Tamstai didelis respect'as - kažkada ėjau šalia ir tikrai, puiki renovacija. Stogas tikromis čerpėmis dengtas, forma irgi kaip senamiesčio, tikrai taps jo dalim.
Pradėti Švč. Trejybės (unitų) bažnyčios stogo ir bokštelių tvarkybos darbai.
Numatyta remontuoti medines stogo konstrukcijas, pakeisti stogo skardą, atlikti lietaus vandens nuvedimo sistemos remontą, restauruoti kryžius, bokštelių ir karnizų fragmentinį mūrą ir tinką, įrengti žaibosaugos sistemą.
Kažkas vyksta Maironio-Išganytojo g. kampiniame kvartale. Gal kartais susiję su ten esančiu buvusiu vienuolynu, kurį žadėjo tvarkyti. Jei taip, tai panašu, kad ir kieme dar kažką statys arba aplinką tvarkys ir kažką įrenginės.
Maironio - Išganytojo kampas tai ir yra Bokšto g. 6 projektas. Tas visas kompleksas, su vidiniu kiemu. Kieme berods bus požeminis parkingas (jeigu neklystu), plius ten lyg tai griovė seną sovietinį pastatą.
/\ Seniausiai Alson tą projektą reklamuoja. Nesuprantu ko čia piktintis - Polocko gatvė iš viso yra labiausiai nustekenta Užupio vieta, taigi dėl tų darbų visi turėtų tik džiaugtis. Pas Alson vaizduotės mažai, bet nuosaikiu 'istorizmu' visuose savo projektuose (Angelo Namai Užupio gatvėje 13 ir 22, Trakų gatvėje 4A, Jogailos 3) jie į senamiesčio stilių vis dėlto mano nuomone įsipaišo.
Kodėl tas Užupio citadelės projektas taip lėtai juda? Dėl savo specifikos?
Vilniaus Kailiai (motininė Sermetos įmonė) ieškojo investuotojo, neturėjo pakankamai pinigų patys projektą užbaigti. Vienu metu netgi apie viešbutį ten galvojo. Bet dabar jau berods eis greitesniu tempu ir, paskutinėmis žiniomis, ten bus butai.
There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
/\ Mano galva ta Užupio 'bohema' jau yra daugiau mitas, nei realybė. Kurybinės industrijos Vilniuje po truputį keliasi į pigesnes ir labiau funky vietas (loftus Naujamiestyje ir kitur), o Užupyje lieka tik prabangi buržuazija su vienu kitu bomžu
There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Vilniaus Kailiai (motininė Sermetos įmonė) ieškojo investuotojo, neturėjo pakankamai pinigų patys projektą užbaigti. Vienu metu netgi apie viešbutį ten galvojo. Bet dabar jau berods eis greitesniu tempu ir, paskutinėmis žiniomis, ten bus butai.
/\ Mano galva ta Užupio 'bohema' jau yra daugiau mitas, nei realybė. Kurybinės industrijos Vilniuje po truputį keliasi į pigesnes ir labiau funky vietas (loftus Naujamiestyje ir kitur), o Užupyje lieka tik prabangi buržuazija su vienu kitu bomžu
Sutinku, bet matyt ir manančių kitaip. Nes daugiau paaiškinimų aš nematau.
Deja, tai visų vietų, kur sukuriame gera atmosfera, likimas. Filantropija yra šiulaikinei visuomenei sunkiai suprantamas dalykas, dėl ko tokie rajonai ilgainiui iš bohemiškos aplinkos virsta nuobodžiais turčių kvartalais su apsaugos kamerom ir aukštom tvorom.
Comment