Ne Cyber City, bet apylinkės. Nepamenu ar čia buvo siauresnis šaligatvis ar tiesiog sutvarko sklypą. Keletos dienų senumo foto.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Cyber City ("Spartos" kompleksas Švitrigailos g. 32)
Collapse
X
-
Ar nevertėtų pervadinti šios temos tikruoju pavadinimu - Cyber City?
Parašė R.D. Rodyti pranešimąProblema čia, skirtingai nei eurochunveibinai kaip Tomizmas sako, yra ne "nauja įskiepyta tapatybė", o kryptinas genius loci naikinimas, kuomet kitur jos ieškoma, stiprinama. Antai Naujamiestis, ypatingai toji dalis, t. y. viršutinis yra XIX a. pab. - XX a. pr. pramonės raidos, carinio planavimo pvz., kuomet rajoną, o tiksliau kelių kvartalų visumą formavo gamyklos, kurių patalpos dabar yra pristatomos kaip jaunam-progresyviam-jaunimui industrial style rajonas, vieta. Kokia gi dabar Naujamiesčio tapatybė, kur jūs rasite pavadinimus, kurie formavo šitą rajoną, a? Elektrit (petiorkos), Elfa, Sparta, Zefyras, ta pati "Vilniaus degtinė" yra tai, kas formavo ir formuoja rajoną, jo kvartalų visumą kaip ir turinį. Stotelės ir gatvės pasakoja istoriją apie tai. Lygiai kaip Naujininkuose po "Aido" atsirado nieko nereiškianti "Prūsų st.", ar Naujamiestyje vietoje "Dailė" (dėl dailės kombinato) atsirado tuščias turiniu "Naujamiestis". Kodėl? Ką jis mums sako? Sėkmės su tokia "istorijos politika", kuri veda į ne į gilumą, o šliaužia lengvu paviršiumi, su greitai pagaminta vienadiene forma (vienaragiais), be aiškaus santykio savo turiniu su vieta.
Industrija apskritai yra toks psichologiškai žiūrint, ne pats jaukiausias dalykas, nuo kurio miestų centrai nori save atriboti. Paneriuose, Kirtimuose - ok.Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.07.12, 15:48.Snowflakes will attack U <3
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąYra svarbesnių miestą formuojančių dalykų, nei kažkokios gamyklos, kurios šiandien vadinasi vienaip, o rytoj jau kitaip. Čia ne Šv. Onos bažnyčia.
Industrija apskritai yra toks psichologiškai žiūrint, ne pats jaukiausias dalykas, nuo kurio miestų centrai nori save atriboti. Paneriuose, Kirtimuose - ok.
- 9 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąVis dar yra Spartos stotelė? Lyg pervadint ją norėjo?
- 3 patinka
Comment
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimą
Tai pervadino, bet idiotiškų vienadienių pavadinimų nepripažįstu.
- 8 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
A ok, aš nelabai sekiau tuos dalykus iki galo. Tai žodžiu vadini objektus taip, kaip susigalvoji. Tik būtų gerai kaip nors neklaidinti kitų, nes jei pradėsim viską vadinti taip, kaip kam užplaukia, gausis jovalas.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimą
Tai taip, sugalvojo/užplaukė VMS pervadinti stotelę kažkokiu mėšlu, kuris visiškai bepramiškas ir nieko nereiškia. Ką aš galiu padaryti, jeigu deb*lai valdo miestą.
- 10 patinka
Comment
-
Parašė dondc Rodyti pranešimąApie „Spartos“ naujus triusikus maloniau galvot nei apie „Vinted“ second hand. Kaip tik su „Spartos“ triusikais parašiau šį komentarą.
- 3 patinka
Comment
-
Apskritai man buvo keistas tas Spartos stotelės pavadinimas.
Nei čia Sparta, nei čia ką, tiesiog taip fabriką sugalvojo pavadint.
Vienaragių st. man apskritai malonesnis pavadinimas, net jei vienaragiai reikštų tik mistinius gyvūnus su vienu ragu ant kaktos.
---
Diskleimeris: atsiprašau tų kurie jaučia sentimentus.
- 6 patinka
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimąNei čia Sparta, nei čia ką, tiesiog taip fabriką sugalvojo pavadint.
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimąApskritai man buvo keistas tas Spartos stotelės pavadinimas.
Nei čia Sparta, nei čia ką, tiesiog taip fabriką sugalvojo pavadint.
Vienaragių st. man apskritai malonesnis pavadinimas, net jei vienaragiai reikštų tik mistinius gyvūnus su vienu ragu ant kaktos.
---
Diskleimeris: atsiprašau tų kurie jaučia sentimentus.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
Sparta lietuviškiausias IT žodis
Nebent spartūs robotai, spartus internetas, tada ok, bet vis tiek Vienaragių geriau.Paskutinis taisė PoDV; 2022.09.04, 21:45.
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Sparta man asocijuojasi su darbo sparta, skubà, stresiniu gyvenimo būdu, prakaitu.
Nebent spartūs robotai, spartus internetas, tada ok, bet vis tiek Vienaragių geriau.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Nu jo, nes kojinių fabrikas yra svarbiau ir reiškia daugiau, nei kiečiausi ir žinomiausi istorijoje lietuviški prekės ženklai, į kuriuos referuoja vienaragių pavadinimas ir kurie linksniuojami visame pasaulyje.
Comment
Comment