Žygimantų 3. Archeologija.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Senamiestis - projektai ir statybų eiga
Collapse
X
-
Parašė rmss Rodyti pranešimąTai kur KPD su draugais kai jų reikia?Paskutinis taisė googleLT; 2018.04.16, 22:07.
Comment
-
Parašė googleLT Rodyti pranešimą
Na už stiklą gražiau Beje tarybinė architektūra irgi paveldu gali būti.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė rmss Rodyti pranešimąTai kur KPD su draugais kai jų reikia?
Comment
-
Parašė ArtisLT Rodyti pranešimą
Jei čia klausimas apie Vrublevskių bibliotekos saugyklą, tai rėksnai išlindo, kai ją ardė. Tipo ką darot, griaunat "paveldą". Nors pagal jų logiką tai būtų svetimkūnis Senamiestyje jei tai būtų naujai statoma. Tai nuramino juos, kai pasakė, kad atstatys tarybinį fasadą.
Comment
-
Žmonės tiesiog bendrai yra susidarę blogą nuomonę apie naują statybą. Ne tiek ir daug labai kokybiškų gražiai ir įsiliejančių modernių pastatų senajame centre. Tai galvoja geriau nerizikuoti ir palikti pusė bėdos atrodantį seną fasadą.
Comment
-
Idomus požiūris... Su tokiu toli nueisi..
Comment
-
Parašė googleLT Rodyti pranešimąGeriau jau kartais, jei viskas ir taip puikiai veikia, nerizikuoti ir su pokyčiais nieko nesugadinti. Ypač jei nežinome į ką keisti ir ar tam pritaria dauguma aplinkinių gyventojų. Naujovės nereiškia, jog automatiškai bus geriau už tai kas buvo anksčiau.
Tik vietoj to kad rėkti, kad viskas blogai, nieko nereikia, gal geriau konstruktyviai dirbti ir stengtis kurti arba įtakoti kokybiškus pokyčius. Labai blogai, kaip šalyje keli rėksniai gali sustbdyti visus procesus, vietoj to, kad klausti kompetetingų asmenų, kaip padaryti, kad būtų kuo didesnė nauda.
- 2 patinka
Comment
-
Dar kartą pakartosiu su tokiu požiūriu toli nenueisi. Tragiškesnio valstybei ir būti negali. Naujovės visada atneša tik naudos ir geresnė gyvenimo kokybę.
Tik vietoj to kad rėkti, kad viskas blogai, nieko nereikia, gal geriau konstruktyviai dirbti ir stengtis kurti arba įtakoti kokybiškus pokyčius. Labai blogai, kaip šalyje keli rėksniai gali sustbdyti visus procesus, vietoj to, kad klausti kompetetingų asmenų, kaip padaryti, kad būtų kuo didesnė nauda.
P.s. šiuo atveju aš visai nerėkiu, man viskas gerai, kad palieka seną fasadą. Dabar matau, jog jūs esate pasipiktinęs.
Comment
-
Bet ar tikrai blogai, jog lieka senas fasadas? Ką pakeistas fasadas tokio svarbaus padarytų? Vidus, kas yra svarbiausia ir atneša visą naudą bus sutvarkytas, o išorė ir taip buvo graži, žymiai geresnė nei tai ką planuoja statyti Žygimantų g. Nebent jums svarbu, kad tiesiog vyktų pokyčiai. Gal ir mobilų kas 6-12 mėnesių keičiate ir tuo pačiu teršiate gamtą? Dabar ir taip paplitęs beprasmis spartus vartojimas.
P.s. šiuo atveju aš visai nerėkiu, man viskas gerai, kad palieka seną fasadą. Dabar matau, jog jūs esate pasipiktinęs.
O neracionalus vartojimas ir ekologija yra visai kitos temos. Ir va čia protestavimo logika atsiranda, reikalaujant tvarios ir efektyvios statybos. Tokie reikalavimai būtų labai sveikintini ir aš juos palaikyčiau ir pats juos karts nuo karto račionalai ir ten kur reik pareiškiu. Bet kaip jau sakiau rėksniai to nereikalauja, jie tik rėkia. Kartais net patys nesupranta kodėl.Paskutinis taisė ArtisLT; 2018.04.18, 12:25.
- 2 patinka
Comment
-
Aš nesakau, kad blogai kad atkurs seną fasadą. Jis tikrai vertas to. Tai to meto vienas geresnių architektūrinių statinių (kas tuo metu buvo žiauriai modernu ir dar pastatyta Senamiestyje). Aš sakau, kad jei ten iki šio būtų plynas sklypas ir dabar statytų tokį fasadą, rėksniai rėktų, kad va kaip blogai nauja statyba senamiestyje tiesiai priešais Gedimino pilį ir Katedra, oi kaip viską užgos ir oj kaip visi vems eidami pro šalį. Bet va pastatytas svetimkūnis prieš 40 metų tai jau gerai ir dar jį puola saugoti. Kitaip tariant rėksniams svarbiausia rėkti, o už ką rėkti nesvarbu. Svarbu kelt chaosą.
O neracionalus vartojimas ir ekologija yra visai kitos temos. Ir va čia protestavimo logika atsiranda, reikalaujant tvarios ir efektyvios statybos. Tokie reikalavimai būtų labai sveikintini ir aš juos palaukyčiau ir pats juos karts nuo karto račionalai ir ten kur reik pareiškiu. Bet kaip jau sakiau rėksniai to nereigalauja, jie tik rėkia. Kartais net patys nesupranta kodėl.
Plynų sklypų man negaila, ypač jei ten iki karo buvo užstatymas. Vat seni, šimtamečiai pastatai jau kita istorija, ir medinukai, ir vieno aukšto mūrinukai yra neatskiriamai svarbi senamiesčio dalis, kurią reikėtų kiek tik įmanoma labiau saugoti (Labdarių g. 6 visai nieko buvo). Ir nemanau, jog juos aukštinti yra labai geras sprendimas, aukščių įvairovė yra tikrai įdomiau, o kartais "patobulinus" atrodo tragiškai: https://goo.gl/maps/k6SA1Dbq9972
Labdarių g. 6
Paskutinis taisė googleLT; 2018.04.17, 23:15.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė evaldas22 Rodyti pranešimąKada prasidės Žygimantų 12A. statybos?
Comment
-
Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
Ten 1880m glaudesi Juzefo Pilsudskio seima. Negalima griaut. Tai labai rimta.
Comment
-
Jau nugrautaPaskutinis taisė googleLT; 2018.04.18, 16:47.
Comment
Comment