Praktiškai nieko nebeliko dėl ko mes čia krykštavome. Pastatas kaip pastatas, visai neblogas, padarys teigiamą įtaką NMC kalvai, bet nebebus Vilniaus landmarku. Apmaudu.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Artery - Konstitucijos 18B
Collapse
X
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąAš paverkšlensiu ne dėl statybų tempų, o dėl: šiuose fasadų planeliuose ypač iš kai kurių kampų gerai matosi kaip trūksta pastatui aukščio, nebe toks grakštus kaip buvo pirminiuose pasiūlymuose, masyvesnis, “storesnis”, žemesnis ir be tokių ryškių pasvyrimų. Be apkalbėtų balkonų dar yra viena vieta kuri gali sugadinti bendrą vaizdą - ventiliavimo grotelės pačiam fasade.
Kelios perspektyvos realaus modelio, realiame miesto makete:
Comment
-
Matęs aš ir maketus, ir man šis pastatas bet kokiu atveju patinka, manau kad formos neblogos, tiesiog prieš tai buvo geresnis variantas, gaila kad nužemino/pakeitė. Dėl "landmarko" - sunku dar pasakyti, nėra taip kad Vilniaus NMC turi daug išskirtinės architektūros aukštų pastatų, todėl vis dar įmanoma, žiūrėsim, vieta tai gan landmarkinė, einant baltuoju tiltu link NMC.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąŠitas prielipas ir išvis vaizdelis iš šio kampo švelniai tariant pošlykštis, gerai kad tokio nestatė, dabartinis variantas jau daug geriau. Čia pati pirminė versija, beje, galim įvardinti "vizija". Paskui buvo normali versija ir galų gale nužemino, pastorino, sumažino kampus, bei padarė tai ką stato dabar.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąO man tas iš fasado išlindęs "smaigas" kaip tik nekaip atrodė, ir išvis visas tas pirminis projektas iš to kampo ir dar su tokiu fasadu atrodė kažkas tokio atgyvenusio ir kažkiek rytietiško/Astaniško, t.y. man "neskanu".
Comment
-
Patikslinu kas man Astana ir kas ne Astana (iš to paties kampo deja neturiu naujo varianto):
Astana (pats pirminis variantas, iš kitų kampų geriau atrodė, bet šis kampas pobaisis...):
Ne Astana (dabartinis variantas):
Čia jei buvo neaišku apie kuriuos variantus šneku, o jei aišku - tuomet tiesiog nesutampa nuomonės, manau jūsų su Tomizmu gal artimesni skoniai.
Comment
-
Parašė evvt Rodyti pranešimąTas pirminis variantas gal net ne astana o tikriausias 60' betoninis paminklinis akmuo iš kapinių
Na aš ją irgi iškeiščiau į smailėjantį, aukštesnį stogą, bet dabar nei to, nei to nėra.
Kuo pirmas variantas panašesnis į paminklą, negu šitas? (trečias variantas)
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
Tai pagal jus, pirmam variante, vien tik prielipa paverčia pastatą betoniniu paminklu iš Astanos? Ar dar kažkas?
Na aš ją irgi iškeiščiau į smailėjantį, aukštesnį stogą, bet dabar nei to, nei to nėra.
Kuo pirmas variantas panašesnis į paminklą, negu šitas? (trečias variantas)
Comment
-
Parašė evvt Rodyti pranešimą
Ką tamsta vadinate prielipa? Jei tą vertikalų fasado ,vadinkim, atsikišimą nuo 9a iki 20, tai taip, nes jis panašus į grabo dangtį nubraižytą apverstoje perspektyvoje, ant kurio taip ir norisi nedelsiant nupaišyti kryžių(ne tai kad prašosi, tiesiog pati ranka nebevaldomai kyla). Ir tas paminklas ne iš visokių ten astanų - į tą vizualizaciją jis atvežtas tiesiai iš mūsų lietuviškų kapinaičių pakeliui netyčia nudaužiant tą šoninę dalį kur skirta gėlėm pamerkti.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
O greičiausiai bus toks:
Parašė Creatium Rodyti pranešimąDar gal keletas iškarpų būtent dėl fasado, nes šita dalis dabar yra daugiausiai klausimų visiems kelianti. Kaip suprantu, bus pusiau atspindintis, berėmis (jeigu taip galima išsireikšti) fasadas, bet turės atsidarančių langų:
Comment
-
Tai tie pavyzdžiai su langų atidarymu neatitinka to, kokie yra fasadų brėžiniai (net tame pačiame pdf'e). Arba tiksliau sakant atitinka gal atidarymo principas, o ne patys stiklai. O va dangoraižių nuotrauka - atitinka. Dėl to ir bijau. Norisi manyt, kad Lords'ai, pamatę kaip atrodo Lvovo fasadas, nuspręs imti labiau reflektyvų stiklą.
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
Supratau. Na neliko atsikišimo bent jau ranka suvaldysit o šiaip man antras variantas turbūt irgi geriausiai atrodo. Yra kaip yra, dabar svarbiausia, kad fasadas kokybiškas būtų.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąNorėtųsi fasade matyt tokį stiklą:
O greičiausiai bus toks:
- 1 patinka
Comment
-
Parašė ttttt Rodyti pranešimą
Na, pats buvai įkėlęs:
tai čia būtų super, bet tam pačiam PDF'e yra ir štai toks pavyzdys, kuris, mano manymu, būtų tikrai ne kažką:
Varstomų langų parametrai iš techninio projekto specifikacijų.
- 1 patinka
Comment
Comment