Parašė nomad
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Senamiestis - projektai ir statybų eiga
Collapse
X
-
-
Dėl Italijos. Romoje labai geras principas: tai yra amžinas miestas, todėl istorinės dalies gatvės ir aikštės neliečiamos, ten istorinis užstatimas, jeigu formuojamas intarpas jis formuojamas niuanso principu, neišsiskiria. BET: kvartalų viduje, kiemuose verda aukščiausios klasės šiuolaikinė architektūra. Pas mus deja kitoks lygis, net jeigu gatvėje kokybiškas fasadas (kaip Snoro namas priešais Stiklius) kiemuose - beveidė ir pigi architektūra.
Dėl Vingrių namų ir Vingrių šaltinių, Šaltiniai man asmeniškai kol kas atrodo sėkmingesni, vykęs tūrių skaidymas ir fasadų variacija. Tačiau dėl abiejų projektų kyla klausimas: negu taip sunku padaryti normalius karnizus, o ne 3-4 vienodų stačiakampių laiptelių juostą? Kiekvienas architektas pirmam kurse braižo orderius, tai kur tos žinios išgaravo? Ar tai atrodo tiesiog nesvarbu, nes pirkėjas nesupras, ir taip nusipirks ir t.t.Paskutinis taisė [sp]; 2015.06.24, 12:46.
Comment
-
Žmonės kurie išrado šiuolaikinį miestų planavimą, t.y. prancūzai, neturi jokių problemų su modernia architektūra miesto (tarkim, Paryžiaus 6 ar 7 kvartalų), širdyje, ir ne tik 'kiemuose', kaip kad rašė SP.
Aš jau nekalbu apie Šiaurės valstybes, kuriose paveldo 'tabu' daugiau asocijuojasi su viduramžių prietarais - gali statyti bet kur, bet ką, tol kol kontekstualizuoji. Architektūra turi adaptuotis prie modernaus gyvenimo, o ne konservuoti laikus, kurių jau nebėra. Tie kas turi tikro paveldo iš tikrųjų daug, ne taip neurotiškai siekia jį saugoti.
Analogija su slavais ir visokiais naujais barbarais (Skopje, Baku, Astanoje etc.) nevykusi, nes tie kaip tik niekada nesuprato modernios architektūros, o atvirkščiai dabar sieka kurti pseudo-istorinį iš kitų kraštų (i.e. Antikos, Romos ir Vakarų Europos) pasiskolintą paveldą, kurio patys niekada neturėjo. Kitaip tariant, kuria savo pačių pigią mitologiją nebrandžios ir kompleksuotos tautos pasitikėjimui savimi skatinti.Paskutinis taisė nomad; 2015.06.25, 00:59.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė Eikantas X Rodyti pranešimąNamai asmenybės - tai pvz. Montvilos kolonija prie Lukiškių aikštės, o čia šiaip bet kaip skirtingi, ("nes senamiestyje taip turi būti").
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąLabai geri tie Užupio bomžvaikiai kadre
Comment
-
Parašė kasparas.v Rodyti pranešimąJo, man irgi patrauke demesi . Neblogas kadras, atrodo kaip kokie 70tieji.
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąFelar, konvertuok šitą nuotrauką į juodą-baltą ir duok į mėnesinį konkursą. Aš tikrai už balsuočiau.
Comment
-
Parašė kasparas.v Rodyti pranešimąJo, man irgi patrauke demesi . Neblogas kadras, atrodo kaip kokie 70tieji.Paskutinis taisė Rimas_OK; 2015.07.01, 19:04.
Comment
Comment