Vilniaus senamiestyje po kelerių metų iškils naujas gyvenamųjų ir komercinių pastatų kvartalas „Vanagėlių namai“. Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Unique properties“ į projektą preliminariai ketina investuoti 17 mln. eurų.
Tai gal kas nors žinot for sure, kurį variantą Vanagėlio namai visgi pasirinko? Grįžo prie pirminio? VZ labiau pasitikiu nei madeinvilnius, kurie (be abejo) įkėlė abiejų variantų vizualizacijas į savo straipsnį.
Konkurso laimėtojas berods yra šitas projektas. Kuris bus realiai neaišku, nes straipsnyje rašo, kad dar tik laukia sutarčių pasirašymas su laimėjusiais architektais.
I sena namai tai kaip visada nesugeba ideti tokio pacio stiliaus langu kokie buvo. Butinai kazka reike pakeisti. Seip idomu pagal projekta panasu, kad jie ji toki apsepusi ir paliks.
Bent tame plytiniame projekte pagarbiau elgiamasi su istoriniu pastatu. Ir aplamai atrodo tvarkingiau ir solidziau. Balto tinko variantas tai hibridas tarp misionieriu sodu ir hanner zveryno geto, plius pleciamas/modifikuojamas tas neobarokas.
Aš tikiuos tas sklypas, kuriame nupaišyti teniso kortai, nėra jų ir tie kortai tik šiaip sau nupaišyti, ane? Juk jie neplanuoja rimtai iššvaistyt tokį sklypą (kuriame, kiek prisimenu, dar Vilnius Connect pradiniuose planuose buvo numatytas gan rimtas užstatymas) kažkokiems kortams?
Aš tikiuos tas sklypas, kuriame nupaišyti teniso kortai, nėra jų ir tie kortai tik šiaip sau nupaišyti, ane? Juk jie neplanuoja rimtai iššvaistyt tokį sklypą (kuriame, kiek prisimenu, dar Vilnius Connect pradiniuose planuose buvo numatytas gan rimtas užstatymas) kažkokiems kortams?
Gal kokie sklypo intensyvumo dalykai? Šiaip teniso kortai, esant poreikiui ir galimybei būtų gana lengvai konvertuojami į dar porą namų.
Aš kaip tik tikiuos, kad paliks, mieste labai trūksta kortų, ypač centre. Žmonių poreikiai neapsiriboja tik kvadratais ir parkingų kiekiais.
Gal kokie sklypo intensyvumo dalykai? Šiaip teniso kortai, esant poreikiui ir galimybei būtų gana lengvai konvertuojami į dar porą namų.
Įrengti kortus kainuoja nemažai, o tokioje vietoje ir žaidimo įkainiai turėtų būti neblogi, plius padidintų likusių butų vertę, tai manau tikrai liks. Greičiau jau plovykla kitoje gatvės pusėje užsistatys nei kortai.
Aš kaip tik tikiuos, kad paliks, mieste labai trūksta kortų, ypač centre. Žmonių poreikiai neapsiriboja tik kvadratais ir parkingų kiekiais.
Būtent, reikia multifunkcionalumo. Na, nebent ateityje palei Drujos gatvę bus formuojamas perimetras, tada fair enough. Bet spėčiau ta dykynė/tuščia pieva net ne privačiose rankose, todėl užstatymo ten dar daug metų nebus.
Įdomumo dėlei, minima, kad sklypų pirkimui bus skirta apie 2 mln eurų... Ar nebus taip, kad, jei sąvininkas Milvydas Juškauskas, kuris, kiek suprantu, ir buvo tas, kuris palei 2006-2008 sustabdė infros užbaigimą ties šia vieta ir dar neaišku kaip apturėjo šį sklypą/us, susižers tuos du milijonus? Aš ne uždarbio pavydžiu, bet kokiu keliu tie pinigai bus apturėti... Jei mano info yra teisinga, aišku.
Ten kažkokie atspindžiai ir tik nuotraukoje taip atrodo, ar fasadas iš tikrųjų jau atrodo kaip kokį dešimtmetį apleisto gamyklinio pastato?
Čia į tą temą. Basanavičiaus 25A. atvira stiklo vata matosi, plevė visiškai susismaukus. Pastatas tokioj vietos, savo laiku manau buvo gan prabangus, bet dabar atrodo baisiai. Statybos metai 2004.
Comment