Parašė enigma
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Nacionalinis stadionas
Collapse
X
-
-
Parašė B.S. Rodyti pranešimątai sikart tikrai pensininkai, mokytojai, policininkai iseitu i gatves.
Tiesa, o kaip ten ta studija paskutinė, ar jau yra koks nors rezultatas??Aš neliūdnas - aš blaivus
Comment
-
neįsigilinęs aš labai į visus finansinius klausimus, bet gal kasnors paaiškins, kodėl krepšiniui visos arenos yra didele dalimi finansuojamos iš ES lėšų, o stadionas turi būti statomas tik iš valstybės kišenės? kiek girdėjau Lenkijoj stadionus irgi smarkiai sąjunga finansuojaIstorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas
Comment
-
Parašė osnas Rodyti pranešimąlietuvai reikia maks 15 tukst futbolo stadiono, o ne visokiu 25-30k nesamoniu. kam tos kvailos ambicijos kai stadionas bus absoliuciai tuscias.. nesuprantu is kur tokios gigantomanijos aukos
Jau minėjau, kad Žalgirio stadione iki rekonstrukcijos tilpo 18 000.
Užteks, kad kas 23 vilnietis apsilankytų rungtynėse ir stadionas jau užpildytas (o juk sirgaliai atvyks ir iš kitur).
Įdomu kaip 45 000 dydžio Marijampolė ar 65 000 Alytus įsirengė nemažus stadionus. Siūlau paskaičiuoti kokia dalis marijampoliečių turi ateiti į rungtynes, kad stadionas būtų pilnas.
Kas per nesveikos ambicijos ir gigantomanija????
Kokio velnio tada 16 000 gyv. turintys Gargždai įsirenginėja 3 000 vietų stadioną? 1/5
Comment
-
Na aš irgi pabūsiu nepopuliarus kai kurių forumiečių tarpe ir paprašysiu entuziastų žmoniškai paaiškinti ką mes su tokiu gigantu (LT masteliais) darysime? Kas keturis metus dainų šventė (paskutinė pagal žiūrovų skaičių, beje, nesėkmė), senstančios Madonos koncertas 2016 m., partijos Tvarka ir Teisingumas suvažiavimas kada nors. Kas dar? Ai, dar futbolas, ar ne? Vėtra vs. Barcelona...
Man atrodo reikia susitaikyti su savo poreikiais ir galimybėmis. O pinigus stengtis naudoti protingai...
Comment
-
Parašė music Rodyti pranešimą0,5mln+ miestui 25 000 stadionas per didelis? Turbūt juokauji.
Jau minėjau, kad Žalgirio stadione iki rekonstrukcijos tilpo 18 000.
Užteks, kad kas 23 vilnietis apsilankytų rungtynėse ir stadionas jau užpildytas (o juk sirgaliai atvyks ir iš kitur).
Įdomu kaip 45 000 dydžio Marijampolė ar 65 000 Alytus įsirengė nemažus stadionus. Siūlau paskaičiuoti kokia dalis marijampoliečių turi ateiti į rungtynes, kad stadionas būtų pilnas.
Kas per nesveikos ambicijos ir gigantomanija????
Kokio velnio tada 16 000 gyv. turintys Gargždai įsirenginėja 3 000 vietų stadioną? 1/5
Comment
-
Parašė Mantoske Rodyti pranešimąNa, va kažkokie palyginimai ("pasimatavimai"). O dabar prašom pabandyti atsakyti į mano klausimą iš esmės apie stadiono praktinį išnaudojimą ir rentabilumą. Būčiau dėkingas...
Muzikos išvis klausai? Dažnai tik pasvajodavau matydamas kokios grupės lankosi Estijoje, Lenkijoje ar net toje pačioje Rygoje..
Taip mąstant, o nafik konkrečiai MAN naujoji Kauno arena ir kas joje vyks po krepšinio čempionato, atsakymų turi?
Comment
-
Parašė Mantoske Rodyti pranešimąNa, va kažkokie palyginimai ("pasimatavimai"). O dabar prašom pabandyti atsakyti į mano klausimą iš esmės apie stadiono praktinį išnaudojimą ir rentabilumą. Būčiau dėkingas...
Be to kažkodėl kalbama tik apie stadiona, iš tikro ten planuotas visas sporto kompleksas su treniruočių aikštynais įvairioms sporto šakoms, sportininkų reabilitacijos centru ir pan.
O dėl dydžio, stadionas ne arena, eksplotacijos kaštams nėra labai didelio skirtumo ar ten 15 tukstanciu ar 30... Skiriasi tik statybos kaina ir infrastruktūros įrengimas.
Tik nepaisant Nasvyčio modernizavimu jis vistiek kažkiek morališkai pasenęs manau. Gal klystu... Bus tik gaila jei nuspręs jį griauti ir tą sklypą užstatyti gyvenamaisiais namais ar įrengti kokį eilinį prekybos centrą. Vieta stadionui ten labai gera.
Pats stadionas vargu ar kada atsipirks, čia daugiau valstybės ir miesto prestižo reikalas, privačių investuotuojų manau neatsiras.
O dėl tik futbolui skirto stadiono... Pamirškit jį. Iš ekonominių pozicijų žymiai naudingiau statyti multifunkcinį stadioną, aišku jis brangesnis, bet ir jo panaudojimo galimybės žymiai platesnės.
Comment
-
Parašė ACC Rodyti pranešimąTai daug kas gali vykti... Lietuvos rinktinės futbolo varžybos, lengvosios atletikos varžybos, populiaresnių atlikėjų koncertai kurie dabar vyksta Vingio parke, Dainų šventės renginiai.
Be to kažkodėl kalbama tik apie stadiona, iš tikro ten planuotas visas sporto kompleksas su treniruočių aikštynais įvairioms sporto šakoms, sportininkų reabilitacijos centru ir pan.
O dėl dydžio, stadionas ne arena, eksplotacijos kaštams nėra labai didelio skirtumo ar ten 15 tukstanciu ar 30... Skiriasi tik statybos kaina ir infrastruktūros įrengimas.
Dėl paklausos. Asmeniškai man geriau atrodo užpildytas 15tūkst vietų stadionas, nei pustuštis 30tūkst.
Žiūrim ką turim:
Dainų šventė - fail.
Metallica - ~18 tūkst. po didelės pompos. Ir tai viena labiausiai traukiančių grupių.
Rod Stewart - ~10-12 tūkst.
Sąjūdžio nebėra, Foje nebėra
Stadionas suprojektuotas per didelis ir per brangus. Koncertus ir dabar galima Žalgirio stadione daryti. Kažkodėl nedaro. Paskutinis buvo Stingo, atrodo. Ir labai pavykęs.
Comment
-
Parašė Mantoske Rodyti pranešimąDainų šventė - fail.
Parašė Mantoske Rodyti pranešimąMetallica - ~18 tūkst. po didelės pompos. Ir tai viena labiausiai traukiančių grupių.
Comment
-
Parašė Depeche Rodyti pranešimąĮ Depeche Mode koncertą buvo parduotą daugiau nei 20000 bilietų. 30000 manau, kaip tik labai optimalus sprendimas.
man labai gerai ziurisi pvz Molde stadionas
http://www.icopal.com/upload/icopalc...s/molde369.jpg
http://www.fussballtempel.net/uefa/Nor/Nye_Molde4.jpgPaskutinis taisė Aidzius; 2010.06.25, 16:28.KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)
Comment
-
Parašė Aidzius Rodyti pranešimąI DM 20000 bilietu. Bet jei kalbama apie 30000 sedimu vietu, tai nereikai zumirst kad labai nemazia dar ir stovimu butu koncertu metu. Sporto renginiu metu stadionas tikrai pustustis bus. Todel pasisakyciau uz jaukaus mazesnio ( iki 20.000vietu ) stadiono statyba. Paziurejus kas planajuoma statyt, tai stadionas tikrai pasenes , nors dar nepastatytas. 20 metu statys ir dar turbut po pores metu reikes rekonstruot.
man labai gerai ziurisi pvz Molde stadionas
http://www.icopal.com/upload/icopalc...s/molde369.jpg
http://www.fussballtempel.net/uefa/Nor/Nye_Molde4.jpgRADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D
Comment
-
Parašė doncius Rodyti pranešimąMolde stadionas žiūrisi gražiai bet jis kaip matyti tik futbolo, lengvaatlečiai užprotestuosKAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)
Comment
-
Skirkit 2 dalykus. Futbolo stadionai absoliučia dauguma atveju yra futbolo klubų nuosavybė. Čia gi kalba eina apie valstybinį ar municipalinį Nacionalinį stadioną, jis neturi nieko bendro su privačiais futbolo stadionais. Šitas stadionas yra multifunkcinis ir skirtas įvairioms reikmėms ir sporto šakoms. Dabar gi, jau ne pirmą kartą, vis dedat futbolo stadionų nuotraukas ir lyginat 'apelsinus su obuoliais' :-)
Dėl stadiono dydžio. Jis projektuotas 80-ųjų pabaigoje atsižvelgiant į tuometinius poreikius ir demografines tendencijas. Poreikiai ir tendencijos pasikeitė, stadionas buvo kažkiek modernizuotas, bet nemanau kad buvo kažkokių labai esminių projektinių pakeitimų. Tai lieka 2 variantai - arba griauti, arba statyti pagal modernizuota projektą. Tai ir diskutuoti dėl to ar jis per didelis ar per mažas nėra ko... Jis yra toks koks buvo suprojektuotas. Be to kiek pamenu pagal tą naujesnį projektą stadionas buvo sumažintas nuo 30 iki 25K.
Dar yra vienas mitas, kad 'stadionas turi būti užpildytas'. Palyginimui, Siemens arenoje telpa 10-11K žiūrovų, nors vidutinis renginio užpildymas vos apie 5K, o renginių į kuriuos parduoti visi bilietai per sezoną būna vos keli. Jei į daugumą renginių yra parduodami visi bilietai, vadinasi arena ar stadionas yra per maži. Pasaulyje pilna stadionų kurie niekada nebūna užpildyti 100%. Pvz. San Nicola stadionas Bario mieste Italijoje statytas 1990 Pasaulio futbolo čempionatui. Ir tokių pavyzdžių yra daugybė.
Comment
-
Parašė Mantoske Rodyti pranešimąKoncertus ir dabar galima Žalgirio stadione daryti.
Comment
Comment