadione turi virti gyvenimas, jis turėtų padėti pritraukti turistus į Lietuvą ir Vilnių. Todėl, anot vicemero, vargu, ar šiuo metu Vilnius gali sau leisti prabangą turėti naują, vien futbolui skirtą, stadioną. „Aš manau, kad šis stadionas turėtų būti daugiafunkcis statinys, kuris tiktų viskam, bet pagrindinė sporto šaka būtų futbolas, nes šią sporto šaką Vilniuje būtina atgaivinti. Turėdami rimtą stadioną galėtume kviesti užsienio komandas, populiarinti šitą žaidimą, pagaliau – atrodyti solidžiai, kai atvyksta kitų šalių rinktinės“, – sakė vicemeras.
                  L.Varanavičiaus teigimu, šiuo metu tinkamiausias futbolui Vilniuje yra „Vėtros“ stadionas. Parengtas ir „Žalgirio“ stadiono rekonstravimo projektas, tad tik nuo jo savininkų priklausys, kada jis bus pradėtas tvarkyti.
                  „Stadionas Kalnų parke taip pat yra geroje vietoje, jį galima būtų suremontuoti ir turėtume patrauklų nedidelį stadioną. Tik jis šiek tiek pamirštas. Mes ne kartą kreipėmės į Kūno kultūros ir sporto departamentą bei Vidaus reikalų ministeriją, kuriai jis ir priklauso, bet reikalai nepajudėjo“, – sakė L.Varanavičius.
                  Spręs Vyriausybė
                  Studija dėl Nacionalinio stadiono turėtų būti baigta rugpjūčio viduryje, jai atlikti iš savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo fondo buvo skirta 200 tūkst. Lt. Nuspręsti tolesnį stadiono likimą turės Vyriausybė, skirianti finansavimą statyboms. Anot R.Adomavičiaus, jeigu bus nuspręsta statybas tęsti, savivaldybė pradės ieškoti, kas galėtų projektą finansuoti, parinkti rangovus ir statytojus.
                  „Aš manau, kad turėtų ateiti konsorciumas, kurio nariai projektą finansuotų, statytų bei vykdytų priežiūrą. Nenorėčiau užbėgti įvykiams už akių, kol neturime parengtos studijos, tačiau manau, kad reikėtų statybas tęsti, nes būtų nelogiška tuos 120 mln. Lt, kurie jau yra įdėti, lengva ranka nubraukti“, – savo nuomonės neslėpė vicemeras. Šiuo metu sprendžiama ir kaip už atliktus darbus atsiskaityti su stadioną stačiusia bendrove „Veikmė“. Anot vicemero, skola siekia apie 3 mln. Lt, ši informacija perduota Vyriausybei.
                  Stadiono statiniai šiuo metu nelabai kam rūpi, jie net nėra užkonservuoti. „Ateinanti žiema tikrai nelabai padės stadiono konstrukcijoms, todėl bent minimalūs darbai turėtų būti padaryti. Dar tarsimės dėl to, svarstysime šį klausimą su Vyriausybe“, – žadėjo R.Adomavičius.

                  Vilnius

                  Comment


                    Vienos futbolo varžybos surinktų pilną studiką. Tai su Škotija O škotams galėtume pusę bilietų parduoti

                    O realiai, kokie koncertai turi vykti jame, kad jis save išlaikytų? O užkonservuoti, tai privaloma, kiek šita juodoji komedija gali tęstis... Kauničius dažnai pašiepia už jų "makles", bet Vilniuje žiūriu, ne ką blogesnės "maklės" įvykę. Kažkaip, keista, kad ta pati vyriausybė ir prezidentė, nieko negali tokiu klausimu užbaigti tokio objekto agoniją. Darom ik galo arba pardavinėjame objektą....
                    You've got one life! Live it!

                    Comment


                      Juokinga, bet ir verkti norisi. Yra ir teisybės ir melo. Tikrai reikia gaivinti sporto bazes, bet visiem irgi dzin. Reikia ir universalaus stadiono, bet visiem irgi dzin. Reikia ir mažesniu futbolo stadionų. Kadangi nėra, nei sąlygų, nei noro, nėra ir jaunimo užimtumo. O kaip jį užimti belieka dabar - tik krepšniu...

                      Gal ir nevisai į temą, bet vat prisiminiau vieną žmogų iš Ignalinos rajono. Jis puikiai rūpinasi paauglių užimtumu pradedabt biatlonu, baigiant futbolu. Pats stengiasi gauti invebtorių ir t.t. Atrodo, kad sportas Lietuvoj tapo kiekvieno asmeniniu reikalu. Tuoj pamiršim ką reiškia olimpiada...
                      Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                      Comment


                        Jei jau nuspręs griauti, tada tegul randa lėšų ir kapitaliai rekonstruoja ir išplėčia iki to 'Varanavičiaus optimalaus dydžio' Dariaus ir Girėno stadioną Kaune, nes su tokiu požiūriu mes niekada neturėsim nei vieno didelio reprezentacinio stadiono Lietuvoj.

                        O Žalgirio stadiono neatsimenu kad kas ruoštusi rekonstruoti. Buvo planai griauti ir statyti naują, apie 10K vietų dengtą futbolo maniežą.

                        Comment


                          Būtent, kad vietoj Žalgirio STADIONO ruošiamasi statyti maniežą, o galutinai supuvus Lokomotyvo stadionui Vilniuje neliks išviso kur žaisti futbolą. Vien dėl to reikėtų pabaigti statyti tą prakeiksmu virtusį stadioną.
                          Aš neliūdnas - aš blaivus

                          Comment


                            Parašė geriantis Rodyti pranešimą
                            maniežą, o galutinai supuvus Lokomotyvo stadionui Vilniuje neliks išviso kur žaisti futbolą. Vien dėl to reikėtų pabaigti statyti tą prakeiksmu virtusį stadioną.
                            Tam reikia tik smulkmenos - 200 mln. Lt
                            Futbolą galima žaisti ir už 20 Mln.

                            Comment


                              Parašė Sula Rodyti pranešimą
                              Tam reikia tik smulkmenos - 200 mln. Lt
                              Futbolą galima žaisti ir už 20 Mln.
                              Įkišta į stadioną irgi smulkmena, tik 130 mln
                              Ir kur toks turtingas futbolo klubas Vilniuje su "tik" 20 mln litų??
                              Aš neliūdnas - aš blaivus

                              Comment


                                Niekas nedraudžia ir šį perplanuoti į mažesnį 10-15k vietų stadioną. Tuo labiau, kad stovi dar tik griaučiai, o ne visas 25k vietų stadionas... O kas jau kas, bet nedidelis universalus stadionas pravers.
                                Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                Comment


                                  Stadiono griaučiai bus sulyginti su žeme
                                  http://www.lrt.lt/news.php?strid=5082&id=5549880
                                  Aš neliūdnas - aš blaivus

                                  Comment


                                    /\ Tisą pasakius nelabai išsamus tas straipsnelis. Ir nelabai suvokiama kam juos griauti? Už dyką niekas su žeme nesulygins...
                                    Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                    Comment


                                      Pagal tą straipsnį ir griauti norima ir apie privatų statytoją rašoma, nes daroma galimybių studija...

                                      Comment


                                        Parašė rat Rodyti pranešimą
                                        Kaip sakant "gibloe delo" tas stadionas, stovi tokie pat griaučiai kaip prie Lenino. Galės po metų kitų vėl nuo nulio betonuot.
                                        Kam imti tik 100 mln., kai už tą patį darbą galima dar kartą gal net daugiau paimti
                                        Ir "galimybių studijos" rengėjai pavalgę, ir statybininkai turi užsiėmimą, ir viarslynykų sąskaitos papildytos.

                                        Comment


                                          šaltinis - elta + vakaro žinios, o tai daug pasako apie informacijos (ne)patikimumą
                                          Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X