Parašė Gladiator
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Senamiestis - projektai ir statybų eiga
Collapse
X
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Totorių g. kampe, kur dabar stato pastatą, parkingo vieta ~40k Eur.Aviate, navigate, communicate
Comment
-
Parašė Gladiator Rodyti pranešimą10K Senamiestyje yra tikrai gera kaina, nes yra vietų kur už 50K pardavinėjo. Jei mano name už 10K kas savo parkavimo vietą pardavinėtu iš karto imčiau. Šiaip žiurint į tendencijas už kokių 10-15 metų benzininiu ir dyzelinių variklių į Senamiestį net neleis, o krautis EV neturint savo vietos nepatogu (na bent kol kas). Ir Jūsų skelbiama buto kaina 2500 kaip Senamiesčiui labai gera, dabar už 2200 fcin Šeškinėje pardavinėja.
Gal leis dar benzininius jei registruota gyvenomoji vieta senamiestyje? negi taip visi paraiduos savo visureigius? ne vien hipsteriai cia gyvena, visokiu yra ir kaimyniniu saliu gyventoju, kur statusas masinos dydziu matuojamas
Tai mes ir puolem pirkti is brezinio nes kaina pasirode gera tai vietai, nes butas 110m2, tai pvz misionieriu projekte kiek klausinejau tai vos ne puse milijono uz tokia kvadratura, kas isvis kosmosas man atrodo..
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
Pusė buto Perkūnkiemyje.
Comment
-
Atstatėm Trakus, Gedimino pilį, Valdovų rūmus,dalį Radvilų rūmų. Ir visi šie objektai tampa pagrindiniais traukos centrais. Tad man labai keista, kai NEO istorikai ir NEO archeologai stojasi piestu prieš bet kokią atstatymo idėja, naudodami vieną ir pagrindinį argumentą - nėra duomenų, kad taip 100 % buvo anksčiau.
Aviate, navigate, communicate
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimąAtstatėm Trakus, Gedimino pilį, Valdovų rūmus,dalį Radvilų rūmų. Ir visi šie objektai tampa pagrindiniais traukos centrais. Tad man labai keista, kai NEO istorikai ir NEO archeologai stojasi piestu prieš bet kokią atstatymo idėja, naudodami vieną ir pagrindinį argumentą - nėra duomenų, kad taip 100 % buvo anksčiau.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Mm? Kad numatytas rūmų atkūrimas. Dalimis. Trūkstamą dalį pastatant paskutiniausiai. Klausimas lieka dėl erdvės priešais juos.Paskutinis taisė Ciurlionis; 2019.08.18, 21:21.Aviate, navigate, communicate
- 7 patinka
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimąAtstatėm Trakus, Gedimino pilį, Valdovų rūmus,dalį Radvilų rūmų. Ir visi šie objektai tampa pagrindiniais traukos centrais. Tad man labai keista, kai NEO istorikai ir NEO archeologai stojasi piestu prieš bet kokią atstatymo idėja, naudodami vieną ir pagrindinį argumentą - nėra duomenų, kad taip 100 % buvo anksčiau.
Comment
-
Įdomu, ar išvis realu dar atstatyti sovietmečiu sunaikintą senamiestį. Tikriausiai be vyriausybės įsikišimo to padaryti nebūtų įmanoma, vis dėlto VLNS senamiestis turistų traukos centras, strateginis objektas ir aplamai LTU pasisidžiavimas. Žiūrint visas interesų grupes, tikriausiai vystytojai užsiėmę lobizmu išjudintų visą šitą idėją, juk pačiam senamiestį jau beveik neliko vietų kur galima statyti butus. Tik įdomu kaip pasikeistų senamiesčio kokybė, jei tankumas vėl pasiektų prieš karinį lygį, bet overall bent jau man vaikščioti po VLNS senamiestį truputį liūdna, juk matosi ir jaučiasi, kad jame kažkas ne taip, pvz Vokiečių gatvės vidurys, kad ir ką ten darytų, kad ir kokius fontanus statytų vistiek neatstos tos didybės kuri buvo sunaikinta. Kokia jūsų nuomonė ir ar mano pamąstymai nors kiek logiški?
Comment
-
Senamiestyje vizualiai mažėja ploto, nes užstatomos gerai matomos vietos. Bet dar laukia etapas, kuomet pradės lįsti į kiemus.
O pamąsčius apie dideles ir tuščias teritorijas, man į galvą ateina, tušti plotai aplink Aušros vartus, "parkelis" - priešais Halės turgų, didžiulis plotas už ŠMC, 40% Šv. Ignoto g. sudaro pievos, Klaipėdos/Pylimo kampas ir t.t.
Čia nekalbant apie karo išmuštus dantis.Aš asmeniškai dziaugčiausi tiek prancūzparkio, tiek Rūdininkų, tiek bixparkio už statymų.
Nes tikrai užtenka Bernardinų sodo ir Reformatų skverų gerai sutvarkytų - tai yra istoriniai ir tikrieji Vilniaus parkai. Visi kiti yra buvusio blogo ūkininko neravėti.daržai,slogus palikimas, kurį mes saugome, nes tenai auga keli medžiai.Aviate, navigate, communicate
- 6 patinka
Comment
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimąSenamiestyje vizualiai mažėja ploto, nes užstatomos gerai matomos vietos. Bet dar laukia etapas, kuomet pradės lįsti į kiemus.
O pamąsčius apie dideles ir tuščias teritorijas, man į galvą ateina, tušti plotai aplink Aušros vartus, "parkelis" - priešais Halės turgų, didžiulis plotas už ŠMC, 40% Šv. Ignoto g. sudaro pievos, Klaipėdos/Pylimo kampas ir t.t.
Čia nekalbant apie karo išmuštus dantis.Aš asmeniškai dziaugčiausi tiek prancūzparkio, tiek Rūdininkų, tiek bixparkio už statymų.
Nes tikrai užtenka Bernardinų sodo ir Reformatų skverų gerai sutvarkytų - tai yra istoriniai ir tikrieji Vilniaus parkai. Visi kiti yra buvusio blogo ūkininko neravėti.daržai,slogus palikimas, kurį mes saugome, nes tenai auga keli medžiai.
Kaip su Reformatu skveru, ar ten anksčiau nestovėjo jokie pastatai?
Bet šiaip pritariu jūsų nuomonei, tik man nesuprantama tie radikalų šūkavimai dėl kiekvieno medelio(nekalbu apie rimtas miškų kirtimų problemas), tikriausiai tik taip save realizuoti gali Tik gaila, kad jų nuomonė yra svari ir ateityje, jei prasidės senamiesčio atstatymas, bus stabdomi projektai:/
Comment
-
Kirdiejų rūmų istorija tęsiasi:
Valdžia prieš verslininkus: kryžiuoja špagas dėl Kirdiejų rūmų
https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos...rumu-11490448/
Vilniaus miesto savivaldybė pareiškė, kad nori atgauti Kirdiejų rūmus ir prisiteisti skolas iš verslininkų, o jie aiškino, jog valdžia jiems kaišiojo pagalius į ratus. Savivaldybės atstovai tikino, kad verslininkai esą nesilaikė savo įsipareigojimų suremontuoti patalpas Barboros Radvilaitės gatvėje ir pritaikyti jas kultūros renginiams. Prieš metus pasirašytoje taikos sutartyje bendrovė „Kirdiejų rūmai“ buvo įsipareigojusi per mėnesį kreiptis dėl statybos leidimo, o per trejus metus atlikti pastatų kapitalinį remontą. „Kirdiejų rūmai“ dėl statybą leidžiančio dokumento taip ir nesikreipė ir kapitalinio remonto darbai patalpose vis dar nėra pradėti. Todėl savivaldybė kreipėsi į teismą, kad būtų nutraukta patalpų nuomos sutartis, įmonė iškeldinta ir nuostoliai atlyginti. Savivaldybė prašo priteisti 52,2 tūkst. eurų nuostolių už nemokėtą nuomą bei 5 proc. metines palūkanas. Tiesa, teismas ieškinio nepriėmė, nurodydamas, kad bylą nagrinėti yra ne šio teismo kompetencija.
Comment
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimąKirdiejų rūmų istorija tęsiasi:
Valdžia prieš verslininkus: kryžiuoja špagas dėl Kirdiejų rūmų
https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos...rumu-11490448/
Comment
-
Parašė AAAA Rodyti pranešimą
Kaip su Reformatu skveru, ar ten anksčiau nestovėjo jokie pastatai?
Bet šiaip pritariu jūsų nuomonei, tik man nesuprantama tie radikalų šūkavimai dėl kiekvieno medelio(nekalbu apie rimtas miškų kirtimų problemas), tikriausiai tik taip save realizuoti gali Tik gaila, kad jų nuomonė yra svari ir ateityje, jei prasidės senamiesčio atstatymas, bus stabdomi projektai:/
- 1 patinka
Comment
-
Parašė googleLT Rodyti pranešimą
Tai juk suprantama daugeliui žmonių, jog gamta ir augmenija yra svarbu tiek miškuose, kur tai suteikia prieglobstį laukiniams gyvūnams, tiek ir miestuose kur puošia aplinką, kuria ramybės bei poilsio oazes, slopina neigiamą perteklinį miesto šurmulio ir šalto, labai tankaus užstatymo poveikį.
- 5 patinka
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimą
Keista skaityti tokius komentarus apie gamtos svarbą iš žmogaus kuris pasisako už gamtos naikinimą, o įdomiausia kad dar pats to ir nesupranta. Ar suprantate kad jei vietoj daugiabučių Vilnius būtų medinių trobelių miestas dar ir su daug žalumos plotų tarp jų - tos trobelės driektųsi kilometrų kilometrais būtų užstatyti milžiniški plotai, reiktų daugybės kilometrų gatvių, daugybės kilometrų visų komunikacijų, joks viešasis transportas išvis neveiktų ir t.t. Kitaip tariant būtų iššvaistoma daugybė gamtinių resursų.Paskutinis taisė googleLT; 2019.08.19, 23:27.
Comment
-
googleLT , i pletra Pilaite siulydamas labai neisijausk, nes ten irgi yra apsaugos grupe, kur gali tave bananais pavaisint Minsko plentu, prie Girtekos Campus yra dar ploto, reiktu ten pasiplest. Galetum pradet sau auksinem raidem kalti diploma ir ant sienos pasikabint uz urbanistikos know-how naujausius trendus
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Milwaukee Rodyti pranešimągoogleLT , i pletra Pilaite siulydamas labai neisijausk, nes ten irgi yra apsaugos grupe, kur gali tave bananais pavaisint Minsko plentu, prie Girtekos Campus yra dar ploto, reiktu ten pasiplest. Galetum pradet sau auksinem raidem kalti diploma ir ant sienos pasikabint uz urbanistikos know-how naujausius trendusPaskutinis taisė googleLT; 2019.08.20, 00:22.
Comment
Comment