Parašė John
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Vokiečių gatvės atkūrimo planai
Collapse
X
-
Man kažkiek keista, kad Vokiečių g. liks dvipusio eismo. Kiek pamenu kilpinio eismo schemą, tai ten numatomas kaip ir vienpusis eismas, ne? Ir nelabai aišku, kam tas parkingas ten. Na, aišku šiaip, bet ar tikrai reikia? Dar vienas dalykas - nelabai aišku, ar ji liks asfaltuota, ar ne. Bet būtų puiku, jei būtų trinkelės.Lietuva visiems.
Comment
-
Aš brokuoju visus, kur su visokiais dideliais monumentais ir kur pagrindą sudaro plytelės. Pritariu John, kad senųjų pastatų pusėje esanti gatvė turi būti padaryta pėsčiųjų ir dviračių takas turi būti būtent ten, manau jam ten pakankamai vietos.
Mano manymu geriausias sprendimas būtų, jeigu ta vidurinė zona būtų paversta parku. Nors Vilniuje visokių parkų netrūksta, o nenaudojamų miškų netgi per daug, bet senamiestyje normalios žalios erdvės truputį trūksta. Per tą parką galėtų eiti pėsčiųjų takas, galbūt koks pavingiuojantis, galėtų būti visokios poilsio/fontanų/restoranų salelės, tik man nepatinka tie seni medžiai, jie susodinti dviejų eilių palei gatvę principu, parkai atrodo visai kitaip. Bent jau iš senųjų pastatų pusės jie turėtų būti kaip galima labiau praretinti ir atsirasti naujų medžių, kurie panaikintų tą dviejų eilių vaizdą. Apskritai tie Vilniaus medžiai biški depresiją varo - visi vienodi, man labai patiko idėja su beržais:
Tik žinoma nereikėtų visos Vokiečių gatvės tais beržais apsėti. Geriausia, kad ta vidurinė Vokiečių gatvės dalis būtų padalinta į kokia 10 atskirų zonų ir kiekviena zona turėtų kažkokią savo atskirą tematiką, savitą augmeniją, galbūt netgi atkartojant tam tikrų Lietuvos regionų ir vietų augmeniją - vienur beržynas, kitur Neringos pušys, samanos ir dirbtine kopa, kur vaikai galėtų smėlio pilis statyti, dar kitur kokia pelkių augmenija ir maži ežeriukai atkartojantys pelkes, dar kitur galėtų būti lietuviškas sodas su obelimis, kriaušėmis ir vyšniomis. Fantaziją įjungus galima būtų daug ko prigalvoti, bet svarbiausia, kad tai būtų ne tik gražu, bet ir įdomu ir labai daug įvairovės, o ne dvi eilės vienodų medžių, kaip yra dabar. Plius turistams būtų labai įdomu, galėtų susipažinti su Lietuvos gamta ir galbūt net susigundyti į kokią Neringą užsukti.
Paskutinis taisė Eidvis; 2020.06.08, 20:36.
- 7 patinka
Comment
-
Agituočiau už Oasis projektą, nes:
Naikinamas tranzitinis automobilių eismas. Esama asfaltuota gatvė tampa pėsčiųjų taku, kavinių vieta
Įgyvendinama senamiesčio parko idėja su "upe". Lietaus vanduo vingiuoja per parką.
Lieka pilna vietos mini erdvėms, intensyvesniems želdynams, kavinėms, takams - vienas ant kito nelipant.
Dviračių eismas organizuojamas esama senąja danga - tiesiausias kelias, jokių papildomų asfaltų, istorinio grindinio išlaikymas.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Riedis Rodyti pranešimąDviračių eismas organizuojamas esama senąja danga - tiesiausias kelias, jokių papildomų asfaltų, istorinio grindinio išlaikymas.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąO gal pabandykim atspėti, kas laimės? Mano spėjimas būtų Resonance. Daug pralaidumo, daug juostų ir tiksliai atitinka VMS bei Pakalnio požiūrį į aplinkos ir transporto infrastruktūros vystymą.
Comment
-
Dėl augalų toks bendras pastebėjimas - reikėtų kuo daugiau visžalių, t.y., visus metus žaliuojančių augalų, eglių, pušų, tujų ir kitų spygliuočių, kurie nenumeta savo spyglių. Gal yra ir kokių egzotiškesnių, kurie sėkmingai mūsų klimate auga visokiuose botanikos parkuose. Nes paprasti klevai, beržai, liepos ir kiti "tradiciniai" medžiai pilkuoju metų laikotarpiu atrodo labai liūdnai.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Tai yra visiška priešingybė tam, koks yra realus savivaldybės požiūris.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąMan tai akivaizdu, kad nesąmoningą Vokiečių g. erdvę reikia užstatyti pastatais. Gaila niekas neišdrįso pasiūlyti.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Hub Rodyti pranešimą
Su šiandienos vystytojais tai gal, dėkui, nereikia. Jeigu su dviračiu taku vidury pėsčiųjų zonos aš dar burbėdamas susitaikysiu tai su hannerio lygmens kartonkėm - nu niekaip
Kažkas aišku pasiges "erdvės". Tikra, teisinga erdvė yra visiškai šalia - Rotušės aikštė. Netoli Sirvydo, Rūdininkų skverai. Kad jie baisūs - kitas dalykas, tai pataisoma. Tokiame kontekste dabartinė Vokiečių gatvė tėra kažkokia nereikalinga žarna.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąKažkas aišku pasiges "erdvės". Tikra, teisinga erdvė yra visiškai šalia - Rotušės aikštė. Netoli Sirvydo, Rūdininkų skverai. Kad jie baisūs - kitas dalykas, tai pataisoma. Tokiame kontekste dabartinė Vokiečių gatvė tėra kažkokia nereikalinga žarna.
Comment
-
Parašė Riedis Rodyti pranešimąAgituočiau už Oasis projektą
Asmeniškai aš norėčiau kažko įdomesnio, nei parkas, ir galbūt labiau modernesnio. Taip, tai Senamiestis, daug kam tai šventa, bet kiti Europos miestai nebijo pažaisti su "sena-nauja" ir gaunasi super. Tuo labiau, kad Vokiečių gatvė vis tiek visiems laikams sugadinta Sovietų Sąjūngos, tad nėra čia ko bijot ir galvot apie Unesco paveldą... Deja, neradau tokio projekto, apie kurį galima būtų pasakyti, kad jis yra pilnai tinkantis, bet patiko kelios idėjos, pavyzdžiui įamžinti nugriautus pastatus (kurie, let's be honest, niekad nebus atstatyti):
Žiemą su girliandomis atrodytų įspūdingai ir garsintų Vilnių visam pasauly, bet, deja, toks projektas šitai valdžiai yra per drąsus...
Ir būtų smagu padaryti Vokiečių gatvę įdomia ir traukiančia žmones, pavyzdžiui visokiais fontanais, kaip Ogmios mieste, kokybišku menu (padaryt tarptautinį konkursą ar pakviest žinomą pasaulinio lygio menininką, kaip koks Banksy), sukurt vietą čiuožyklai, Kalėdų, Kaziuko mugėms, na ir t.t., o ne tik sutvarkyt erdvę, pasodint naujų medžių su krūmais ir pastatyt suoliukus...
- 11 patinka
Comment
-
O kodėl neatkūrus originalių fasadų, galinė dalis galėtų būtų palikta interpretacijai ir baigtųsi ties dabartine važiuojamaja dalimi - darant "slim house".
Vaizdinės medžiagos atkūrimui yra pilna, taip būtų suformuotos dvi jaukios gatvelės.
Paskutinis taisė Ciurlionis; 2020.06.09, 13:51.Aviate, navigate, communicate
- 8 patinka
Comment
Comment