Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Cyber City ("Spartos" kompleksas Švitrigailos g. 32)
Collapse
X
-
Geras ir miestui (ypač toms vietoms) naudingas projektas, bet aš tikėjausi truputį daugiau. Nuo projekto paskelbimo man keistai atrodė tai, kad projekto vizitinei kortelei buvo pasirinktos rudos plytos ir formos, kokių ten niekada nebuvo. Panašu, kad buvo siekiama sukurti tą senąjį industrinį vaizdą, koks dažnai yra matomas vakaruose. Tačiau Spartos fabrikas nebuvo to laikmečio, jis buvo modernistinis, lengvos industrijos, miesto fabrikas. Man sunku jausti kažkokį tęstinumą projekte - skirtumas tarp to kas buvo ir to kas yra yra kiek per didelis. Dar labiau abejotini man ir fasado sprendimai, kur nėra naudojamos rudos plytos.
Kalbant apie praeitį: vienintelis gerai matomas praeities akcentas yra kaminas, bet jis yra per daug mažas ir neįspūdingas, kad taptu pagrindiniu akcentu ir vienas pastovėtų už praeitį. Turint omeny, kad be jo daugiau, praktiškai, nebuvo palikta nieko, jis nuskęsta naujoje statyboje ir atrodo nevisai į temą, net kiek juokingai.
Pats rajonas 'jaučiasi' per daug kaip eilinis ofisinio planktono getas, tik įsiskverbęs į nelabai aiškų apvalkalą. Nėra blogai, bet tikėjausi kažko ypatingo ir landmarkinio. Deja Cyber City nėra tai.Paskutinis taisė VLR; 2023.12.04, 21:00.
- 5 patinka
Comment
-
Parašė VLR Rodyti pranešimąGeras ir miestui (ypač toms vietoms) naudingas projektas, bet aš tikėjausi truputį daugiau. Nuo projekto paskelbimo man keistai atrodė tai, kad projekto vizitinei kortelei buvo pasirinktos rudos plytos ir formos, kokių ten niekada nebuvo. Panašu, kad buvo siekiama sukurti tą senąjį industrinį vaizdą, koks dažnai yra matomas vakaruose. Tačiau Spartos fabrikas nebuvo to laikmečio, jis buvo modernistinis, lengvos industrijos, miesto fabrikas. Man sunku jausti kažkokį tęstinumą projekte - skirtumas tarp to kas buvo ir to kas yra yra kiek per didelis. Dar labiau abejotini man ir fasado sprendimai, kur nėra naudojamos rudos plytos.
Kalbant apie praeitį: vienintelis gerai matomas praeities akcentas yra kaminas, bet jis yra per daug mažas ir neįspūdingas, kad taptu pagrindiniu akcentu ir vienas pastovėtų už praeitį. Turint omeny, kad be jo daugiau, praktiškai, nebuvo palikta nieko, jis nuskęsta naujoje statyboje ir atrodo nevisai į temą, net kiek juokingai.
Pats rajonas 'jaučiasi' per daug kaip eilinis ofisinio planktono getas, tik įsiskverbęs į nelabai aiškų apvalkalą. Nėra blogai, bet tikėjausi kažko ypatingo ir landmarkinio. Deja Cyber City nėra tai.
- 3 patinka
Comment
-
Plikos sienos, ta pati tekstūra per visą ilgį. Iš esmės tas pats nuobodus ir pasikartojantis minimalizmas. Erdvės pagrinde darbuotojams parūkymui. Kai kažkoks privatus vystytojas pretenduoja sukurti naują erdvęė rajonui, 9 atvejais iš 10 tai baigiasi šnipštu (gerasis pavyzdys - Swedbank terasa).
Be to nežinau koks čia tęstinumas, iškyrus tą kaminą. Net ir visiems vilniečiams pažįstamą Spartą pervadino Vienaragiais. Kažkoks infantilus milennialsų simbolinės galios demonstravimas.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąNa čia skonio dalykas, man Vienaragiai (ypač turint omenyje prasmę šiame kontekste) skamba žymiai geriau.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąO nuo kada tas fabrikas gavo Spartos pavadinimą?
- 2 patinka
Comment
-
Jo, Vienaragių skamba kažkaip cheap. Na maždaug kažkas, ką galėjo sugalvoti Armonaitė ar Šimašius t.y. višta/asilas, kurie yra nelabai protingi, bet mėgsta naudoti naujus buzzwords ir šiaip nelabai turi ką pasakyti, kai nėra šparalkės po ranka. You get the idea
Buvo galima naudoti kažkokį neutralų, bet daugmaž besisiejantį pavadinimą, kaip Industrijos ar Technologijų stotelė.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąJo, Vienaragių skamba kažkaip cheap. Na maždaug kažkas, ką galėjo sugalvoti Armonaitė ar Šimašius t.y. višta/asilas, kurie yra nelabai protingi, bet mėgsta naudoti naujus buzzwords ir šiaip nelabai turi ką pasakyti, kai nėra šparalkės po ranka. You get the idea
Buvo galima naudoti kažkokį neutralų, bet daugmaž besisiejantį pavadinimą, kaip Industrijos ar Technologijų stotelė.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
t.y. tiesiog buvo galima palikti žodi sparta.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Su Sparta problema ta, kad tai tėra sovietmečio, bet ne ankstesnio laikotarpio heritage. Ar tikrai reikia tai kaip nors įtvirtinti, yra atviras klausimas.
- 3 patinka
Comment
-
Pats žodis "sparta" gal visai tinkamas net neatsižvelgiant į istoriją, gali asocijuotis su inovacijų sparta, įmonių augimo sparta, ar net su paprasčiausia kompiuterių/serverių sparta turint omeny kokios įmonės ten įsikūrė... Bet jei patys Cyber city darbuotojai turėjo įtakos renkant "Vienaragių" pavadinimą, kažkur lyg ir šioje temoje apie tai buvo užsiminta, tai aš nieko labai prieš neturiu.
- 1 patinka
Comment
Comment